Την Κυριακή 17/2, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ(Βαλτετσίου) κάναμε ένα βήμα το οποίο σχεδιάζαμε καιρό: φτιάξαμε ένα νέο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), μαζί με τους εποπτευόμενους φορείς του (ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου) και τις περιφερειακές υπηρεσίες που σχετίζονται με τη γεωργία.

Πολλοί συνάδελφοι είχαμε ήδη συναντηθεί σε σειρά αγώνων. Δημιουργήσαμε καινούρια συνδικαλιστική παράταξη (με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ανένταχτους) στον ενιαίο σύλλογο εργαζομένων στο ΥΠΑΑΤ, προσπαθήσαμε να συντονιστούμε με τους συναδέλφους από τους εποπτευόμενους φορείς και να ξεκουνήσουμε τα σωματεία μας για κοινή δράση, βρεθήκαμε ξανά με συναδέλφους από την περιφέρεια. Στις δύο προηγούμενες εκλογικές μάχες εμφανιστήκαμε ως ΣΥΡΙΖΑ και οργανώσαμε συζητήσεις στο χώρο μας.
Μετά από αυτά και με συνειδητή απόφαση να μην ιδρύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μας πριν τη συνδιάσκεψη, για να είναι με πραγματικό περιεχόμενο και όχι εστιασμένος στην εκλογή αντιπροσώπων, προχωρήσαμε στην ιδρυτική συνέλευση.
Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες αφιέρωσαν χρόνο και ενεργητικότητα, ήρθαμε σε επαφή με συναδέλφους που αλλιώς δεν θα συναντούσαμε, οργανώσαμε περιοδείες και συγκεντρώσεις σε διάφορα κτίρια του ΥΠΑΑΤ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον ΕΦΕΤ, με τη συμμετοχή στελεχών μας από τον εργατικό τομέα (Γρ. Καλομοίρης) και βουλευτών μας (Δημ. Γελαλής), διαδώσαμε το σκεπτικό της αναγκαιότητας ενός ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο δουλειάς μας και συγχρόνως προπαγανδίσαμε την απεργία στις 20/2, ως παράδειγμα δράσης που χρειάζεται να οργανώσουμε και να επικεντρωθούμε.
Ανταμειφθήκαμε την Κυριακή, γιατί για πρώτη φορά στο χώρο μας βρεθήκαμε αποφασισμένοι πολιτικά να δουλέψουμε, σπάζοντας το συντεχνιασμό. Ήμασταν γεωτεχνικοί, μηχανικοί, οικονομικοί, διοικητικοί, από μεγάλο φάσμα εργασιακών χώρων. Από τα κεντρικά του ΥΠΑΑΤ, από την οικονομική υπηρεσία, τη διεύθυνση τεχνικών μελετών, τη Βιολογική Γεωργία, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τον ΕΛΓΑ, τον ΕΦΕΤ, από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Και έχουμε κι άλλους συναδέλφους που θα συμπορευτούν οργανωμένα και συλλογικά.
Χαιρετισμούς και ομιλίες είχαμε από το βουλευτή Βαγγέλη Αποστόλου, τη συντονίστρια του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Ειρήνη Κατσινοπούλου, το μέλος της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Νικολακάκη.

Ετικέτες