Προκήρυξη του Κόκκινου Δικτύου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση Σαμαρά με πραξικοπηματικό τρόπο, με τη συνηθισμένη πια εκτροπή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, το βράδυ της 11ης Ιουνίου έκλεισε την ΕΡΤ. Με τη λογική «αποφασίζουμε και διατάζουμε» απολύει με «ξαφνικό θάνατο» 2.656 εργαζόμενους της ΕΡΤ, ώστε να πιαστεί ο στόχος των χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Την ίδια στιγμή, θέλει να μετατρέψει τη δημόσια τηλεόραση σε ΥΕΝΕΔ, στραγγαλίζοντας κάθε έννοια ελεύθερης άσκησης της δημοσιογραφίας και πυροβολώντας το αγαθό της ενημέρωσης, προς όφελος των ιδιωτικών ΜΜΕ. Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί και οι εργαζόμενοι σε αυτούς.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται, εμφανιζόμενοι ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Στήριξαν κάθε αντεργατική απόφαση στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» και της παραμονής στο ευρώ και συνέβαλαν στη δημιουργία 1,5 εκατ. ανέργων, μισθών και συντάξεων πείνας, στην παρουσία των ΜΑΤ σε κάθε κινητοποίηση.

Κυβέρνηση και τρόικα στοχοποιούν την ΕΡΤ και τον δημόσιο τομέα στο σύνολό του. Η απάντηση δίνεται από τις μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις έξω από τα κτίρια της ΕΡΤ στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις, παρά τα ψέματα και την συστηματική απαξίωση, στην οποία έχουν οδηγήσει την ΕΡΤ όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,. Ο καθένας σήμερα ξέρει ότι κρίνεται η δουλειά του-αν ακόμη έχει-, κρίνεται το όποιο δικαίωμα του έχει απομείνει, κρίνεται η ελεύθερη πληροφόρηση.

Μετά τις επιστρατεύσεις απεργών, την ποινικοποίηση και καταστολή κάθε κοινωνικής διαμαρτυρίας, τις απανωτές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις απολύσεις και τα δώρα στους εργοδότες, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών  και την ανοχή απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες, δεν χωράει καμία αναμονή ή υποχώρηση. Πρέπει να τελειώνουμε το γρηγορότερο με αυτή την κυβέρνηση και τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζει.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, πιεσμένη από τα αδιέξοδά της ή και ενθαρρυμένη από την προσωρινή σιγή του κινήματος, ανοίγει το «καπάκι» της οργής που σιγοβράζει. Ας σηκώσουμε το γάντι. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι η ΕΡΤ μπορεί να γίνει το «Βατερλό» της τρικομματικής κυβέρνησης και των μέτρων της. Το «successstrory» της άγριας εκμετάλλευσης, της ανεργίας και της αυταρχικής δημοκρατίας, βρίσκει εδώ τον πραγματικό της αντίπαλο.

Στην ΕΡΤ παίρνει σάρκα και οστά, με τη συγκινητική παρουσία απλών εργαζόμενων, πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών, ο συντονισμένος αγώνας που απαιτείται για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των μνημονίων της εξαθλίωσης. Η αντίδραση των ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι καθυστερημένη, αλλά έστω και τώρα είναι υποχρεωμένες να κηρύξουν γενική απεργία. Ήδη τα σωματεία και οι ενώσεις στο χώρο του Τύπου κήρυξαν παρατεταμένες απεργίες. Το βάρος για την οργάνωση της αντίστασης πέφτει στους εκατοντάδες χιλιάδες που διαδηλώνουν τα τελευταία χρόνια ενάντια στις αντικοινωνικές πολιτικές της άγριας λιτότητας, στους αγωνιστές της βάσης των σωματείων, στις συνελεύσεις και τα δίκτυα κατοίκων και κυρίως πέφτει στην Αριστερά. Καθόλου τυχαία, το μόνο «κόμμα» που βρίσκεται απέναντι σε αυτό τον κόσμο είναι τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής.

Γιατί όπως κάθε αγώνας πλέον, έτσι και αυτός ο αγώνας είναι καθαρά πολιτικός. Και η Αριστερά πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρινόμενος στα καθήκοντα της μάχης χρειάζεται να προσανατολίσει όλη του τη δράση καλώντας μαζικά τα μέλη του και όλο τον κόσμο να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις. Με εξορμήσεις, πικετοφορίες, αποκλεισμούς δρόμων και πολύμορφες δράσεις σε χώρους και γειτονιές, με την προσπάθεια σε όσα σωματεία περισσότερα γίνεται να βγουν κινητοποιήσεις συμπαράστασεις.

Η ΕΡΤ είναι δημόσια περιουσία. Φτιάχτηκε με τα χρήματα των εργαζομένων και όλων αυτών που δουλεύουν και παράγουν τον πλούτο σε αυτή τη χώρα. Όσοι σκέφτονται ότι με ένα διάταγμα θα κλείσουν την ΕΡΤ, μετρούν λάθος. Θα μας βρουν μπροστά τους. Η μάχη που μόλις ξεκίνησε θα γίνει η αρχή του τέλους της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών.  

·        Γενική πολιτική απεργία διαρκείας για να τους ρίξουμε τώρα!

·        Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με πλήρη απασχόληση και έντιμη ενημέρωση

·        Καμιά απόλυση στο δημόσιο