Σε όλη την Ελλάδα, οι κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ και τις τοπικές ΕΡΑ έχουν πάρει συκλονιστικό χαρακτήρα και είναι αδύνατο να συγκεντρωθούν. Το Rp προσπαθεί με ανταποκρίσεις από κατά τόπους δράσης να παρουσιάσει αυτήν την εικόνα. Εδώ παραθέτουμε ρεπορτάζ από την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα και τη Φλώρινα.

Κοζάνη

Τις τελευταίες δυο μέρες ζούμε ιστορικές στιγμές για τα δεδομένα του Νομού Κοζάνης. Το βράδυ της Τρίτης 11/6 που "κόπηκε" η ΕΡΤ οργανώθηκε άμεσα απάντηση στην Κοζάνη από τους εργαζόμενους της τοπικής ΕΡΑ, την Αριστερά και άλλους φορείς της πόλεις.Πάνω από 200 άτομα ξαγρύπνησαν στο πλευρό των εργαζομένων, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.Την επομένη έγινε συγκέντρωση το πρωί και μαζική διαδήλωση 400 ατόμων το απόγευμα, όπου παραβρέθηκαν  και αρκετοί φοιτητές, ενώ την Πέμπτη 13/6 κορυφώθηκαν οι κινητοποιήσεις με κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, με 500 διαδηλωτές να "οργώνουν" όλη την Κοζάνη.Η πορεία ήταν δυναμική με συνθήματα όπως:"Αγωνας μαζικος απο δω και μπρος/το δρομο το δειχνει ο τουρκικος λαός,Καμιά θυσια για το ευρώ-πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω, Ο λαός απαιτεί/κάτω η τρικομματική,Ενάντια στα κλεισίματα και τις απολύσεις/εμπρός για απεργίες και καταλήψεις, Πουλάνε τη ΔΕΗ, πουλάνε και την ΕΡΑ/ ηρθε η ωρα να φύγει η χολέρα!

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έδινε τον τόνο σε μεγάλο κομμάτι της διαδήλωσης και με πανό του δήλωνε :"Δε θα φύγουν-πρέπει να τους ρίξουμε". 

Το πιο σημαντικό είναι ότι σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις, ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραβρέθηκαν συμπαραταγμένοι στο δρόμο του αγώνα, για πρώτη φορά, και αρκετές φορές και με κοινά συνθήματα. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο και στη μαζικότητα και στην οργάνωση και στη συμπαράσταση του αγώνα. Αυτό το καταλαβαίνουν και φοβούνται οι διάφοροι "θεσμοί" της πόλης, όπως το τοπικό kozan.gr, που έβγαλε καταγγελία εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ επειδή...μοίρασε προκήρυξη συμπαράστασης.Κάτι που σε καμία περίπτωση δε μας πτοεί-δεν υποχωρούμε απέναντι στις πιέσεις των διαφόρων δεξιών δημαγωγών κι απατεώνων "πολιτευτών"!

Πτολεμαΐδα

Στην Πτολεμαϊδα έγινε επίσης κινητοποίηση το απόγευμα της 12/6 με πάνω από 100 άτομα, με την συνδρομή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και της Ομάδας Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας.Χαρακτηριστικό όλων των συγκεντρώσεων η συμμετοχή ανένταχτου κόσμου (νέων και μεγαλύτερων) που δε συνήθιζε να κατεβαίνει σε πορείες το προηγούμενο διάστημα. Ο αγώνας συνεχίζεται, και καθήκον των δυνάμεων της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, να τον οργανώσει, να συμβάλει στην κλιμάκωση,να τον απλώσει παντού με κεντρικό ένα πολιτικό αίτημα: την πτώση της ακροδεξιάς συμμορίας Σαμαρά.

Φλώρινα

Το ίδιο μοτίβο έχουμε και στη Φλώρινα.Από την Τρίτη το βράδυ έχουμε 4 συγκεντρώσεις,  έχουν συγκεντρωθεί αθροιστικά εκατοντάδες κόσμου, συναντιέται στον αγώνα σύμπασα η Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ) της πόλης και μεγάλη είναι η συμβολή των φοιτητών, με αποκορύφωμα τη σημερινή πορεία (13/6) με πάνω από 200 άτομα, στο πλευρό της ΕΡΤ.