Για την κατάσταση σήμερα

Όσοι και όσες συνυπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, ξέρουμε ότι η περίοδος που ζούμε σφραγίζεται από την διεθνή στρατηγική υποχώρηση του εργατικού κινήματος και των ιδεών της εργατικής χειραφέτησης, εξελίξεις που έχουν επηρεάσει καταλυτικά το συνδικαλιστικό κίνημα και τον προσανατολισμό του. 

Όσον αφορά την Ελλάδα, το εργατικό & συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στην δυσκολότερη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Στο έδαφος των διαρθρωτικών μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του έως τότε κεκτημένου εργατικού δικαίου, στο έδαφος της γενικότερης πολιτικής ήττας και υποχώρησης του μαζικού κινήματος και του αγωνιστικού φρονήματος, ζούμε την αντιδραστική επίθεση της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων. Βιώνουμε τις δραματικές επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών πάνω στην εργατική τάξη και τα εργαζόμενα στρώματα που παράγουν ατομισμό, κατακερματισμό χώρων και συλλογικοτήτων, εξατομικευμένες πρακτικές αλλά και νέες μορφές δεσποτισμού, επιτήρησης και ελέγχου των εργαζομένων.

Η πολυδιασπάση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων γενικότερα (ελαστική εργασία, πολλαπλές σχέσεις εργασίας στον ίδιο εργασιακό χώρο, επισφαλώς εργαζόμενοι, μετανάστες, δημόσιος – ιδιωτικός τομέας κλπ), η αδυναμία συγκρότησης ενός σύγχρονου ταξικού διεκδικητικού προγράμματος πάλης, η χαμηλή συνδικαλιστική πυκνότητα, η αντιδραστική στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που ταυτίζεται με τη γραμμή του ΣΕΒ και των εργοδοτών, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός και ο συνδικαλισμός των προνομίων, ο συντεχνιασμός, ο πολυκατακερματισμός των δομών του συνδικαλιστικού κινήματος στη βάση πολιτικών και κομματικών διαφωνιών συνθέτουν το παζλ των σημερινών δυσκολιών. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και η αδυναμία να υπάρξει σοβαρή διεκδίκηση μετά την κατάργηση των κρατικών μηχανισμών διαιτησίας και μεσολάβησης (ΟΜΕΔ), και στην πράξη την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, καθώς το συνδικαλιστικό κίνημα στην πλειοψηφία του είχε εγκλωβιστεί μονομερώς στην προσέγγιση της προσφυγής στη διαιτησία. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι/ες νέοι/ες εργαζόμενοι/ες δεν έχουν ζήσει την περίοδο των κατοχυρωμένων συλλογικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Όμως το τοπίο δεν είναι μονόχρωμο. Η πολιτική της αστικής τάξης που δεν προσφέρει καμία προοπτική στους εργαζόμενους και κυρίως η συνεχής επιδείνωση της ζωής της εργατικής τάξης, είναι το υλικό έδαφος για να γεννηθούν καινούργιοι αγώνες και να συγκροτηθεί ένα ρεύμα ταξικής διεκδίκησης και χειραφέτησης. Το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν και εξελίσσονται αγώνες σε διάφορους χώρους (EFOOD, COSCO, εκπαίδευση, ΛΑΡΚΟ κ.ά.) που δείχνουν ότι η δυσαρέσκεια μπορεί να εκφραστεί και με κινηματική διεκδίκηση. Ιδιαίτερα όπου σε αυτούς τους αγώνες υπήρξε η ταξική ενότητα των αγωνιστικών δυνάμεων και η συνάντηση με την κοινωνία αυτοί οι αγώνες κατάφεραν να έχουν νίκες, να δημιουργηθούν/μαζικοποιηθούν σωματεία και τα αγωνιστικά τους ρεύματα. Στις ελπιδοφόρες προσπάθειες προστίθεται και η δημιουργία νέων αγωνιστικών σχημάτων (πχ. επισιτισμός, πληροφορική, δικηγόροι, έρευνα). Αυτές οι προσπάθειες όμως αποτελούν ακόμα φωτεινές εξαιρέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα όπου ακόμα κυριαρχεί η πλευρά της υποταγής.

 Για μια νέα πανελλαδική εργατική συλλογικότητα

Για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων. Αυτό επιδιώκουμε με αυτή μας την προσπάθεια. Τη συγκρότηση μιας νέας πανελλαδικής συνδικαλιστικής κίνησης, μαζικής κι ενωτικής με στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης ταξικής αγωνιστικής γραμμής για να αντιστρέψουμε την σημερινή κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, για να επιβάλουμε κατακτήσεις για την εργατική τάξη, για να συμβάλουμε στην ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, για να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης και παραγόμενης καταπίεσης, με όραμα μας την εργατική χειραφέτηση. Μία εργατική συλλογικότητα που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος στη χώρα, ούσα όμως ταυτόχρονα παιδί της δικής της εποχής.

