Με μια πορεία που συγκέντρωσε πάνω από 1000 εκπαιδευτικούς, αλλά και συμπαραστάτες, οι ΕΛΜΕ της πόλης διατράνωσαν για μια ακόμα φορά την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν στην απεργία διαρκείας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ. Μετά τη συγκλονιστική παρουσία των εκπαιδευτικών στη μεγάλη διαδήλωση της ΔΕΘ φάνηκε καθαρό ότι οι όροι και οι προϋποθέσεις της νίκης χτίζονται ταχύτατα.

Η πορεία έγινε δεκτή με χαμόγελα από τους υπαλλήλους των καταστημάτων της Τσιμισκή απ' όπου πέρασε ενώ ο παλμός και τα συνθήματα έδειχναν ότι οι εκπαιδευτικοί προχωρούν αποφασιστικά σε μια απεργία που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Στην πορεία συμμετείχε και ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό πολιτικά κομμάτι μαθητών δείχνοντας προς την κατεύθυνση της συμμαχίας που πρέπει να οικοδομηθεί. Σημαντική ήταν και η παρουσία των φοιτητικών συλλόγων.

Την ώρα που το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο κατέβαινε για να ψηφιστεί στη βουλή οι διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη ένωσαν τις φωνές τους με τους διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος αλλά και με τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ που επέλεξαν δυστυχώς να κάνουν μια ξεχωριστή διαδήλωση, σπάζοντας για πρώτη φορά μετά από καιρό την πρακτική που είχε οικοδομηθεί, δηλαδή τη συμμετοχή τους σε κοινές πορείες κάτω από τα πανό των ΕΛΜΕ-Θ.

Η κλιμάκωση του αγώνα και η επιτυχία της απεργίας, για την οποία είναι σημαντικό να δουλέψουμε όλοι, θα μας φέρει ξανά κοντά. Γιατί, και αυτό πρέπει να γίνει επιτέλους κατανοητό απ' όλους, μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους νικήσουμε!


Ετικέτες