Με γοργά βήματα προχωρά η κυβέρνηση την υποβάθμιση του νοσοκομείου Πατησίων με τελικό στόχο το οριστικό κλείσιμό του, κάτι που θα έχει δραματικές συνέπειες για μία περιοχή που τα νοσοκομεία της (Παμμακάριστος, 7ο θεραπευτήριο και Γενικό Πατησίων) καλύπτουν πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους.

 Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις 15/3 ανεστάλη η λειτουργία του καρδιολογικού, ενώ από την Τρίτη 19 Μάρτη έκλεισε το παθολογικό τμήμα!!! Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποίησε άμεσα γενική συνέλευση και αποφάσισε να αντισταθεί στο επιχειρούμενο κλείσιμο του νοσοκομείου πραγματοποιώντας μια σειρά κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της διοικήτριας στο νοσοκομείο Αγία Όλγα (το νοσοκμείο Πατησίων υπάγεται στη διοίκησή του καθώς είναι ενοποιημένα διοικητικά).

Το κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων βρήκε μεγάλη ανταπόκριση με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στο κλείσμο του νοσοκομείου και να καλούν τους ασθενείς σε κοινό αγώνα.. Στη συγκέντρωση, που μεταφέρθηκε στο γραφείο της διοικήτριας, παρευρέθηκαν εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Πατησίων, το 7ο θεραπευτήριο Πατησίων, το Θριάσιο, το Αμαλία Φλέμμινγκ, ενώ δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από τις τοπικές επιτροπές Πατησίων, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας, καθώς και μέλη του ΠΑΜΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους η διοικήτρια κ. Μπαλαούρα είπε ότι θα προσπαθήσει να φέρει παθολόγο από το Σισμανόγλειο, λέγοντας ότι εκεί “περισσεύουν”, ενώ απέφυγε να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν μετακινήσεις προσωπικού. Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση των φορέων, όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με πρώτο σταθμό τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26/3 στις 17:30΄ στο Νοσοκομείο Πατησίων, ενώ κατατέθηκε πρόταση από το σωματείο εργαζομένων Αμαλία Φλέμινγκ για συντονισμό των σωματείων ελπις, πολυκλινική, σπηλιοπούλειο, αγία βαρβάρα.