Η ανάγκη της περιόδου στην οποία θέλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις είναι η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στη βάση της ταξικής ενότητας και των κοινών ταξικών συμφερόντων, η μαζικοποίηση των συνδικάτων, η δημιουργία τους εκεί που δεν υπάρχουν ειδικά στους χώρους όπου συγκεντρώνεται μαζικά η πολύμορφη εργατική τάξη. Η αναγέννηση των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών των εργαζομένων, η ανάπτυξη ενός μαχητικού κινήματος που θα βάζει φραγμό στην εργοδοτική ασυδοσία, την αντεργατική αστική ατζέντα και θα επιβάλλει νίκες υπέρ των εργατικών δικαιωμάτων.

Επιδιώκουμε να είμαστε βαθιά ταξικοί στο περιεχόμενο των στόχων, πλατιά ενωτικοί στην απεύθυνσή μας εντός των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Με οικονομική ανεξαρτησία, στηριζόμενοι μόνο στη συνδρομή των εργαζομένων, με ανεξαρτησία απέναντι σε κυβερνήσεις, εργοδοσία και οικονομικά συμφέροντα, και με πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια από κόμματα. Με προτεραιότητα τη μαζική ενωτική δράση. Με ανοιχτή, δημοκρατική και πανελλαδική συγκρότηση. Με μέλη της νέας εργατικής συλλογικότητας όσους και όσες συμφωνούν στην ιδρυτική της διακήρυξη ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής ταυτότητας. Με διαμόρφωση της γραμμής μας από τα ίδια τα μέλη της κίνησής μας. Με συνελεύσεις όλων των μελών αλλά και ανά κλάδους/χώρους. Μια κίνηση που θα βασίζεται στις δυνάμεις όσων συμμετέχουν σε αυτήν, θα βοηθάει στην αλληλοενημέρωση, την αλληλοϋποστήριξη και τη χάραξη κοινής γραμμής μάχης μεταξύ εργαζομένων από διαφορετικούς χώρους και κλάδους, και θα συμβάλει στη συγκρότηση πλατιών αγωνιστικών συσπειρώσεων ανά χώρο ή κλάδο. Θα συμβάλλει στην συμπόρευση και την ενοποίηση συνδικαλιστικών εκφράσεων, όπως κάνει και με την ίδια της τη δημιουργία. Έχοντας επίγνωση της αυτονομίας των σχημάτων και των ειδικών χαρακτηριστικών κάθε εργασιακού κλάδου και εργατικού σχήματος. Σεβόμενη το επίπεδο πολιτικής συμφωνίας του κάθε σχήματος, και ακόμα περισσότερο την πολιτική αυτοτέλεια των συνδικάτων.

Με οριοθέτηση απέναντι στις λογικές της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συνολικότερα των συνδικαλιστικών ρευμάτων που έχουν γίνει απολογητές μνημονιακών πολιτικών. Με απόσταση από λογικές που προωθούν τον “κομματικό” συνδικαλισμό, που ευνουχίζουν τη δράση των σωματείων , θέτουν εμπόδια στην αναγκαία συσπείρωση δυνάμεων και εγκλωβίζουν εργαζόμενους και εργαζόμενες σε συμβολικές μάχες, αντί για τις μάχες ανατροπής των συσχετισμών υπέρ της εργατικής τάξης.

Με νεανικό εξωστρεφές στίγμα και την αξιοποίηση των νέων μορφών επικοινωνίας. Συγκρουόμενοι και στο εσωτερικό μας με τον συνδικαλισμό της ανάθεσης που οδηγεί – ακούσια κάποιες φορές – στην αναπαραγωγή της γραφειοκρατίας.

Προτεραιότητά μας είναι να εντάσσουμε αυτούς και αυτές που αποτελούν την καρδιά της εργατικής τάξης, αλλά αποκλείονται από το συνδικαλιστικό κίνημα ή έχουν πολύ μικρότερο λόγο και ρόλο από αυτόν που τους αναλογεί. Τους μετανάστες και πρόσφυγες που αποτελούν τεράστιο τμήμα της εργατικής τάξης στη χώρα, αλλά ελάχιστες συνδικαλιστικές οργανώσεις τους αγκαλιάζουν. Και που πάνω στις δικές τους πλάτες χτίζονται και οι νέες μεταναστευτικές πολιτικές που τους αντιμετωπίζουν ως εργατικά χέρια με περιορισμένα δικαιώματα, και μόνο για όσο χρόνο εργάζονται.

