Από την Καλλιθέα το Λασίθι και τη Κέρκυρα μέχρι τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη πληθαίνουν τα φαινόμενα καταγγελιών από γυναίκες που δέχτηκαν σεξουαλική παρενόχληση από γιατρούς στα ιατρεία τους, καθηγητές πανεπιστημίων στα γραφεία τους, προϊσταμένους και εργοδότες.

Η θέση εξουσίας που κατέχουν, ο σεξισμός και η κουλτούρα βιασμού που απορρέουν από θεσμούς και ΜΜΕ (βλέπε big brother κ.ά.) και η ατιμωρησία αφήνουν όλες αλλά κυρίως τις φτωχές γυναίκες -ντόπιες και μετανάστριες- ανυπεράσπιστες σε εκβιασμούς, παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις.

Δομές σε εργασιακούς χώρους, σχολεία και σχολές, όπου οι γυναίκες θα μπορούσαν να καταφύγουν με ασφάλεια και εμπιστοσύνη δεν υπάρχουν! Επιπλέον, η συστηματική αδιαφορία της αστυνομίας και η έλλειψη ευαισθησίας που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας έχουν σαν αποτέλεσμα οι γυναίκες να μη καταγγέλλουν τους κακοποιητές.

Η άνοδος του γυναικείου κινήματος τα τελευταία χρόνια, έδωσε αυτοπεποίθηση σε πολλές γυναίκες να ξεπεράσουν το φόβο του στίγματος, να δημοσιοποιούν το πρόβλημα ,να καταγγέλλουν. Μια τέτοια καταγγελία, σύμφωνα με την οποία γνωστός μαιευτήρας καθηγητής πανεπιστημίου του ΑΠΘ παρενοχλούσε συστηματικά φοιτήτριες στο ιατρείο του, μας έκανε υπερήφανες. Αυτές τις αδελφές μας θα στηρίξουμε στο δικαστήριο τη Τετάρτη στις 10.00 π.μ.

Να είμαστε όλες και όλοι εκεί!

Ετικέτες