Κλειστά σχολεία βρήκαν οι επιμορφωτές του υπουργείου Παιδείας, όπου επιχείρησαν να οργανώσουν σεμινάρια διευθυντών για την αξιολόγηση.

Από νωρίς το πρωί, δάσκαλοι και οι συμπαραστάτες τους (καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τοπικοί φορείς κ.α.), περιφρούρησαν τα σχολικά συγκροτήματα που είχαν επιλεχθεί ως τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων επιμόρφωσης για την εφαρμογή της αξιολόγησης-χειραγώγησης, ακυρώνοντας στην πράξη τα σεμινάρια της ντροπής.

Στου Ζωγράφου, τους Αμπελόκηπους και τα Εξάρχεια, εκπαιδευτικοί μαζί με γονείς και κατοίκους της περιοχής δεν επέτρεψαν στους επιμορφωτές να πλησιάσουν, ενώ αρκετοί διευθυντές έχουν αρνηθεί ήδη να παίξουν το ρόλο του "δήμιου" για τους συναδέλφους τους. 

Το υποβαθμισμένο δημόσιο σχολείο, άλλωστε, δεν έχει να κερδίσει τίποτα από ακόμα έναν αυταρχικό μηχανισμό παραγωγής απολύσεων και μετατροπής του αγαθού της εκπαίδευσης σε "μετρήσιμο μέγεθος", με την μεθοδολογία των επιχειρήσεων.  

Η ΔΟΕ έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων που κλήθηκαν να λάβουν μέρος στη διαδικασία και 3ωρη στάση για όλους τους υπόλοιπους δασκάλους, ώστε να πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Επόμενο ραντεβού για αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την Τετάρτη 18/6, μπροστά από τα σχολεία το πρωί και στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (12.00 υπουργείο Υγείας). 

Ανταπόκριση από τη Βάρκιζα:

Τα προγραμματισμένα για σήμερα το πρωί δεκάδες ταυτόχρονα "σεμινάρια" Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την "αυτοαξιολόγηση" των εκπαιδευτικών ακυρώθηκαν ή αποτράπηκαν, σαν συνέπεια συντονισμένων κινήσεων της ΔΟΕ, των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και των κατά τόπους Κινημάτων Πολιτών κ.ά. αλληλέγγυων συλλογικοτήτων και με τη μαζική και μαχητική τους παρουσία.

Έτσι έγινε και στο Δήμο μας, όπου ήδη από τις 7 το πρωί είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΡΚΙΖΑΣ, δεκάδες δάσκαλοι και δασκάλες από τη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη και Μαρκόπουλο-Πόρτο Ράφτη, αποφασισμένοι να αποτρέψουν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Μαζί τους και αλληλέγγυοι πολίτες από τη ΡΙ.ΚΙ.Π., το ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρών από το πρωί και ο Δημοτικός μας Σύμβουλος ΘΑΝΟΣ ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ο Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο "Ασκληπιείο" Βούλας Δημήτρης Γαρδικλής και, φυσικά, τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και "Κ. Σωτηρίου".

Ελάχιστοι διευθυντές εμφανίστηκαν - και από αυτούς οι περισσότεροι δήλωσαν συμμετοχή στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΔΟΕ για τους Διευθυντές - ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ο "επιμορφωτής" δεν εμφανίστηκε καν...

ΕΠΟΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ την ΠΕΜΠΤΗ 19 Ιούνη, στις 7:30 το πρωί, πάλι στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΚΙΖΑΣ. Αυτή τη φορά να είμαστε ακόμα περισσότεροι!

Α.Σ.

Ετικέτες