Εδώ και τώρα ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας -Σχόλιο για το άνοιγμα σχολείων

‼️Την ίδια ώρα των συνεχόμενων "ρεκόρ" κρουσμάτων που ανακοινώνονται (χωρίς αυτά που αποσιωπόνται για χάρη των μεγαλοξενοδόχων).

‼️Μετά το αποτυχημένο και άνευ όρων άνοιγμα του τουρισμού.

‼️Μετά τη στοχοποίηση ολόκληρης της νεολαίας ως ανεύθυνης.

‼️Μπροστά στον κίνδυνο να φτάσουμε σε χειρότερες καταστάσεις από πριν, χωρίς καμία προετοιμασία της Δημόσιας Υγείας.

‼️Αφού ψήφισε Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (A 157 – 10.08.2020) και προβλέπεται ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μπορεί να παρέχεται και «κατά τη διάρκεια εκ περιτροπής λειτουργίας των σχολείων».

‼️Την ώρα που φέτος τα παιδιά ανά τάξη είναι περισσότερα και οι εκπαιδευτικοί λιγότεροι,

Η κυβέρνηση επιλέγει να ανακοινώσει το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη αλλά δίχως περεταίρω λεπτομέρειες. Την στιγμή που τα κρούσματα ξανά αυξάνονται και γονείς και μαθητές-τριες αγωνιούν για ενημέρωση περί των απαραίτητων μέτρων(και του επιπλέον κόστους) που θα πρέπει να εφαρμοστούν στον σχολικό χώρο την νέα σχολική χρονιά, το Υπουργείο δεν φαίνεται να είναι ακόμα αρκετά σαφές και εκδηλωτικό για το εκπαιδευτικό πλάνο του. Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι συγκεκριμένα και ήδη αποφασισμένα από τους ειδικούς του χώρου της υγείας καθιστώντας τις οικονομικές ενισχύσεις για τον εξοπλισμό των σχολείων αυτονόητες και άμεσα αναγκαίες. Με το δεδομένο αυτό και την εμπειρία του δυσλειτουργικού έως τώρα σχεδίου της τηλεκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας καλείται να παρουσιάσει τις κατάλληλες και σωστές συνθήκες με τις οποίες προβλέπει να λειτουργήσει τα σχολεία και να επιδιώξει την καλύτερη δυνατή παρακολούθηση του σχολικού μαθήματος από κάθε μαθητή και μαθήτρια χωρίς προσωπικά οικονομικά έξοδα.

Μαθητές-τριες και εκπαιδευτικοί ως μάρτυρες της αποτυχημένης προσπάθειας διεξαγωγής των μαθημάτων εξ αποστάσεως της περασμένης σχολικής χρονιάς οφείλουμε να

αντιμετωπίσουμε αυστηρά την πρωτόγνωρη αυτή λειτουργία των σχολείων και να διεκδικήσουμε την ίση και ασφαλή πρόσβαση μας στην παιδεία, το δικαίωμα όλων μας, διεκδικώντας Δημόσια-Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους και όλες.

Κανένα παιχνίδι στις πλάτες των μαθητών-τριων , εκπαιδευτικών και γονιών, εδώ και τώρα ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας

Ετικέτες