Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων, που κήρυξαν 24ωρη πανελλαδική απεργία. Δημοτικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, νεολαίοι και συνταξιούχοι απαίτησαν να αποσυρθεί το νέο πολυνομοσχέδιο της δικομματικής κυβέρνησης, με το οποίο επιχειρούν να στείλουν στην ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και να συρρικνώσουν και άλλο τα εργασιακά δικαιώματα όλων μας.

Την ώρα που στην ολομέλεια της βουλής ξεκινούσε η συζήτηση για τα νέα μέτρα σφαγείο, που θα οδηγήσουν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, με πρώτους τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές των ΕΠΑΛ στις υπό κατάργηση ειδικότητες, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Με προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία και την Κλαυθμώνος, ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων κατέληξε έξω από τη βουλή γύρω στη 1μμ. Λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρωθεί και η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.

Εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, καθηγητές, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί, εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που βρίσκονται στη "μαύρη λίστα" του Μητσοτάκη και της τρόϊκας, βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας με πολυπληθή και δυναμικά μπλόκ, πανό και σφυρίχτρες. Σημαντική και η παρουσία μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με πανό συμπαράστασης στις απεργίες και τις καταλήψεις. Αρκετοί βουλευτές του μάλιστα βρέθηκαν στην προσυγκέντρωση των σωματείων, ενώ την ώρα που η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, ξεδήπλωσαν ένα μεγάλο πανό έξω από τη βουλή ("Να απολύσουμε την κυβέρνηση-Όχι στις απολύσεις") και ενώθηκαν με τους απεργούς που βρίσκονταν στην Αμαλίας. 

Καλέσματα περικύκλωσης της βουλής, ώστε να μην ψηφιστεί το νέο κυβερνητικό τερατούργημα, υπάρχουν απόψε και αύριο Τετάρτη 17/7 στις 7μμ, στο Σύνταγμα. Ας είμαστε όλες-οι εκεί. Γιατί όπως φώναζαν και οι διαδηλωτές: "εμπρός λαέ, μπορείς να τους νικήσεις. Δε θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσεις".  

Ετικέτες