Με δημοκρατική ισότητα απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενες που βιώνουν πιο σκληρά την εργασιακή πραγματικότητα, με χαμηλότερους μισθούς και υψηλότερα ποσοστά ανεργίας. Που φορτώνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα βάρη της απλήρωτης αναπαραγωγικής εργασίας στο σπίτι, με ανύπαρκτες δομές κοινωνικής φροντίδας. Που έχουν να αντιμετωπίσουν τις υποτιμητικές ή τις παρενοχλητικές/κακοποιητικές συμπεριφορές όχι μόνο των προϊσταμένων και εργοδοτών τους αλλά και συναδέλφων τους σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς την απαραίτητη μέριμνα από τα σωματεία. Και που ταυτόχρονα υποεκπροσωπούνται στις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ακόμα και σε κλάδους που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα του εργατικού δυναμικού, ενώ οι διεκδικήσεις για την απελευθέρωση των γυναικών και την ευρύτερη στήριξή τους, δεν περιλαμβάνονται ή υποτιμούνται στην ατζέντα των συνδικάτων. Με ταυτόχρονη μάχη ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις στους χώρους εργασίας, δίπλα σε όποιον/α τις υφίσταται, όπως τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Ρίχνοντας βάρος στην οργάνωση των ανέργων πρώτα και κύρια για το δικαίωμα τους στην σταθερή εργασία αλλά και για τη διεκδίκηση εδώ και τώρα της χορήγησης επιδόματος ανεργίας σε όλους/όλες και γενικότερα των δικαιωμάτων τους. Παίρνοντας θέση σε κάθε μάχη, όπως για παράδειγμα για την επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών και των εργαζομένων σε κοινωνικές δομές του δημοσίου και των ΟΤΑ, που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, γιατί δεν έχουν εμβολιαστεί. Όταν μάλιστα αυτές οι αναστολές εργασίας εντάσσονται στην ευρύτερη επίθεση στο δημόσιο σύστημα υγείας και την αποδυνάμωση των δημόσιων δομών άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Επιμένοντας ταυτόχρονα στη σημασία του μαζικού εμβολιασμού, της ενημέρωσης, της κατάργησης της πατέντας. Τόσο για τον περιορισμό της διασποράς όσο και για την ασφάλεια των ίδιων των εργαζομένων, που κινδυνεύουν περισσότερο αν έρχονται μη εμβολιασμένοι σε επαφή με φορείς του κορονοϊού. Και επιμένοντας στη διεκδίκηση για μέτρα προστασίας και για τους ίδιους και για τους ασθενείς.

Εστιάζοντας τις δυνάμεις μας στην ισότιμη συμμετοχή των ελαστικά εργαζόμενων σε όλα τα επίπεδα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Για τους άμεσους και μεσοπρόθεσμους στόχους μας

Όπως κάθε εγχείρημα, στα πρώτα του βήματα, έτσι και το δικό μας φιλοδοξεί να αναζητήσει και να ορίσει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θέλει να συγκροτηθεί και να κινηθεί. Με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να συζητάμε για την ορθότητα της μιας ή της άλλης μαχόμενης συνδικαλιστικής γραμμής μεταξύ των συνδικαλισμένων, χωρίς να βλέπουμε την τρομακτική μείωση της συνδικαλιστικής πυκνότητας (σε μονοψήφια ποσοστά) στον ιδιωτικό τομέα ή της γραφειοκρατικής, «εθιμοτυπικής» συμμετοχής στο δημόσιο, χωρίς καμιά ουσιαστική, ενεργή συμμετοχή, στη ζωή και τη δράση του συνδικάτου. Κριτήριο είναι η μαζική ταξική συνδικαλιστική δράση και μελετώντας, συζητώντας και αναζητώντας δρόμους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με την επίγνωση ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συγκροτούνται πρώτα πάνω στα κοινά ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων χωρίς απόλυτες ιδεολογικές ή πολιτικές συμφωνίες, και έχουν ως αφετηρία τον οικονομικό αγώνα και την πάλη για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ζωής των εργαζομένων. Εκκινούμε από την οικονομική πάλη, τα ζητήματα αυξήσεων των μισθών σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου, των Συλλογικών Συμβάσεων, της σταθερής δουλειάς ενάντια στις μορφές ελαστικής εργασίας, της μείωσης του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής, της μείωσης των ορίων ηλικίας και των ετών ασφάλισης για συνταξιοδότηση, του ελεύθερου χρόνου. Ενάντια στους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και το νόμο Χατζηδάκη, ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα παρέμβασης στην εσωτερική λειτουργία των συνδικάτων.

Πιστεύουμε ότι το εργατικό κίνημα μπορεί και είναι ο πυρήνας της προσπάθειας – με επίγνωση του συσχετισμού και των διαθέσεων των εργαζομένων – να ανοίγουν δρόμοι για συνολικότερες πολιτικές ανατροπές, για μια άλλη κοινωνική οργάνωση και ένα άλλο μοντέλο εργασίας και ζωής.

