Οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Τρίτη 16/10/2012 αποκλεισμό της πύλης του νοσοκομείου και πορεία στους δρόμους της ευρύτερης περιοχής.

Στην πορεία τους συμπαραστάθηκαν εργαζόμενοι από το Δημαρχείο Σταυρούπολης, ενώ στην κινητοποίηση παρέστησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη και ο Βασίλης Μορέλλας, μέλος του Συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, διαβιβάζοντας την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δίκαιο αγώνα τους.

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΘ παλεύουν ενάντια στο επαπειλούμενο κλείσιμο του νοσοκομείου, τις σχεδιαζόμενες απολύσεις με τον «δούρειο ίππο» της δήθεν αξιολόγησης, όπως και την ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ από την κυβερνητική τρόικα. Μάχονται, μαζί με όλους τους συναδέλφους τους στο μέτωπο της Δημόσιας Υγείας, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στο ΕΣΥ και την ανατροπή της συνολικής πολιτικής εξαθλίωσης.

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΘ συνεχίζουν να αγωνίζονται εδώ και πέντε εβδομάδες με συνελεύσεις και αποκλεισμούς της πύλης κάθε Τρίτη και Πέμπτη 7:00-9:00 π.μ., κηρύσσοντας ανεπιθύμητο τον διοικητή των ΓΝΘ Παπανικολάου και ΨΝΘ που υπερασπίζεται και υλοποιεί τις απεχθείς κυβερνητικές πολιτικές.

Σε αυτόν τον αγώνα είναι απαραίτητη η αγωνιστική υποστήριξη όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που καταστρέφονται καθημερινά από τα νεοφιλελεύθερα μέτρα. Τόσο στον αποκλεισμό της πύλης του ΨΝΘ και τη συνέλευση για την κλιμάκωση των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Τρίτη. Όσο και στην μεγάλη πανεργατική απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση της Πέμπτης 18/10/2012.

Ετικέτες