Εδώ και ένα περίπου μήνα το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας βιώνει ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας και τρόμου.

Βαν­δα­λι­σμοί δη­μο­τι­κών κτι­ρί­ων, επι­θέ­σεις σε κοι­νω­νι­κούς χώ­ρους, τρα­μπου­κι­σμοί ενα­ντί­ον αι­ρε­τών και απλών πο­λι­τών, ακόμα και επι­δρο­μές σε σπί­τια συγ­γε­νι­κών προ­σώ­πων αι­ρε­τών. Την ίδια στιγ­μή, μια συ­γκε­κρι­μέ­νη ομάδα αν­θρώ­πων, με απρο­κά­λυ­πτα φα­σι­στι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά, βρί­σκε­ται ανε­νό­χλη­τη απέ­να­ντι από το δη­μαρ­χείο και κα­θη­με­ρι­νά προ­βαί­νει σε πρά­ξεις βίας, απει­λές και προ­πη­λα­κι­σμούς αι­ρε­τών, υπαλ­λή­λων του Δήμου και οποιου­δή­πο­τε πο­λί­τη θε­ω­ρεί­ται «αντι­φρο­νού­ντας».

Αφορ­μή για όλα αυτά υπήρ­ξε η επα­νά­λη­ψη του σε­να­ρί­ου «για όλα φταί­ει ο Δήμος» γύρω από το γή­πε­δο της ΑΕΚ, ενός σε­να­ρί­ου που έχει ενορ­χη­στρω­θεί από την ηγε­σία της ΠΑΕ ΑΕΚ, με τη συν­δρο­μή της με­γά­λης πλειο­ψη­φί­ας των συ­στη­μι­κών ΜΜΕ και την ανοχή της πο­λι­τεί­ας. Σε αυτό το σε­νά­ριο, ο Δήμος εμ­φα­νί­ζε­ται να αρ­νεί­ται να εγκρί­νει τις υψο­με­τρι­κές με­λέ­τες της ΑΕΚ, όχι επει­δή η δια­δι­κα­σία πά­σχει νο­μι­μό­τη­τας, αλλά επει­δή ο Δήμος δεν θέλει. Θα το επα­να­λά­βου­με για πολ­λο­στή φορά ότι ο Δήμος είναι υπο­χρε­ω­μέ­νος στο πλαί­σιο της χρη­στής διοί­κη­σης να εφαρ­μό­ζει τους νό­μους, ανε­ξάρ­τη­τα από τις διεκ­δι­κή­σεις του για την ομα­λό­τε­ρη έντα­ξη του νέου γη­πέ­δου στην πόλη μας, και στην προ­κει­μέ­νη πε­ρί­πτω­ση, όπως ρητά δια­τυ­πώ­νε­ται στην 7σέ­λι­δη απά­ντη­ση των Τε­χνι­κών Υπη­ρε­σιών του Δήμου, τα έγ­γρα­φα που έχει προ­σκο­μί­σει η ΔΙ­ΚΕ­ΦΑ­ΛΟΣ Α.Ε. στε­ρού­νται των απα­ραί­τη­των εγκρί­σε­ων από την Πε­ρι­φέ­ρεια Ατ­τι­κής, η οποία και είναι ο φο­ρέ­ας του έργου της υπο­γειο­ποί­η­σης. Αυτοί που σέρ­νουν αι­ρε­τούς και υπαλ­λή­λους στα δι­κα­στή­ρια το γνω­ρί­ζουν καλά, γι’ αυτό και τώρα αυ­το­α­ναι­ρού­με­νοι σπεύ­δουν να προ­α­ναγ­γεί­λουν νο­μο­θε­τι­κή ρύθ­μι­ση για την επί­λυ­ση του ζη­τή­μα­τος.

Την ίδια στιγ­μή, το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα και υπό τη μορφή διαρ­ρο­ών, προ­α­ναγ­γέ­λε­ται η ικα­νο­ποί­η­ση αι­τη­μά­των του Δήμου γύρω από το Ρυθ­μι­στι­κό Σχέ­διο Ατ­τι­κής, το άλσος και το γή­πε­δο της ΑΕΚ, με την προ­ϋ­πό­θε­ση να υπο­γρα­φεί η υψο­με­τρι­κή με­λέ­τη. Δη­λώ­νου­με ρητά και κα­τη­γο­ρη­μα­τι­κά ότι τα δη­μό­σια δια­τυ­πω­μέ­να και δί­καια αι­τή­μα­τα του Δήμου έχουν απο­κλει­στι­κό στόχο την ανα­βάθ­μι­ση της πόλης μας και την αρ­μο­νι­κή έντα­ξη ενός γη­πέ­δου στον ιστό της πε­ριο­χής και ως εκ τού­του δεν μπο­ρούν να απο­τε­λέ­σουν αντι­κεί­με­νο συν­διαλ­λα­γής με αμ­φι­βό­λου νο­μι­μό­τη­τας κι­νή­σεις.

Συ­νε­χί­ζου­με να διεκ­δι­κού­με την ικα­νο­ποί­η­ση αι­τη­μά­των για τα οποία αγω­νι­ζό­μα­στε χρό­νια, γι’ αυτό και ζη­τά­με διά­λο­γο και δη­μό­σια δέ­σμευ­ση της κυ­βέρ­νη­σης. Επι­ση­μαί­νου­με ότι, στο βαθμό που δεν γί­νουν δεκτά αυτά τα αι­τή­μα­τα, η κυ­βέρ­νη­ση και όσοι ψή­φι­σαν το νόμο 4277/2014, ανα­λαμ­βά­νουν ακέ­ραια την πο­λι­τι­κή ευ­θύ­νη υπο­βάθ­μι­σης της πε­ριο­χής μας. Είναι επο­μέ­νως στο χέρι της πο­λι­τεί­ας να εξα­σφα­λί­σει μία βιώ­σι­μη λύση για το γή­πε­δο της ΑΕΚ και την πόλη μας.

Κα­λού­με όλες τις πο­λι­τι­κές δυ­νά­μεις, τους συλ­λο­γι­κούς φο­ρείς, τις συλ­λο­γι­κό­τη­τες, τα σω­μα­τεία, τις επαγ­γελ­μα­τι­κές ενώ­σεις και κάθε δη­μο­κρα­τι­κό πο­λί­τη της πόλης μας να ορ­θώ­σει τεί­χος απέ­να­ντι σε κάθε από­πει­ρα φί­μω­σης, τρο­μο­κρά­τη­σης και άσκη­σης βίας ενα­ντί­ον αι­ρε­τών και πο­λι­τών. Κα­λού­με τέλος την πο­λι­τεία να δια­σφα­λί­σει, έστω την ύστα­τη στιγ­μή, την τή­ρη­ση των κα­νό­νων του κρά­τους  δι­καί­ου στην πόλη μας προ­τού θρη­νή­σου­με ένα νέο Παύλο Φύσσα.

ΑΠΟ­ΦΑ­ΣΗ ΓΕ­ΝΙ­ΚΗΣ ΣΥ­ΝΕ­ΛΕΥ­ΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑ­ΡΑ­ΤΑ­ΞΗΣ