Μαζική και μαχητική και σήμερα η πορεία διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και άλλων σωματείων του δημοσίου, ενάντια στις απολύσεις κυβέρνησης και τρόικας.

Μηχανοκίνητη πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και ενώθηκε με την συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν σήμερα 30/11, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η πορεία των δημοσίων υπαλλήλων κατέληξε λίγο πριν τις 14.00 στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου κάμποσα νεράντζια κατέληξαν στην αυλή του.  Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει με νέα δράση αύριο, διοργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Mega(Λεωφόρος Μεσογείων 117 ) στις 9πμ. 

Την ερχόμενη Δευτέρα 3/12 καλεί επίσης σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο DivaniCaravel  (Βασ. Αλεξάνδρου 2 ), όπου θα πραγματοποιείται το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, απαιτώντας από τους δημάρχους να αναστείλουν τη λειτουργία των Δήμων.  Για το λόγο αυτό έχει προκηρύξει και τετράωρη στάση εργασίας (9.00-13.00).Την ίδια μέρα αναμένεται νέα συνεδρίαση της ΕΕ της Ομοσπονδίας, που θα αποφασίσει με ποιο τρόπο θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η κατεύθυνση που προκρίνεται είναι η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Η διάθεση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, να αντισταθούν στην νέα επίθεση της συγκυβέρνησης, πρέπει να  αποτελέσει οδηγό και για τους υπόλοιπους χώρους του δημοσίου. Σε αυτό μπορεί να συμβάλει ο καλύτερος συντονισμός των κλάδων που αντιδρούν στη διαθεσιμότητα, η προκήρυξη-επιτέλους-απεργίας σε όλο το δημόσιο και η πιο ειλικρινής στήριξη των κινητοποιήσεων από την Αριστερά.

Μια νίκη του κόσμου της δουλειάς, ακυρώνοντας στην πράξη τη διαθεσιμότητα,  θα αποτελέσει ισχυρότατο πλήγμα για τον τρικομματικό θίασο και μπορεί να κόψει την κλωστή από την οποία κρέμεται.   

Ετικέτες