Με αφορμή τις αποκαλύψεις του thepressprogect.gr. Μοναδικό χρέος των υποτελών τάξεων και των πληττόμενων από την καπιταλιστική κρίση κοινωνικών στρωμάτων η ανατροπή όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και η αντικαπιταλιστική πάλη.

Το thePressProject.gr ακολουθώντας τα πρόσφατα χνάρια των Wikileaks και τις αρετές και αρχές της ερευνητικής δημοσιογραφίας έφερε στο φως της δημοσιότητας το κείμενο συμφωνίας (ή... διαφωνίας όπως πιθανώς θα το έθετε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος!), το οποίο αποτελεί το αρχικό προϊόν των νέων γύρων «διαρκούς και περήφανης διαπραγμάτευσης» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Αφού σας παροτρύνω να αναζητήσετε και να διαβάσετε αυτούσιο το κείμενο στην παραπάνω ιστοσελίδα, προκειμένου να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για το τι φέρνει το μίνι μνημόνιο που κυοφορείται, σταχυολογώ ορισμένα από τα πιο κρίσιμα σημεία, χωρίς κάποια ιδιαίτερη αξιολογική σειρά. 

1. Επιδιώκεται ο τερματισμός οποιουδήποτε κυβερνητικού ή κοινοβουλευτικού και κατ' επέκταση δημοκρατικού ελέγχου, διορισμού ή εποπτείας σε όλες τις ρυθμιστικές αρχές, τους φορείς και τις διευθύνσεις, οι οποίες εμπλέκονται, σχετίζονται ή είναι αρμόδιες για τη συλλογή των φορολογικών εσόδων και την εποπτεία του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ελλάδας καθώς και την αγορά ενέργειας ή αγαθών (πχ ΡΑΕ και Επιτροπή Ανταγωνισμού). 

2. Διαλύονται τα υπολείμματα του κοινωνικού κράτους, καθώς κυνικά σχεδιάζεται η κατάργηση ακόμη και των επιδομάτων αναπηρίας, ενώ επιλέγονται μέτρα αναδρομικής περικοπής ακόμη και των κύριων συντάξεων που ήδη καταβάλλονται στους δικαιούχους τους.

3. Στην αναζήτηση εσόδων από το σύστημα υγείας, επιδιώκεται η επαναφορά του εισιτηρίου των 5 ευρώ ή η επιβολή άλλου, ισοδύναμου, εισπρακτικού μέτρου, πάντα στον χώρο της υγείας, μέσα στον Μάιο του 2016.

4. Επιδιώκεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση, άμεση ή έμμεση, όλων των ΔΕΚΟ και των εταιριών κοινής ωφέλειας, που παρέχουν ρεύμα, νερό, πετρέλαιο και τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΟΤΕ).

5. Το (νέο) ΤΑΙΠΕΔ μετεξελίσσεται σε «υπερκυβέρνηση» και ανώτατη αρχή της χώρας προτεκτοράτου, καθώς περνά υπό τον πλήρη και αποκλειστικό έλεγχο του, κάθε δημόσιο ή κρατικό περιουσιακό στοιχείο  προς άμεση εκποίηση και ρευστοποίηση, ώστε να αποπληρωθούν τα δάνεια στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
 
6.Τερματίζεται το όποιο πλαίσιο προστασίας για όλους τους δανειολήπτες, ιδιοκτήτες πρώτης κατοικίας έως τον Δεκέμβριο του 2016. 

7. Ομολογείται η αδυναμία είσπραξης φορολογικών εσόδων από τους Έλληνες εφοπλιστές, λόγω και της γνωστής συνταγματικής πρόβλεψης! Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται η στα χαρτιά επέκταση της περιβόητης «εθελοντικής» φορολογικής συνεισφοράς τους συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία από το 2012, ουδέποτε έχει εισπραχθεί!

8. Την ίδια στιγμή, και μπροστά στη φορολογική ασυλία των Ελλήνων εφοπλιστών, προτείνεται άγρια φοροεπιδρομή (με ρητή αναφορά) σε συνταξιούχους και μισθωτούς, προκειμένου να αυξηθεί η «απόδοση» των δικών τους φορολογικών επιβαρύνσεων, ενώ συντρίβεται το αφορολόγητο όριο και αυξάνεται ο ΦΠΑ.
 
9. Επανέρχονται «εμπροσθοβαρώς» (όπως ίσως θα έλεγε και ο Γιάννης Δραγασάκης...) οι ομαδικές απολύσεις και η απορρύθμιση του εργατικού δικαίου, ακολουθώντας τις «βέλτιστες πρακτικές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα καρφιά στον σταυρό, στον ταξικό Γολγοθά, που σχεδιάζουν από κοινού η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και το κουαρτέτο των δανειστών, προσδοκώντας δήθεν μια... σύντομη Ανάσταση! 

Χρειάζεται συντονισμένη, συμπαγής και μαζική αντίσταση και πάλη προκειμένου τα σχέδια των υποκριτών φαρισαίων στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, να μείνουν ασκήσεις επί χάρτου. Φέτος, Πάσχα, θα κάνουμε στις συγκεντρώσεις και τις πλατείες... Τον δρόμο, τον γνωρίζουμε, τον έδειξε και πρόσφατα η Γαλλία. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν και δεν θα περάσουν, με στόχο την ανατροπή όλου του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας εντός και εκτός κυβέρνησης, Βουλής, οικονομικής και τραπεζικής ολιγαρχίας. 

Σκίτο του Πάνου Ζάχαρη από "Το Ποντίκι". 

Ετικέτες