Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία κατά της αξιολόγησης-σφαγείο και της κυβερνητικής πολιτικής των απολύσεων και του αυταρχισμού, από τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, σήμερα το μεσημέρι (9/7) στην Αθήνα.

Update: Εν αναμονή της απόφασης, που αναμένεται να εκδοθεί το απόγευμα της Παρασκευής 11/7.

Από το μεσημέρι εκδικάζεται η αγωγή του Δημοσίου προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, διότι (κατά την πάγια καθεστωτική ορολογία) «βλάπτει το δημόσιο συμφέρον».

Μάλιστα, η έδρα, αμφισβήτησε νωρίτερα τη δικαιοδοσία  της Ε.Ε. και του Γ.Σ. της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσης του Δημοσίου, να προκηρύξουν τέτοια κινητοποίηση! Διόλου απίθανο επιχείρημα βέβαια, αν σκεφτεί κανείς ότι επανήλθε στην επικαιρότητα η συζήτηση για τον περιορισμό-ουσιαστικά κατάργηση- του δικαιώματος στην απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ ζήτησε την αναβολή του δικαστηρίου, γιατί ακόμη εκκρεμεί ο ορισμός ημερομηνίας συζήτησης στην προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αξιολόγηση.

Ανάμεσα στους 15 μάρτυρες υπεράσπισης, πέρα από εκπροσώπους των ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και ΤΕΕ, βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλης, Γ. Σταθάς, Μ. Μπόλαρη και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης.

Παρόλα αυτά, το δικαστήριο έκρινε ότι ένας εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, ένας του ΤΕΕ και μόνον ένας βουλευτής, χρειάζεται να καταθέσουν, προεξοφλώντας ότι οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου θα προσπαθούσαν να εγείρουν τα ζητήματα ακυρότητας και αντισυνταγματικότητας που ειπώθηκαν στην ολομέλεια της βουλής, τη μέρα της συζήτησης του νόμου για την αξιολόγηση. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των δικηγόρων υπεράσπισης, όσο και των μαρτύρων. Σημειωτέον ότι, από τη μεριά του Δημοσίου, δεν είχε οριστεί μάρτυρας. 

Φαίνεται ότι ορισμένοι-ες δικαστικοί, πέρα από την πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική, έχουν και… μαντικές ικανότητες. Άξιος ο μισθός τους (και η επιστροφή των αναδρομικών τους). 

Η πορεία,  η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, έφτασε γύρω στη 1μμ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού και νοσοκομείων της Αθήνας. 

Ο Μητσοτάκης, πανικόβλητος από την επιτυχία της αποχής από τις διαδικασίες αξιολόγησης, σέρνει στα δικαστήρια την ΑΔΕΔΥ, ζητώντας να βγάλουν παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση διαρκείας στο Δημόσιο. Μετά την νέα επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ-η απεργία των οποίων κρίθηκε παράνομη-η κυβέρνηση καταφεύγει και πάλι σε λογικές "πυγμής" απέναντι σε αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Εξάλλου, το τελευταίο καταφύγιο κάθε εξουσίας που δεν έχει πλέον καμία νομιμοποίηση είναι η καταστολή. 

Αποφασιστικά, μαζικά και ενωτικά, η Αριστερά και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να μπει μπροστά στη μάχη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το συντονισμό όλων των κομματιών της εργατικής-λαϊκής αντίστασης, γύρω από το αίτημα της ανατροπής του Σαμαρά και των πολιτικών των απολύσεων και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. 

Νέα συγκέντρωση, ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, το απόγευμα στις 7μμ, στο Σύνταγμα. 

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, αντιδρώντας στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014  αναφορικά με την «αξιολόγηση», έχει κηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή.

Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην "αξιολόγηση" συναντά την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή εκδηλώνεται μέσα από τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην εφαρμογή του Ν. 4250, τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με την ταυτόχρονη συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους.

Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων, έντρομη η πολιτική ηγεσία, και προσωπικά ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άρχισαν να αναζητούν μεθοδεύσεις έτσι ώστε να κηρύξουν την απεργία-αποχή από την «αξιολόγηση»  παράνομη και καταχρηστική.

Η Κυβέρνηση -και απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους- εφαρμόζει την τακτική με την οποία αντιμετωπίζει κάθε εργασιακή διεκδίκηση και απεργιακό αγώνα.

Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους «ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό» μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευασθούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την «αξιολόγηση».

Καλούμε, τέλος, τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, καθώς και στη συγκέντρωση στην Πλ. Κλαυθμώνος στις 11:00πμ.

Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, στις προωθούμενες μειώσεις μισθών και συντάξεων, στη διάλυση δομών του κοινωνικού κράτους, στο συνεχή και εντεινόμενο αυταρχισμό.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ετικέτες