Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για την Απεργία και το Πανελλαδικό Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Γενάρη.

Την ώρα που η κοινωνία εξαθλιώνεται καθημερινά από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μνημονιακών μέτρων, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχουν οδηγήσει:

- Στον αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας μεγάλων ομάδων πληθυσμού που βιώνουν τη φτώχεια ή βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι επειδή έχουν μείνει άνεργοι.

- Στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις και στην επιβολή χαρατσιών στα Νοσοκομεία.

- Στη δημιουργία του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ με την συστηματική υποχρηματοδότησή του, τη διάλυση των υγειονομικών του υπηρεσιών, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια ασφαλισμένους πολίτες και χιλιάδες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

- Στην πλήρη αποδιοργάνωση των Νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, καταλήστευσης των ταμειακών διαθεσίμων τους με τη διαδικασία του PSI και τώρα με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων και τα νέα οργανογράμματα.

Νοσοκομεία ανοιχτά για το λαό και όχι για τους επιχειρηματίες της υγείας!

Η δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση τους δικαιώματος στην υγεία πρέπει να γίνει πρωταρχικό μέλημα των κινημάτων, των πολιτών και κάθε συλλογικότητας που αγωνίζεται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο και με επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στηρίζει την απεργία των εργαζόμενων στην Υγεία και καλεί τον κόσμο της πόλης μας να συμμετέχει στο Πανελλαδικό Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο Πέμπτη 31 Γενάρη στις 12:00, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

 Παράλληλα η Τ.Ο. οργανώνει συνέλευση με θέμα: «Αγώνας για να μην κλείσει το Γ. Νοσοκομείο Πατησίων – Αγώνας για τη διάσωση της δημόσιας Υγείας», την Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 18:30, στο χώρο των γραφείων μας, Δεκελείας 48.

Στόχος μας η συγκρότηση ενός κοινωνικού μετώπου υπεράσπισης των νοσοκομείων της περιοχής μας και του δικαιώματος στην Υγεία για όλους.