Το ΜΕΤΑ στηρίζει τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία των προσφύγων – απεργών πείνας, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Νοέμβρη και ώρα 12μμ.

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο Σύνταγμα, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους: να ταξιδέψουν για να επανενωθούν με τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού που ήδη βρίσκονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με το «σταγονόμετρο», εδώ και πολλούς μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η γερμανική κυβέρνηση υλοποιούν τις εγκεκριμένες αποφάσεις οικογενειακής επανένωσης, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λίστας αναμονής, με πάνω από 4.000 προσφύγων να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα για πολλούς μήνες μακριά από τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για μια παράνομη και απάνθρωπη πολιτική, στα πλαίσια της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας, τη συμφωνία της Ευρώπης – Φρούριο, που πνίγει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, τους φυλακίζει στα νησιά του Αιγαίου και τους απελαύνει με συνοπτικές διαδικασίες στην «ασφαλή» Τουρκία, ενώ τους πιο «τυχερούς» τους εγκλωβίζει σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχει στήσει η κυβέρνηση ανά τη χώρα.

Οι έλληνες εργαζόμενοι και νέοι δεν έχουμε να κερδίσουμε απολύτως τίποτα από τις πολιτικές των πολεμικών επεμβάσεων ΗΠΑ-ΕΕ, που γεννούν νέα προσφυγικά κύματα από τη Μέση Ανατολή, αλλά ούτε από τις πολιτικές του θεσμικού ρατσισμού της ΕΕ απέναντι στα θύματα της φτώχειας και των πολέμων.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στα μνημόνια, τον πόλεμο και το ρατσισμό.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα των προσφύγων του Συντάγματος για οικογενειακή επανένωση.

Να σταματήσουν οι δολοφονικές πολιτικές «αποτροπής» στα νησιά και την ενδοχώρα.

Άσυλο και ίσα δικαιώματα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλύτερη ζωή για όλους τους εργαζόμενους.

Το ΜΕΤΑ στηρίζει τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και την πορεία προς την Γερμανική Πρεσβεία των προσφύγων – απεργών πείνας, που πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Νοέμβρη και ώρα 12μμ.

Καλεί τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες, με ψηφίσματά τους, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες απεργούς πείνας του Συντάγματος αλλά και για τους πρόσφυγες απεργούς πείνας της Λέσβου, που ζητούν να τους αναγνωριστεί το «καθεστώς του πρόσφυγα», και να καταδικάσουν τον εμπαιγμό που παίζεται εις βάρος των προσφύγων από την κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

Όλοι & όλες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

και στηνπορεία προς τη Γερμανική Πρεσβεία

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ | ΩΡΑ 12.00