Η υποκρισία και η κοροϊδία της κυβέρνησης απέναντι στη μαθητική κοινότητα είναι πρωτοφανής.

Την ώρα που τα κρούσματα της πανδημίας αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς, η Νίκη Κεραμέως μοιράζει ακατάλληλες μάσκες και παγουρίνια και καλεί τους μαθητές να μπουν στις υπεράριθμες τάξεις. Με λίγα λόγια οι μαθητές απαγορεύεται να συναθροίζονται πάνω από εννιά άτομα σε μια πλατεία, αλλά μπορούν να στριμώχνονται 25-30 άτομα σε κλειστές αίθουσες!

Από εχθές λοιπόν, το 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής βρίσκεται σε κατάληψη με απόφαση της πλειοψηφίας των μαθητών. Είναι σαφές ότι όποιος παίζει με τη δημόσια υγεία στις πλάτες τους, θα τους βρίσκει απέναντί του. Όπως μας τόνισαν μαθητές του σχολείου, πρόθεσή τους είναι να συνεχιστεί η κατάληψη μέχρι η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται τόσο για τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών όσο και των επαρκών συνθηκών διδασκαλίας.

Το 3ο Λύκειο Αγίας Παρασκευής έδρασε άμεσα και δυναμικά, κάτι που φαίνεται να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα καθώς όλο και περισσότερα σχολεία προχωρούν σε κατάληψη. Στην απόφασή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά:

"Διανύοντας μια υγειονομική (η οποία πρόκειται να εξελιχθεί σε οικονομική) κρίση καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις μίας κυβέρνησης η οποία αποποιείται των ευθυνών της επιρρίπτοντας τες στους μαθητές μέσω της περίφημης «ατομικής ευθύνης». Ωστόσο, σε ποιον ανήκει τελικά η ευθύνη;

Σε άλλες χώρες (π.χ. Ιταλία) η αρχή της σχολικής χρονιάς συνοδεύτηκε από την πρόσληψη χιλιάδων καθηγητών και την χρήση άλλων κτιρίων ως σχολείων. Η ελληνική κυβέρνηση αρκέστηκε στην διανομή μίας μάσκας (και μάλιστα λάθος μεγέθους) ανά μαθητή και στην πραγματοποίηση αγιασμού!

Προβαίνουμε, λοιπόν, στην κατάληψη των σχολικών μας μονάδων ως ένδειξη διαμαρτυρίας και προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματά μας :

-Δωρεάν Τεστ για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες

-Δεκαπέντε μαθητές ΑΥΣΤΗΡΑ ανά τάξη

-Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας

Ως μαθητική κοινότητα του 2ου και 3ου ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉΣ συμμετέχουμε έμπρακτα στην Πανελλήνια κινητοποίηση ενάντια στην αδράνεια και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης!"

Όσο οι υπεύθυνοι δεν προσλαμβάνουν πρόσθετο καθηγητικό προσωπικό και καθαρίστριες, όσο δεν αυξάνουν τις αίθουσες και δε μειώνουν τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, όσο δεν παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο περισσότερο το μαθητικό κίνημα θα αντιδρά. Και πολύ καλά θα κάνει...