(Οι μάσκες δεν εμποδίζουν την μετάδοση της αλήθειας)

Όχι στην φίμωση και την λογοκρισία των ιατρών και του υγειονομικού προσωπικού



Παρακάτω κάποια από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα της προσπάθειας περιορισμού της φωνής των υγειονομικών από την κυβέρνηση και το κράτος:



⛔️ Εσωτερικά σημειώματα – «διαταγές»:

• «Οποιεσδήποτε ανακοινώσεις προς τα Μ.Μ.Ε. για θέματα του Νοσοκομείου να πραγματοποιούνται μετά από ενημέρωση και έγκριση της Διοίκησης» (Π.Γ.Ν «Αττικόν» 06.04.2020)



• «Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εργαζόμενο να προβαίνει σε δηλώσεις προφορικές ή έγγραφες στα ΜΜΕ που αφορούν στην διαχείριση υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων» (Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» 03.03.2020)



• «Καμία συνέντευξη ή δήλωση που αφορά το Νοσοκομείο δεν θα γίνεται στα ΜΜΕ χωρίς την προηγουμενη έγκριση της Διοίκησης» («Ευαγγελισμός-Οφθαλμιατρείο Αθηνών» 18.02.2020)



⛔️ ΕΡΤ

• Άρνηση μετάδοσης Συνέντευξης Τύπου της ΟΕΝΓΕ από την ΕΡΤ (01.04.2020)



⛔️ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

• Επιθετικές ενέργειες και παρενοχλήσεις στις συγκεντρώσεις των υγειονομικών και αλληλέγγυων σε πύλες νοσοκομείων (Γ.Ν. Τρικάλων, Γ.Ν. Ευαγγελισμός, Νέα Σμύρνη) από την αστυνομία. Τι δουλειά είχαν οι δυνάμεις καταστολής στα νοσοκομεία την παγκόσμια ημέρα υγείας; (07.04.2020)



❗️ OXI στα εσωτερικά σημειώματα – διαταγές που λειτουργούν ως σιωπητήρια συγκάλυψης των πραγματικών συνθηκών του Συστήματος Υγείας

❗️ OXI στην φίμωση και την λογοκρισία - αδέσμευτη ενημέρωση - οι ελευθερίες δεν μπαίνουν στον πάγο

❗️ Η φωνή δεν ανήκει μόνο στους κυρίους Χαρδαλιά και Τσιόρδα στο γνωστό ραντεβού των 6:00!

❗️ Φωνή στους ιατρούς των Νοσοκομείων της Χώρας, στην πρώτη γραμμή, εκεί που η πανδημία χτυπάει κόκκινο!



#ΚανέναςΜόνος #ΚαμίαΜόνη #covid19 #antiviruSolidarityGR #FightForLife #FightForFreedom

 

Ετικέτες