Τίποτα από όσα απασχολούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες δεν είναι ξένο για τα συνδικάτα, την ζωή τους και τον αγώνα τους. Βάζουμε ψηλά την υπεράσπιση των κοινών αγαθών (διατροφή, νερό, ενέργεια, υγεία, παιδεία, στέγη, μετακινήσεις, τηλεπικοινωνίες, ενημέρωση, πολιτισμός, ελεύθεροι χώροι, περιβάλλον), που έχουν τεράστια σημασία όχι μόνο για την αγοραστική δύναμη του μισθού και της σύνταξης (όπως αποδεικνύει το πρόσφατο κύμα ακρίβειας), και για το ύψος Παλεύουμε για να προσανατολιστεί η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος στον στόχο να παίρνει την κοινωνία με το μέρος του, μακριά από συντεχνιακές λογικές, και κάνοντας κριτική και στο ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς του, όταν αυτό έρχεται απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες (Θυμίζουμε εδώ τις τοποθετήσεις των αγωνιστών τραπεζοϋπαλλήλων για την υπερχρέωση και τα κόκκινα δάνεια).  Θέτοντας ξανά στη συζήτηση το ζήτημα της δημοκρατίας στην παραγωγή και της συμμετοχή των εργαζομένων και της κοινωνίας μέσα από διαδικασίες εργατικού & κοινωνικού ελέγχου. Συμβάλλουμε στην προώθηση ενός άλλου εργατικού πολιτισμού απέναντι στην αστική κυριαρχία και σε αυτή την πλευρά της κοινωνικής ζωής. Θέτουμε σε προτεραιότητα την υπέρτατη ανάγκη της εδραίωσης της ειρήνης στον πλανήτη, θεωρώντας το εργατικό κίνημα ικανό να σταματήσει τους πολέμους – καθώς και την πολεμική προετοιμασία μέσω της εξοπλιστικής κούρσας – και τον ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών κρατών για την κυριαρχία τους και τα μερίδια στις παγκόσμιες αγορές, σε βάρος των λαών.

Για την οργάνωση των αγώνων παρεμβαίνουμε στα σωματεία με στόχο να αλλάξουμε τον συσχετισμό υπέρ των εργατικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, για να νικάνε απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου, επιδιώκουμε τον δημοκρατικό συντονισμό συνδικαλιστικών οργανώσεων (σωματεία/ομοσπονδίες/εργατικά κέντρα) που κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση, πάνω σε συγκεκριμένα αιτήματα. Παραδείγματα τέτοιου αγωνιστικού συντονισμού έχουν υπάρξει σε αρκετές περιόδους της ιστορίας του ελληνικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναζητούμε αποτελεσματικές μορφές αγώνα, αξιοποιώντας τις εμπειρίες του εργατικού κινήματος στη χώρα αλλά και διεθνώς. Μορφές που περιλαμβάνουν πέρα από τις μαζικές απεργίες και άλλες μορφές πρόκλησης κόστους στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες, τη στοχοποίηση (δυσφήμηση, καταγγελία, μποϊκοτάζ) συγκεκριμένων εργοδοτών, και τη γνώση των εργαζομένων για την παραγωγική διαδικασία, καθώς και μορφές απεργιακής δράσης, όπως η απεργία-αποχή από τις διαδικασίες «αξιολόγησης» στο δημόσιο, και η αποχή από τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

Ανοίγουμε τη συζήτηση θέλοντας να συμβάλλουμε σε συλλογικές επεξεργασίες για τη σύγχρονη εργατική τάξη, με τις ιδιομορφίες που έχει στην Ελλάδα (πχ λόγω του διευρυμένου τουριστικού μοντέλου). Φιλοδοξούμε να αναλύουμε τις αναδιαρθρώσεις που προκύπτουν από την καπιταλιστική αξιοποίηση της τεχνολογίας (πχ οικονομία της πλατφόρμας), και το πώς αυτές επηρεάζουν τη σύνθεση των εργαζομένων, αλλά και ποιες δυνατότητες αγώνα δημιουργούνται. Να αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές των περιόδων (όπως έγινε και στη διάρκεια της πανδημίας) και να μπορούμε να αναπροσανατολίζουμε τη δράση μας σε αντίστοιχους κλάδους. Να τοποθετούμαστε για νέες “μορφές” εργασίες όπως η τηλεργασία γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση δεν είναι απλώς η τεχνολογική μορφή το πρόβλημα αλλά και το πλαίσιο εντός του οποίου συγκροτείται και εφαρμόζεται, και αναγνωρίζοντας τις αντιφάσεις που παράγει στους ίδιους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Ανοίγουμε τη συζήτηση για τη συνολικότερη δομή του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα, τη βάση συγκρότησης των συνδικάτων (κλαδικά, επιχειρησιακά κλπ), το διαχωρισμό μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού, τη γραφειοκρατία, την εσωτερική δημοκρατία και τον εργατικό έλεγχο των συνδικάτων.

