Δυστυχώς λόγω της ξέφρενης κατάστασης που επικρατεί στην ΑΣΣΟΕ αλλά και στην γύρω περιοχή (πεδίο του Άρεως, Πατησίων) σχετικά με την διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών, η πρυτανεία αποφάσισε το Lock Out της σχολής μεταξύ 11:00-15:00 στις 8/11!

Lock Out σημαίνει κλείσιμο της σχολής και είσοδος αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο για να "καθαρίσουν" την κατάσταση! Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της  η Σύγκλητος αναφέρει: «Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) αποφάσισε να διακόψει την εκπαιδευτική λειτουργία του Ιδρύματος στο κεντρικό κτήριο την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017, κατά το χρονικό διάστημα 11:00 έως 15:00, με σκοπό να ακουστεί από την πολιτεία και την κοινωνία η κραυγή αγωνίας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για την κατάσταση που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα.»

Το θέμα χωράει πολλούς προβληματισμούς και σκέψεις. Καταρχήν γίνεται φανερό πως η Σύγκλητος δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για το θέμα του ασύλου και την άρση του, πράγμα που θα πρέπει να προβληματίσει όλες τις πλευρές της Αριστεράς! Η αφορμή βρέθηκε ...είτε λέγεται παρεμπόριο ...είτε διακίνηση. Πίσω από το lock out βρίσκεται τόσο η στοχοποίηση του ασύλου όσο και ο στιγματισμός των τοξικοεξαρτημένων ατόμων. Είναι ξεκάθαρο πως η ίδια η αστυνομία ευθύνεται για το πού γίνεται η διακίνηση ναρκωτικών και πού μεταφέρονται οι πιάτσες κάθε φορά. Η Αριστερά όμως δεν πρέπει να εστιάσει στο δέντρο και να χάσει το δάσος. Προφανώς πρέπει να καταγγελθεί η εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο χώρο του πανεπιστημίου και πρέπει να κληθεί ο σύλλογος να περιφρουρήσει το χώρο του αλλά θα πρέπει να πάρει και θέση σχετικά με τα θέματα παρεμπορίου και της διακίνησης που υφίστανται στην περιοχή με ευθύνη της αστυνομίας και των μαφιών που ελέγχουν ολόκληρες περιοχές.

Το σπάσιμο του δεσμού εμπόρου-χρήστη και η κινητοποίηση του Φοιτητικού Συλλόγου στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του χώρου του είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να μείνουν μακριά από τους πανεπιστημιακούς χώρους η αστυνομία και οι ναρκέμποροι. Τα lock out μόνο λύση στο πρόβλημα δε δίνουνε. Στις αυθαίρετες αποφάσεις τους που κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες να απαντήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις.