Χιλιάδες κόσμου στην πορεία ενάντια στο άνοιγμα των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής, στη Λ. Μεσογείων.

Πάνω από 2.500 χιλιάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες διαδήλωσαν το Σάββατο 9/2, στην πολύ μεγάλη κινητοποίηση που οργανώθηκε από το συντονισμό ενάντια στα κεντρικά γραφεία της χρυσής αυγής στη Λ. Μεσογείων. Η Β ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Α’ Σύλλογος εκπαιδευτικών, η 5μελής ΕΙΝΑΠ,  η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό, η Αντιφασιστική Κίνηση 7ου, η ΚΕΕΡΦΑ, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, οι ΣΥΡΙΖΑ Ζωγράφου και Αμπελοκήπων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, πολλές άλλες συλλογικότητες και σωματεία και κυρίως εκατοντάδες κατοίκων από τους Αμπελόκηπους και τις γύρω περιοχές-παρά την αστυνομοκρατία- βγήκαν στο δρόμο και έδωσαν δυναμική απάντηση στους νεοναζί! Δε θα μας τρομοκρατήσουν, δε θα μείνουμε στα σπίτια μας, στη γειτονιά μας είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

Η σημερινή διαδήλωση είχε τεράστια σημασία καθώς διοργανώθηκε μια βδομάδα μετά την πανελλαδική φασιστοσύναξη των νεοναζί και με τον όγκο και τον παλμό της έδωσε αυτοπεποίθηση στους κατοίκους των γύρω περιοχών, στους εργαζόμενους και τη νεολαία και απέδειξε ότι το αντιφασιστικό κίνημα είναι εδώ και δεν θα περάσουν εύκολα οι νοσταλγοί του Χίτλερ. Δεν είναι τυχαίο ότι ειδικά όταν η διαδήλωση μπήκε στη γειτονιά των Αμπελοκήπων και μέχρι το τέλος της είχε διπλασιαστεί σε μέγεθος, καθώς κόσμος που έβλεπε την διαδήλωση έμπαινε συνέχεια στις γραμμές της, ενώ τα χαμόγελα, οι σηκωμένες γροθιές και τα χειροκροτήματα των περαστικών και όσων βγήκαν στα μπαλκόνια τους, μας συνόδευαν ως το τέλος!

Γεμάτοι αισιοδοξία θα συνεχίσουμε τον συντονισμό μας και την επόμενη μέρα. Σε κάθε σχολείο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, μαζί με τους μαζικούς φορείς θα οργανώσουμε τη δράση μας ακόμα  καλύτερα, μέχρι να βάλουμε πλήρως στο περιθώριο τους νεοναζί, μέχρι να τσακίσουμε την πολιτική που τους θρέφει και τους καλύπτει!

Περισσότερες φωτογραφίες από την συγκέντρωση και την πορεία, εδώ:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.475145049201379.100777.439706072745277&type=1

Ετικέτες