***

Σε αυτή τη βάση, καλούμε αγωνιστές και αγωνίστριες από συνδικαλιστικά ρεύματα, συσπειρώσεις εργαζομένων, που μοιράζονται παρόμοιες σκέψεις και αγωνίες με εμάς, να συμβάλουμε ισότιμα στη συζήτηση και τη δράση για την ίδρυση μιας νέας πανελλαδικής συνδικαλιστικής κίνησης, παιδί της εποχής της και της σύγχρονης εργατικής τάξης.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ονοματεπώνυμο, Σωματείο, Κλάδος ή Συνδικαλιστική Ιδιότητα, Νομός

  1. Αβραμιώτης Στάθης Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (αναπληρωματικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τοπικού παραρτήματος) Αχαΐας
  2. Αγγελής Ρωμανός Ιδιωτικός υπάλληλος (ναυτιλιακά) Αττικής
  3. Αδαμίδου Σταυρούλα Γραμματέας Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Καστοριάς Καστοριάς
  4. Αδαμόπουλος Δημήτρης Εργαζόμενος στην Ιδιωτική Υγεία, Μέλος ΔΕ του ΠΤ Αττικής – Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αττικής
  5. Αλεβίζος Ηλίας Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  6. Αλεξίου Θοδωρής Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής Αττικής
  7. Αμπελογιάννη Βάσω Μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ, Γρ. ΝΤ Άρτας ΑΔΕΔΥ, Γρ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας Άρτας
  8. Αναστασιάδης Νίκος Μέλος Γενικού Συμβουλίου ΕΔΟΘ ν.τ. ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης
  9. Αντωνίου Παναγιώτης Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  10. Ασαλουμίδης Κώστας πρόεδρος Σωματείου Αλληλεγγύης Κοζάνης Κοζάνης
  11. Ασημακόπουλος Ανδρέας μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) Ηλείας
  12. Βαγγελή Βασιλική αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Αττικής
  13. Βαγενάς Χρήστος Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΠΟΚΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) Αττικής
  14. Βαζούρα Σόνια Α-Γ ΕΛΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ Αττικής
  15. Βαΐνάς Παντελής πρόεδρος ΣΕΠΕ Αιγάλεω Αττικής
  16. Βαλωμένου Γεωργία Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας Αττικής
  17. Βαρελτζής Δημήτρης Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  18. Βαρσάμης Αντώνης Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Αττικής
  19. Βασιλειάδης Τάσος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Αττικής
  20. Βασιλείου Δημήτρης Σωματείου Υπάλληλων Καφεζυθεστιατορίων – Ξενοδοχειων Ύπνου Ναυπλίου Αργολίδας
  21. Βασιλοπούλου Νότα Πρόεδρος ΠΣΕ ΟΓΑ, β’ Αντιπρόεδρος ΠΟΠΟΚΠ Αττικής
  22. Βουτσινά Βάσω Πρώην πρόεδρος σωματείου εργαζομένων γενικού νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κεφαλληνίας
  23. Γαλάνη Σοφία Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Αργολίδας Αργολίδας
  24. Γαρδικλής Δημήτρης αντιπρόεδρος Σωματείου εργαζομένων Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας Αττικής
  25. Γαρυφάλλου Λάζαρος Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Παιανίας Αττικής
  26. Γαστεράτος Αλέξανδρος Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Αττικής
  27. Γεωργιάδου Φύλλη Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΣΕΕΛΣ) Αττικής
  28. Γεωργιτσόπουλος Κυριάκος Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής Αττικής
  29. Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος πρώην πρόεδρος Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου & πρώην Αντιπρόεδρος ΠΟΘΑ Αττικής
  30. Γεωργούλης Διονύσης Αντιπρόεδρος Συλλόγου εργ/νων πρώην Γενικής Τράπεζας, αναπλ/κό μέλος Γ.Σ. ΟΤΟΕ Αττικής
  31. Γιαννόπουλος Γιάννος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  32. Γιαννόπουλος Γιώργος Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αργοστολίου Κεφαλληνίας
  33. Γιαννούλια Κατερίνα Μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων & Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Αττικής
  34. Γκέκας Βασίλης ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
  35. Γκίγκας Μάκης Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑ Π&Α Κυριακού Αττικής
  36. Δαμιανός Βασίλης Εκλεγμένος Συνταξιούχος ΔΕΗ Αττικής
  37. Δελημήτρος Κώστας Γραμματέας του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων Γεωπονικού Παν/μίου Αττικής
  38. Δεσποτίδης Βαγγέλης Αν. Γραμματέας – ΠΕΔΠΥ ΓΕΣ/ΥΕΘΑ Αττικής
  39. Δημόπουλος Δημήτρης ΣΕΦΚ – Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής
  40. Δημότσιου Αγγέλα Κέντρο κοινωνικής πρόνοιας περιφέρειας Θεσσαλίας Λάρισας
  41. Διαμαντόπουλος Βαγγέλης Σύλλογος εργαζομένων Cosmote Technical Services Καστοριάς
  42. Διαμαντοπούλου Σαπφώ Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής
  43. Δραγώτης Θύμιος Μέλος ΔΣ Σωματείου Συμβασιούχων Ερευνητών/τριών και Διδασκόντων/ουσών Πανεπιστημίου και Ερευνητικών Κέντρων Πάτρας Αχαΐας
  44. Ελευθεριάδης Γιάννης Μέλος ΔΣ Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στην ΟΠΕΚΕΠΕ Αττικής
  45. Ευστράτογλου Αναστασία Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αττικής
  46. Ζαρκαδούλας Άκης Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Αττικής
  47. Ζήβα Αδαμαντία Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Αιτωλοακαρνανίας
  48. Ζούλης Κωστας Σωματείο Εργαζομένων EFOOD Αττικής
