Σχολικοί φύλακες, καθηγητές σε διαθεσιμότητα, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ., από νωρίς το πρωί πολιορκούν υπουργούς και τροικανούς που συζητούν για το μνημονιακό στόχο των 11.000 απολύσεων εντός του 2014. Χημικά, προσαγωγές και 6 τραυματίες η απάντηση της κυβέρνησης Σαμαρά. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Ποινική δίωξη ασκήθηκε εναντίον του Γρηγόρη Καλομοίρη με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της απείθειας(!).

update:

15.00 Χημικά στους τελευταίους διαδηλωτές που επέστρεφαν στο Σύνταγμα για να διαλυθούν μετά τη νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης το μεσημέρι. 

Ανάμεσά τους και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπόλαρη, που δέχτηκε "φυσουνιές" από πολύ κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. 

Στη ΓΑΔΑ συγκεντρωμένος κόσμος απαιτεί την απελευθέρωση του Γρηγόρη Καλομοίρη. 

Στον Ευαγγελισμό οι δύο τραυματίες συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

13.40 Νέα επίθεση των ΜΑΤ στους συγκεντρωμένους την ώρα που αποχωρούσαν οι λιμουζίνες υπουργών και δανειστών από το Σύνταγμα, με σπρωξίματα και χημικά. Χτυπημένοι στο έδαφος συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος. Στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκε ο συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ Γρηγόρης Καλομοίρης. 

Η στιγμή της σύλληψης του Γρ. Καλομοίρη:

Αυτή την ώρα, οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται έξω και από τις εισόδους του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο είναι αποκλεισμένο από κλούβες των ΜΑΤ και δεκάδες άνδρες  της ΕΛ.Α.Σ. Γύρω στις 11.00 η πορεία καθηγητών και σχολικών φυλάκων, η οποία είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δέχτηκε επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα, για να μην προχωρήσει προς το υπουργείο. Μία εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, πιθανότατα από χτύπημα γκλοπ. Το μόνο στήριγμα της λαομίσητης συγκυβέρνησης είναι η κρατική καταστολή.

Πολύ νωρίς το πρωί νέα ένταση υπήρξε και έξω από το υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απομακρύνει τους διαδηλωτές, κάποιοι εκ των οποίων είχαν εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, και προχώρησε σε 17 προσαγωγές. Ανάμεσα στους προσαχθέντες, που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι, ήταν και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης.

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στις 22 Μαρτίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απόλυση. Η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 12-13/3, πρέπει να γίνει η απαρχή για την ανατροπή του Σαμαρά, των πολιτικών της ανεργίας και του αυταρχισμού.

Ετικέτες