Ανακοίνωση των συντρόφων της Sinistra Anticapitalista στην Μπρέσια.

Στο Camezi της Novara, η Leonardo, βιομηχανία που συναρμολογεί τα τελικά τμήματα των μαχητικών F35, παρά τα κρούσματα εργαζομένων της επιχείρησης με Covid-19, συνεχίζει την παραγωγή. Αυτό, επειδή το κυβερνητικό νομοθετικό διάταγμα προβλέπει ότι οι στρατιωτικές παραγωγές είναι στρατηγικές και άρα μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν.

Είναι γελοίο κυβέρνηση και τοπικοί αξιωματούχοι να κυνηγούν κρούσματα σε ποδηλάτες και μοναχικούς δρομείς, ενώ πολλά εργοστάσια και επιχειρήσεις άσχετες ως προς την υγεία συνεχίζουν να παράγουν.

Η προσπάθεια συγκάλυψης των συμφερόντων των αφεντικών φτάνει στο μάξιμουμ της υποκρισίας στις πολεμικές βιομηχανίες. Το κέρδος πάνω από όλα! Αρχής γενομένης από τομείς που έχουν μια αγορά η οποία δεν περνά ποτέ κρίση, όπως αυτή των εξοπλισμών.

Το Camezi είναι ο «ευρωπαϊκός πόλος» για τη συντήρηση των F35, και η «βιτρίνα» και το βρώμικο κέρδος του ιταλικού πολεμικού κεφαλαίου δεν πρέπει να θιγεί. Ο ιταλικός καπιταλισμός, παρά την επιδημία, δεν σταματά να κάνει μπίζνες σε παγκόσμιο επίπεδο, παράγοντας, πουλώντας, χρησιμοποιώντας εργαλεία θανάτου.

Ενώ η υγεία, όπως και οι άλλες κοινωνικές υπηρεσίες, έχουν για χρόνια υποστεί περικοπές και ακατάλληλες κατατμήσεις, οι οποίες άφησαν τους υπηρέτες της υγείας «άοπλους» απέναντι στην πλημμυρίδα του κοροναϊού, το Νοέμβρη που μας πέρασε ο υπουργός Άμυνας Lorenzo Guerini (Δημοκρατικό Κόμμα) ανακοίνωσε την απόκτηση 27 ολόκληρων μαχητικών F35 για την τριετία 2020-22.

Όλα τα κόμματα, κυβέρνησης και «αντιπολίτευσης» ψήφισαν υπέρ. Τώρα που σε σπίτια και νοσοκομεία πεθαίνουν λόγω έλλειψης αναπνευστήρων, οφείλει να γνωρίζει κανείς ότι το κόστος για τα F35 όχι μόνο είναι άχρηστο, επιβλαβές, θανατηφόρο για τα θύματα των πολέμων, αλλά επίσης είναι και η αιτία θανάτου εδώ, λόγω της κατάρρευσης των υγειονομικών δομών. Πόσες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν;

Η κυβέρνηση και η δεξιά αντιπολίτευση θεωρούν «στρατηγική», άρα αναγκαία, τη φάμπρικα του Camezi και τις πολεμικές παραγωγές.

Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει αμέσως.

Πρέπει να κλείσουν όλες οι φάμπρικες και οι δραστηριότητες οι οποίες δεν είναι ευθέως αναγκαίες για την υγειονομική και επισιτιστική παραγωγή, αρχής γενομένης από εκείνες που είναι στρατιωτικές.

Είναι ανάγκη να ανακατευθυνθούν άμεσα προς την υγεία οι πόροι για στρατιωτικές δαπάνες και F35.

Ετικέτες