Συνεχίζονται μέχρι την Παρασκευή, με την προοπτική της περαιτέρω κλιμάκωσης, οι καταλήψεις στους δήμους, ώστε να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο που θα βοηθήσει το έργο κυβέρνησης και τρόικας, να οδηγήσουν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους. Μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων στους ΟΤΑ χθες. Νέα κινητοποίηση, μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους του δημόσιου τομέα αύριο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη χθεσινή της συνεδρίαση, αποφάσισε την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προκειμένου μέχρι και την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, τελευταία ημέρα αποστολής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας, να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο που θα οδηγήσει ή θα υποβοηθήσει απολύσεις εργαζομένων. Συγχρόνως, καλεί σε συνέχιση των καταλήψεων δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων (έχουν φτάσει τις 500 σε όλη τη χώρα), καθώς και σε νέα στάση εργασίας (11.00-15.00) και συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη την Πέμπτη 21/11, στις 11.30. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 12.30 στην Κλαυθμώνος καλούν επίσης η ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία από χώρους του Δημοσίου που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο απολύσεων.

Χθες, η αντίστοιχη κινητοποίηση των εργαζομένων στους δήμους κατέβασε στο δρόμο χιλιάδες κόσμου, που ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξαν στο κτήριο του υπουργείου ΔΙΟΙΚ.ΜΕΤ., όπου ο υπουργός Μανιτάκης αρνήθηκε να τους συναντήσει. Προφανώς ήταν πνιγμένος στη δουλειά, ετοιμάζοντας τις λίστες με τους υπό απόλυση εργαζόμενους στο Δημόσιο. Σε όλη τη διάρκεια της μαζικής διαδήλωσης ακούγονταν δυναμικά συνθήματα, συνοδεία της μπάντας του Δήμου Πειραιά, που έπαιζε αγωνιστικά τραγούδια, τόσο κατά της «διαθεσιμότητας», όσο και ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές: «το μόνο χρέος που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανατροπής», «δεν θέλουμε μισθούς, δεν θέλουμε δουλειές, θέλουμε το MEGA να λέει παπαριές», «ψωμί- παιδεία- ελευθερία, φωνάζατε κοπρόσκυλα το ‘73». Το τελευταίο έξω από τα φρουρούμενα από ΜΑΤ γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ.

Την Παρασκευή θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων, θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδίας. Η διάρκεια του αγώνα, οι μαχητικές μορφές πάλης, η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στους δήμους να μην επιτρέψουν καμιά απόλυση και να συγκρουστούν με την κυβέρνηση, πρέπει να αποτελέσει οδηγό για το εργατικό κίνημα.

Μετά τους ΙΔΑΧ, σειρά θα πάρουν και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι απολύσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Τουλάχιστον η ΑΔΕΔΥ έπρεπε να είχε ήδη προκηρύξει πανελλαδική απεργία και να είχε αναστείλει τη λειτουργία κάθε δημόσιας υπηρεσίας. Η αντίσταση στην ισοπέδωση των ζωών μας, δεν χωράει δισταγμούς και αμφιταλαντεύσεις. Ή εμείς ή αυτοί. 

Ετικέτες