Η ΒΙΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Η 13η Μαρτίου έμελλε να είναι η μέρα που η πόλη μας θα ζήσει την “ανακατάληψη” της Βίλας Ζωγράφου από τα ΜΑΤ της “αριστερής” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της “αριστερής” δημάρχου Τίνας Καφατσάκη. Την ίδια στιγμή που τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ εκκένωναν και μία κατάληψη στέγης που φιλοξενούσε πρόσφυγες στο κέντρο της Αθήνας.

Από ό,τι αποδείχθηκε ξανά, αν αποκτήσει κανείς την “ιδιοκτησία” των μνημονίων πλέον δεν υπάρχει ούτε χώρος για “παράλληλα” προγράμματα, ούτε για “ανακούφιση” από τη λιτότητα, ούτε για δημοκρατική επίλυση των προβλημάτων. Υπάρχει μόνο λιτότητα, αυταρχισμός και ευρωεπιτροπεία. Νέοι καιροί, νέα ήθη…..

Για αυτό πλέον ο αναπληρωτής υπουργός Τόσκας θεωρεί τις εισβολές των ΜΑΤ πλήρως “δικαιολογημένες” και ο δήμος Ζωγράφου πανηγυρίζει σε ανακοίνωσή του για…τη δικαίωση του παλιότερου κινήματος των κατοίκων για τη Βίλα!

Δικαιώθηκε λοιπόν εκείνο το κίνημα για τη Βίλα;

Σε εκείνο το κίνημα πολλοί και πολλές που παλεύαμε με τηνΕπιτροπή αγώνα Κατοίκων για να γίνει το κτήμα Ζωγράφου κτήμα του λαού ανοίξαμε τη Βίλα για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια στο λαό του Ζωγράφου σε γιορτές και φεστιβάλ, αγωνιστήκαμε με ριζοσπαστισμό, κάναμε κάποιες από τις μεγαλύτερες τοπικές κινητοποιήσεις και πορείες στην πρόσφατη ιστορία της γειτονιάς. Και όλα αυτά τα κάναμε ενώ οι δυνάμεις της παράταξης που διοικεί σήμερα το δήμο (ΜΑΖΙ για την Πόλη μας) επιχειρούσαν συστηματικά να εκτονώσουν το κίνημα προτείνοντας μόνο “θεσμικές”-νομικές κινήσεις αντί για δράσεις που έβαζαν τον κόσμο σε κίνηση. Ευτυχώς αυτό ηττήθηκε εντός της επιτροπής και οι δυναμικές παρεμβάσεις έδωσαν ώθηση και για τις θετικές δικαστικές αποφάσεις. Και όλα αυτά τα κάναμε με κεντρικό σύνθημα το “Η Βίλα ανήκει σε όλο το λαό”. Για αυτό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι αυτό το αίτημα πραγματικά να δικαιωθεί. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν ο χώρος της Βίλας θα είναι ανοιχτός και χωρίς καμία εμπορική αξιοποίηση, ανοιχτός για χρήση από τους κατοίκους, τις συλλογικότητες και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας. Στο δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε μέχρι την πραγματική δικαίωση αυτού του αγώνα.