Περίπου 20.000 απεργοί διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικάτων, οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς, ενάντια στα απανωτά μέτρα λιτότητας κυβέρνησης και δανειστών.

Άλλωστε, πέρα από τη μέχρι σήμερα αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων από τις συνεχείς μνημονιακές ρυθμίσεις, ακόμα ένα πακέτο αντεργατικών μέτρων θα έρθει προς ψήφιση τις επόμενες μέρες στη βουλή, πάντα στο όνομα της «επιτυχούς αξιολόγησης», που σημαίνει νέα επίθεση στις ζωές του κόσμου μας και παράλληλα ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Παρά την ελλιπή προετοιμασία της σημερινής γενικής απεργίας, χιλιάδες κόσμου βρέθηκε στο Πολυτεχνείο-Μουσείο, συμμετέχοντας στις προσυγκεντρώσεις των δυνάμεων της ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.), του ΜΕΤΑ, της ΑΔΕΔΥ και σωματείων του ιδιωτικού τομέα (ΒΙΟΜΕ, ΝΟΚΙΑ κ.α.), υπενθυμίζοντας ότι το κίνημα αντίστασης στον μνημονιακό «μονόδρομο» δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη.

Ακολούθησε πορεία που πέρασε από τη βουλή και κατέληξε στην Ομόνοια. «Τσίπρας και Βρυξέλλες, ακούστε το καλά, τα μνημόνιά σας, θα μείνουν στα χαρτιά», «το μόνο χρέος, που έχουμε εμείς, είναι το χρέος της ανατροπής», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Ιδιαίτερα μαζική και με παλμό ήταν και η πορεία του ΠΑΜΕ, ενώ λίγες εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στα μπλοκ της ΓΣΕΕ.

Η σημερινή επιτυχημένη κινητοποίηση, μπορεί να γίνει αφετηρία της εργατικής αντεπίθεσης που χρειαζόμαστε. Η ενότητα στη δράση, η κλιμάκωση και ο συντονισμός των αγώνων, καθήκον που αναπόφευκτα πέφτει στις πλάτες της πραγματικής Αριστεράς, μπορεί να τινάξει στον αέρα τη διαφαινόμενη συμφωνία κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μπλοκάροντας το νέο κύμα άγριας λιτότητας και φτώχειας που απειλεί τους εργαζόμενους, του άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία. 


Ετικέτες