  49. Ζυγογιάννης Γιάννης ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας Αττικής
  50. Ηλιόπουλος Στέργιος μέλος Γ.Σ. Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) Δράμας
  51. Ηλιοπούλου Ασημίνα Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  52. Θανοπούλου Κατερίνα Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας Αττικής
  53. Θεοδωροπούλου Δώρα Αναπληρωτής Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας Αττικής
  54. Θωμάς Κυριάκος συμβασιούχος ΟΤΑ Κεφαλληνίας
  55. Ισίδου Μαρία Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Αρτέμιδος Αττικής
  56. Ιωακειμίδου Νικολέτα Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής Αττικής
  57. Καλιμαντζαλης Βασίλης Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Λασιθίου Λασιθίου
  58. Καλομοίρη Στεφανία Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών Αττικής
  59. Καλομοίρης Γρηγόρης Μέλος Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, πρώην πρόεδρος ΟΛΜΕ. Αττικής
  60. Καμπουρόπουλος Αντώνης Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΣΦΑ Αττικής
  61. Καραβάς Αντώνης Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Αττικής
  62. Καραγιάννης Βασίλης Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδος – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων Αττικής
  63. Καρανάσου Έφη Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Φωκίδας Φωκίδας
  64. Κάσσης Δημήτρης Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΛΚΕΘΕ Αττικής
  65. Κατερίνη Αμάντα Ε ΕΛΜΕ Αθήνας Αττικής
  66. Κατερίνης – Λινάρδος Μιχάλης Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής Αττικής
  67. Κάτση Νεφέλη Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  68. Κατσίφης Νίκος Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας Αττικής
  69. Κατσουρός Μάριος μέλος ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ Αττικής
  70. Κιοσέογλου Λευτέρης Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων χαλυβουργίας ΣΙΔΕΝΟΡ Θεσσαλονίκης
  71. Κοκκινοβασίλης Θανάσης Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής Αττικής
  72. Κόκλας Βασίλειος Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Αττικής
  73. Κολοβός Γιώργος Μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  74. Κολοβός Πέτρος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  75. Κόνιαρης Χρήστος πρώην μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ – ΠΟΕΔΗΝ Αττικής
  76. Κονιδάρης Γιάννης Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αττικής
  77. Κοντάκη Ευαγγελία Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  78. Κοντογεώργος Ευθύμης Μέλος Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ Αττικής
  79. Κοτζαμαν Αχμέτ Τζεμιλ Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής Αττικής
  80. Κουβάτσης Σάκης Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Μεσσηνίας
  81. Κουμπιάδη Εύα Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  82. Κουρμουλάκης Γιάννης Μέλος ΔΣ Σωματείο ΨΝΑ Αττικής
  83. Κούστας Κώστας Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Αιτωλοακαρνανίας
  84. Κουτσουβέλη Πέγκυ Μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  85. Κουτσουδάκη Δέσποινα Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής Αττικής
  86. Κουτσούκος Κωστής Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής Αττικής
  87. Κωνσταντακόπουλος Τάσος πρ. Μέλος ΓΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ Αττικής
  88. Κωνσταντόπουλος Περικλής Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής Αττικής
  89. Λαγωνικού Άννα Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών Αττικής
  90. Λάζου Ευφροσύνη Πρόεδρος ΔΣ.Εκπαιδευτικων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Δ.Σολωμος Ζακύνθου
  91. Λαπιέρης Σωτήρης Σύλλογος Εργαζομένων στο Συνήγορο του Πολίτη Αττικής
  92. Λαυτσής Πάρις Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής Αττικής
  93. Λαυτσής Σκρέτας Γιώργος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  94. Λεριάς Θωμάς Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  95. Λιάγκος Γιώργος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  96. Λιάπης Γιάννης ΣΕΦΚ – Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής
  97. Λιγάσης Βαγγέλης ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΓΝΘ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Θεσσαλονίκης
  98. Λυκούδης Αλέξης Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος Αττικής
  99. Λυκουργιάς Θάνος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας Αττικής
  100. Μαγειρίας Γιώργος ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας Αττικής
  101. Μακροπούλου Κατερίνα Αντιπρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής Αττικής
  102. Μανουσάκης Γιωργος Μέλος Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Λασιθίου
  103. Μαντέλας Νίκος μέλος ΔΣ ΣΕΦΚ – Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής
  104. Μαντζούκας Δημήτρης Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  105. Μάντης Κωνσταντίνος Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας Αττικής
  106. Μάρταλης Σωτήρης Πανελλήνια Ενωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αττικής
