Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, γνωστό ως Ψυχιατρείο της Σταυρούπολης, μετά από την ανακοίνωση 61 εργαζομένων στην περιβόητη ΄΄κινητικότητα΄΄ στις αρχές του Αυγούστου, μέσα & μετά από Γενική Συνέλευση και πρόταση του Σωματείου, έντονη ήταν η προσπάθεια για σύσταση Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων. Μια προσπάθεια συνεχόμενη για να μείνει ζωντανή και να μην ατονήσει, όπως άλλες προηγούμενων καιρών.

Στην αρχή 2-3 άνθρωποι από εμάς μπήκαν σε όλες τις κλινικές για να συζητήσουν & να κινητοποιήσουν κόσμο για την ανάγκη σύστασης μιας επιτροπής αγώνα και άμεσα την ίδια μέρα ορίστηκε συνάντηση, όπου και συζητήθηκαν ιδέες & προτάσεις.

Η 1η ιδέα & πρόταση που υλοποιήθηκε άμεσα ήταν μια πρωϊνή κινητοποίηση εκτός Ψ.Ν.Θ. στο δρόμο της Λαγκαδά με πανό, ενημερωτικό φυλλάδιο για τους διερχόμενους(πεζούς & οχήματα) και συνθήματα με την ντουντούκα.

2ο βήμα ήταν να δημιουργηθούν μικρές ομάδες εργαζόμενων, που είχαν δηλώσει συμμετοχή στην επιτροπή αγώνα, και να μεταβούν σε όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία για να μιλήσουν και να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την 4ωρη στάση εργασίας της 20ης/8. Μια στάση εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο εργαζομένων του Ψ.Ν.Θ., κατάφερε να διεκδικήσει από την ΠΟΕΔΗΝ  και να γίνει πανυγειονομική για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις  21/8 κάποιοι από εμάς παρακολουθήσαμε την συνάντηση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην ‘’υπό κατάληψη’’ ΕΤ3 και στις 22/8 τη Γ.Σ. εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παναγία». Μέσα από αυτά τα δύο προέκυψε και το κάλεσμα για συζήτηση & συντονισμό δράσεων προς τ’ άλλα νοσοκομεία και τους άλλους εργασιακούς χώρους, που πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 23/8, στο αμφιθέατρο του Ψ.Ν.Θ.

Στις 27/8 και ημέρα Τρίτη, έγινε Συνέλευση Εργαζομένων για συνέχιση της δράσης μας και ενημέρωση.

Σαν κατακλείδα  χρειάζεται να αναφερθεί ότι «καταλύτης» για όλα τα παραπάνω υπήρξε η αλλαγή του σωματείου μας, μετά από εκλογές, μερικούς μήνες πριν, καθώς την πλειοψηφία σήμερα αποτελεί μία παράταξη από ανθρώπους (ενταγμένους & μη) στη λεγόμενη σήμερα Αριστερά της Ελλάδας, ή αυτής που προσπαθεί «να πάει αριστερά».