Εδώ και ένα περίπου μήνα το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας βιώνει ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας και τρόμου.

Βανδαλισμοί δημοτικών κτιρίων, επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους, τραμπουκισμοί εναντίον αιρετών και απλών πολιτών, ακόμα και επιδρομές σε σπίτια συγγενικών προσώπων αιρετών. Την ίδια στιγμή, μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, με απροκάλυπτα φασιστικά χαρακτηριστικά, βρίσκεται ανενόχλητη απέναντι από το δημαρχείο και καθημερινά προβαίνει σε πράξεις βίας, απειλές και προπηλακισμούς αιρετών, υπαλλήλων του Δήμου και οποιουδήποτε πολίτη θεωρείται «αντιφρονούντας».

Αφορμή για όλα αυτά υπήρξε η επανάληψη του σεναρίου «για όλα φταίει ο Δήμος» γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ενός σεναρίου που έχει ενορχηστρωθεί από την ηγεσία της ΠΑΕ ΑΕΚ, με τη συνδρομή της μεγάλης πλειοψηφίας των συστημικών ΜΜΕ και την ανοχή της πολιτείας. Σε αυτό το σενάριο, ο Δήμος εμφανίζεται να αρνείται να εγκρίνει τις υψομετρικές μελέτες της ΑΕΚ, όχι επειδή η διαδικασία πάσχει νομιμότητας, αλλά επειδή ο Δήμος δεν θέλει. Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης να εφαρμόζει τους νόμους, ανεξάρτητα από τις διεκδικήσεις του για την ομαλότερη ένταξη του νέου γηπέδου στην πόλη μας, και στην προκειμένη περίπτωση, όπως ρητά διατυπώνεται στην 7σέλιδη απάντηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, τα έγγραφα που έχει προσκομίσει η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Α.Ε. στερούνται των απαραίτητων εγκρίσεων από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία και είναι ο φορέας του έργου της υπογειοποίησης. Αυτοί που σέρνουν αιρετούς και υπαλλήλους στα δικαστήρια το γνωρίζουν καλά, γι’ αυτό και τώρα αυτοαναιρούμενοι σπεύδουν να προαναγγείλουν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος.

Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα και υπό τη μορφή διαρροών, προαναγγέλεται η ικανοποίηση αιτημάτων του Δήμου γύρω από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής, το άλσος και το γήπεδο της ΑΕΚ, με την προϋπόθεση να υπογραφεί η υψομετρική μελέτη. Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι τα δημόσια διατυπωμένα και δίκαια αιτήματα του Δήμου έχουν αποκλειστικό στόχο την αναβάθμιση της πόλης μας και την αρμονική ένταξη ενός γηπέδου στον ιστό της περιοχής και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συνδιαλλαγής με αμφιβόλου νομιμότητας κινήσεις.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση αιτημάτων για τα οποία αγωνιζόμαστε χρόνια, γι’ αυτό και ζητάμε διάλογο και δημόσια δέσμευση της κυβέρνησης. Επισημαίνουμε ότι, στο βαθμό που δεν γίνουν δεκτά αυτά τα αιτήματα, η κυβέρνηση και όσοι ψήφισαν το νόμο 4277/2014, αναλαμβάνουν ακέραια την πολιτική ευθύνη υποβάθμισης της περιοχής μας. Είναι επομένως στο χέρι της πολιτείας να εξασφαλίσει μία βιώσιμη λύση για το γήπεδο της ΑΕΚ και την πόλη μας.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους συλλογικούς φορείς, τις συλλογικότητες, τα σωματεία, τις επαγγελματικές ενώσεις και κάθε δημοκρατικό πολίτη της πόλης μας να ορθώσει τείχος απέναντι σε κάθε απόπειρα φίμωσης, τρομοκράτησης και άσκησης βίας εναντίον αιρετών και πολιτών. Καλούμε τέλος την πολιτεία να διασφαλίσει, έστω την ύστατη στιγμή, την τήρηση των κανόνων του κράτους  δικαίου στην πόλη μας προτού θρηνήσουμε ένα νέο Παύλο Φύσσα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