Βροχή, χημικά και ΜΑΤ δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη μεγάλη συγκέντρωση που κάλεσαν σωματεία αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών στο υπουργείο παιδείας.

Με κεντρικό αίτημα τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί από σωματεία πανελλαδικά, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο, στη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων χρόνων.  Παρά την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας να τη διαλύσει με ξύλο και χημικά, ο κόσμος παρέμεινε υπομονετικά έξω από το υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα, μέχρι αργά το μεσημέρι, που άνοιξαν οι πόρτες και πραγματοποιήθηκε συνέλευση αγώνα μέσα στο αμφιθέατρο του υπουργείου.

Στην άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αναπληρωτών, οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στο υπουργείο ακάλεστοι όπου εκεί αντί για τον υπουργό συνάντησαν  τα ΜΑΤ που έριξαν χημικά και ξύλο, μέσα και έξω από το υπουργείο.

Η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα της συγκέντρωσης ανάγκασε το υπουργείο να υποχωρήσει και η συγκέντρωση μετατράπηκε σε κατάληψη του υπουργείου παιδείας. Στο αμφιθέατρο του υπουργείου έγινε και η συνέλευση αγώνα που ήταν προγραμματισμένη για τις πέντε στη Ναυαρίνου. Οι προτάσεις που ακούστηκαν από επιτροπές αγώνα αναπληρωτών και εκπροσώπους των  πρωτοβάθμιων σωματείων ήταν για κλιμάκωση  με κατάληψη του υπουργείου και απεργία στην εκπαίδευση την επόμενη Παρασκευή. Όπως ανέφερε ο Ελισσαίος Φάκαρος ,αναπληρωτής από την επιτροπή αγώνα του συλλόγου Αριστοτέλης και την Πρωτοβουλία ανεξάρτητων εκπαιδευτικών ΠΕ « η τελευταία φορά που είχαμε μαζικούς διορισμούς ήταν το 1998 με τους αγώνες ενάντια στον ΑΣΕΠ, χρειάζεται το ίδιο και τώρα, με κλιμάκωση και απεργία διαρκείας».

Ετικέτες