Στις 25 Νοέμβρη, Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, παρά τον δυνατό αέρα και τη βροχή, διαδήλωσαν αντισεξιστικές, φεμινιστικές, και ΛΟΑΤΚΙΑ συλλογικότητες, αλλά και μαθητικές ομάδες, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη.

Ενωμένες/οι, βαδίσαμε κάτω από τις καμάρες της Αριστοτέλους φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη σεξιστική βία και τις γυναικοκτονίες, τη βία της φτώχειας και του ρατσισμού.

Κορύφωση της κινητοποίησης αποτέλεσε το δρώμενο διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της Αριστοτέλους  όπου μνημονεύτηκαν περιπτώσεις θυμάτων όλων των μορφών βίας με σκοπό να καταγγείλουμε την αδιαφορία και τη σεξιστική στάση των κρατικών θεσμών και ιδιαίτερα την βίαιη και σεξιστική συμπεριφορά της αστυνομίας. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά στις αγωνίστριες, θύματα κράτους και παρακράτους, στη Χιλή, καθώς και στις δικές μας νεαρές γυναίκες και αγωνίστριες που καταγγέλλουν βίαιη σεξιστική συμπεριφορά από αστυνομικά όργανα όλο το τελευταίο διάστημα.

Όσες/οι συμμετέχουμε στη Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη, πιστεύουμε ότι, σε μια εποχή που οι κατακτήσεις μας καταπατώνται καθημερινά και καταργούνται, το φαινόμενο της σεξιστικής βίας και των γυναικοκτονιών θα εντείνεται. Γι’ αυτό καλούμε κάθε αντισεξίστρια /στή, οργανωμένο ή ανένταχτο να οργανώσουμε μαζί τη δεύτερη φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη 2020, στην πόλη μας. Καλούμε όλες και όλους σε  εκδήλωση- συζήτηση με την Geneviève de Rham από την Ελβετία, συντονίστρια της απεργίας των γυναικών στη Λοζάνη και στέλεχος του Συνδικάτου του Δημοσίου Τομέα, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 6.00μ.μ. στον χώρο πολιτισμού ΕΝΕΚΕΝ (Προξένου Κορομηλά 37).

Ετικέτες