  107. Μερσινιάς Αλέκος Μέλος του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ Αττικής
  108. Μήτσας Βασίλης ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας Αττικής
  109. Μινωτάκης Αλέξανδρος Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση Αττικής
  110. Μιχαλόπουλος Γεώργιος Σύλλογος Εργαζομένων Cosmote Technical Services Αττικής
  111. Μοναστηρίδης Μηνάς Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης
  112. Μπαλωμενάκης Δημήτρης Παράρτημα Χανίων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Χανίων
  113. Μπαντουβά Αργυρώ Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Ηρακλείου
  114. Μπάρκας Δημήτρης Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αττικής
  115. Μπαρτσώκα Κατερίνα Αντιπρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  116. Μπαστέας Πέτρος Μέλος ΔΣ Συλλόγου Προσωπικού ΕΥΔΑΠ Αττικής
  117. Μπέρδος Γεώργιος Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδος – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων – κλάδων Αττικής
  118. Μπίκα Πελαγία Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Αττικής
  119. Μπιλιανού Τέτα Γραμματέας Παραρτήματος Αχαϊας Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Αχαΐας
  120. Μπογιάκος Πέτρος Σωματείο εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Αττικής
  121. Μποσινάκος Νίκος Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αττικής
  122. Μπούκη Ελένη Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ Αττικής
  123. Μπούμπουλη Φανή Μέλος ΓΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΥΠ.ΠΟ. Αττικής
  124. Μπουρδούβαλης Βασίλης Αναπλ. Μέλος ΔΣ Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής Αττικής
  125. Μώρου Ειρήνη Α’ Σύλλογος Εκπαιδευτκών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας Αττικής
  126. Νίκα Χαρά πρόεδρος ΕΛΜΕ Εύβοιας Εύβοιας
  127. Ξυπολιά Δώρα μέλος Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Αττικής
  128. Ουζούνης Βασίλης Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης
  129. Παϊσίου Καρολίνα ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης
  130. Παναγάκη Ευαγγελία Εκπαιδευτικός, μέλος συνδέσμου συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Μεσσηνίας Μεσσηνίας
  131. Παναγιωτίδου Χριστίνα ΕΛΜΕ Πειραιά Αττικής
  132. Παναγιωτόπουλος Θοδωρής Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Αττικής
  133. Παναγιωτόπουλος Χρήστος Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα Αττικής
  134. Παναγοπούλου Παναγιώτα Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αττικής
  135. Παναρέτου Λευτέρης Μέλος ΔΣ Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ Αττικής
  136. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  137. Παπαγεωργίου Ράνια Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΓΓ Εμπορίου Αττικής
  138. Παπαδόπουλος Δημήτρης Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας Λάρισας
  139. Παπαμιχαλοπούλου Μαρία Πανελλήνια Ενωση Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αχαΐας
  140. Παπαναστασίου Αφροδίτη Σωματείο Εργαζομένων Μητέρα Αττικής
  141. Παπανικολάου Νίκος Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής Αττικής
  142. Παπαονησιφόρου Ελευθερία Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Αττικής
  143. Παπαποστόλου Νατάσσα Α’ ΕΛΜΕ Αχαϊας Αχαΐας
  144. Παπατζανή Εύα Μέλος ΔΣ του Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αττικής
  145. Παπαχρίστου Αναστασία Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Αλίμου Αττικής
  146. Παπούλιας Δημήτρης Σύλλογος υπαλλήλων Αποκ. Διοίκησης Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ΠΕΓΔΥ Καβάλας
  147. Παππάς Ιωάννης Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκης
  148. Παρασκευά Ευδοξία Μέλος Ε.Γ. ΑΔΕΔΥ ΝΤ Αιτωλοακαρνανίας, Σωματείο Εργαζομενων Νοσοκομείου Μεσολογγίου Αιτωλοακαρνανίας
  149. Πασχάλη Βιβή Μέλος ΔΣ Σωματείου Νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αττικής
  150. Πάσχουλας Ντίνος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Χανίων
  151. Πατσατζής Θεόδωρος Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αττικής
  152. Πεπονή Καλλιρόη Ιδιωτικός Υπάλληλος Αττικής
  153. Πετρόπουλος Παναγιώτης Μέλος ΔΣ Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής Αττικής
  154. Πετρόπουλος Δημήτρης Πρόεδρος ΔΣ ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής
  155. Πράτης Δημήτρης Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Δ.Ο.Υ. Αρκαδίας-Μεσσηνίας- Λακωνίας Μεσσηνίας
  156. Ραιδεστινός Γιώργος ΕΛΜΕ Κέρκυρας Κέρκυρας
  157. Ρεμπάμπης Παναγιώτης Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Λάρισας Λάρισας
  158. Ρισμάνης Σπύρος Μέλος ΔΣ Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Θεσσαλονίκης
  159. Ρομποτή Δήμητρα Αντιπρόεδρος Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  160. Σακελλαροπούλου Αθηνά Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αχαΐας
  161. Σαλωνίδης Θεόφιλος Πρόεδρος Σωματείου Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ Αττικής
  162. Σαντής Δημήτρης Σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Ελλάδος – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων -Κλάδων Αττικής
  163. Σαράντης Θανάσης Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Αττικής
  164. Σβανά Χριστίνα Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων Αττικής
  165. Σγούρος Νικήτας Υπουργείο Οικονομικών Αττικής
  166. Σεργίδου Κατερίνα Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αττικής
  167. Σέρμπος Αθανάσιος Σωματείο ΨΝΑ»ΔΡΟΜΟΚΑΪ́ΤΕΙΟ» Αττικής
  168. Σέρμπου Ελισάβετ Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Αττικής
  169. Σημαιοφορίδου Βικτωρία Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής Αττικής
  170. Σιαηλή Δήμητρα Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  171. Σιδηροπούλου Σία Σωματείο μον. και ΙΔΑΧ υπαλλήλων Δήμου Πειραιά Αττικής
  172. Σκέμπρη Κωνσταντίνα Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Αττικής
  173. Σκώττη Καλοτίνα Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Φωκίδας Φωκίδας
  174. Σουρούνης Ανδρέας Μέλος του Δ.Σ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ Αχαΐας
  175. Σπηλιωτόπουλος Χρήστος Μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ Αττικής
  176. Σπυριδάκης Τίτος Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αττικής
  177. Σταθά Γιώτα Μέλος ΔΣ Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ Αττικής
  178. Σταθοπούλου Δώρα Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αττικής
  179. Σταματονικολός Γιώργος Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Αττικής
  180. Στασινός Έκτορας Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αττικής
  181. Σταυρακάκης Χρήστος Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  182. Σταυρόπουλος Τάσος πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αττικής
  183. Στεργιόπουλος Δημήτρης Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αττικής
  184. Στεφανής Γιώργος ΔΣ Συλλόγου Ενωτικό Κίνημα Συνταξιούχων Αττικής
  185. Στύλος Βασίλης Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Σωματείου Εργαζομένων EFOOD Αττικής
  186. Σύριγγα Μανώλη Πολυξένη Γραμματέας Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Θουκυδίδης» Αττικής
  187. Σωτηρόπουλος Άκης Εκπαιδευτικός, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ Αττικής
  188. Σωτηροπούλου Μάνια Γραμματέας του ΔΣ του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Αττικής
  189. Τζανίνη Στέλλα Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής
  190. Τόλη Ελένη Συμβασιούχος ΕΚΠΑ Αττικής
  191. Τουλιάτος Χρίστος Μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής Αττικής
  192. Τράντος Γιάννης – Άγγελος Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Αττικής
  193. Τριανταφυλλίδης Στέφανος Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής Αττικής
  194. Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος Μέλος Γραμματείας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και Δ.Σ. Συλλόγου υπαλλήλων Αποκ. Διοίκησης Αν. Μακεδονίας – Θράκης Ροδόπης
  195. Τσατσαρώνης Σπύρος Ενωτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων στο Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Αττικής
  196. Τσιάμης Απόστολος Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας Φωκίδας
  197. Τσιαπής Δημήτρης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών – Φαρμακευτικών Συναφών Επαγγελμάτων – Κλάδων Αττικής
  198. Τσιλίκη Δέσποινα Παράρτημα Χανίων Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Χανίων
  199. Τσιμπουρλάς-Κρητικίδης Στέφανος Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών / Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ Αττικής
  200. Τσίπας Θεόδωρος Μέλος Δ.Σ. ΠΟΜΗΤΕΔΥ, Γ.Γ. Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Ηλείας Ηλείας
  201. Τσιρομπίνης Μανώλης ΕΛΜΕ Πειραιά Αττικής
  202. Τσίτσιρας Μπάμπης Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΜΠ Αττικής
  203. Τσουκαλά Σταθάκη Κωνσταντίνα Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής Αττικής
  204. Τσουλάκου Άλκηστις Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Αττικής
  205. Φαράντος Χαράλαμπος Σωματείο ΓΝΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Αττικής
  206. Φλυτζανής Δημήτριος Μέλος Ένωσης εργαζομένων Γ.Ν. Βενιζέλειο Πανάνειο Ηρακλείου
  207. Φρυδάς Δημήτρης ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας Αττικής
  208. Φωτίου Δημήτρης Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής Αττικής
  209. Χαλβατζιδάκης Δημήτρης Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθηνών Αττικής
  210. Χαμόδρακα Ευτυχία Σωματείο Ασκληπιείου Βούλας Αττικής
  211. Χαρίσης Γιώργος μέλος Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ Αττικής
  212. Χασάπη Γεωργία Σύλλογος Εργαζομένων πρωην ΙΚΑ Αττικής – ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ Αττικής
  213. Χουδαλάκη Κατερίνα Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Αττικής
  214. Χρήστου Γιώργης Μέλος Μεικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ Αττικής
  215. Χριστόπουλου Ελένη Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας Αττικής
  216. Χριστοφόρου Γιώργος Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής Αττικής
  217. Χωριάτης Μανώλης Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας» Αττικής.

Ετικέτες