Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΡΤ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ! ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ!

Το πρωτότυπο κίνημα στο Ραδιομέγαρο και στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα υπήρξε η μεγάλη θετική έκπληξη του καλοκαιριού.

Αυτό το κίνημα, συνυφασμένο με το κίνημα των αλληλέγγυων, συνεχίζει ακάθεκτο για Τρίτη βδομάδα και θα πρόσθετα , ότι συνεχίζει ελπιδοφόρα και νικηφόρα.

Χάρις στο κίνημα στο Ραδιομέγαρο και σε όλη την Ελλάδα πυροδοτήθηκε κυβερνητική κρίση, απογυμνώθηκε η κυβέρνηση Σαμαρά και προκλήθηκαν σημαντικές εξελίξεις, ενώ το ζήτημα τηςδημόσιας τηλεόρασης αναβαθμίστηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού μέσα και από μια «αυτοδιαχειριζόμενη» ενημερωτική και πολιτιστική προσπάθεια της ΕΡΤ.

Το κρίσιμο ζήτημα των ημερών είναι αυτό το κίνημα του Ραδιομεγάρου να μην εκτονωθεί, να μην κουραστεί, να μη διασπαστεί και να μη φυλλορροήσει.

Αντίθετα, όλοι πρέπει να συμβάλλουμε ώστε το κίνημα αυτό, που άλλαξε την πολιτική και κοινωνική ατζέντα της περιόδου, να περάσει την καμπή που διανύει, μένοντας όρθιο και ζωντανό, αποκτώνταςνέα ώθηση και πραγματοποιώντας μια νέα ανοδική δυναμική.

Για να επιτευχθεί αυτό είναι απαραίτητες τρεις θεμελιώδεις προϋποθέσεις:

Πρώτη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να βρουν τη δύναμη και να συνεχίσουν απτόητοι, με μεγαλύτερο πείσμα και απόλυτα ενωμένοι τoν αγώνα τους, γυρίζοντας την πλάτη στις διασπαστικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις, προσπερνώντας τις πολύμορφες παγίδες και το κυριότερο είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να απορρίψουν, ως μια γροθιά και αποφασιστικά, τις προσκλήσεις-παγίδα να υπογράψουν ολιγόμηνες συμβάσεις με το νέο, τάχα, δημόσιο προσωρινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα-μαϊμού, που θα βάλει ταφόπετρα στην ΕΡΤ.

Δεύτερη προϋπόθεση είναι να ενισχυθεί το κίνημα των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο με τη συνάντηση του με άλλα κινήματα της περιόδου, όπως το κίνημα στην Παιδεία, το κίνημα στηνΥγεία και τα κινήματα των απολυμένων σε διάφορα ιδιωτικά εργοστάσια.

Κρίσιμο και σημαντικό είναι να συνενωθεί το κίνημα στο Ραδιομέγαρο και να τροφοδοτηθεί από το κίνημα μεγάλων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, το οποίο, με πρωτοβουλία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάνει την εμφάνισή του με μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 29/7.

Εξαιρετικά επίκαιρο θα είναι να συναντηθούν σε κοινό αγώνα και κοινή διεκδίκηση έξω από το Ραδιομέγαρο οι «απολυμένοι» της ΕΡΤ με τους «απολυμένους» της "ΚΑΤΣΕΛΗΣ" αλλά και τουςαπεργούς διαρκείας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Τρίτη προϋπόθεση είναι όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς από κοινού ή μεμονωμένα, να αναλάβουννέες πρωτοβουλίες και δράσεις, διαθέτοντας παράλληλα όλες, μα όλες, τις δυνάμεις τους, για τη στήριξη και ενίσχυση του κινήματος αλληλεγγύης στο Ραδιομέγαρο. Και απ’ αυτό το προσκλητήριο δεν πρέπει να απουσιάσει καμία, μα καμία, αριστερή δύναμη.

Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διακηρύξει άμεσα, σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότιόχι μόνο δεν αναγνωρίζει τις πραξικοπηματικές απολύσεις της ΕΡΤ αλλά και ότι δεσμεύεται απολύτως πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα επαναλειτουργήσει πλήρως την ΕΡΤ με όλους,ανεξαιρέτως, τους σημερινούς εργαζόμενους και με ένα αυτοδιαχειριζόμενο ενημερωτικό καιπολιτιστικό προσανατολισμό σαν αυτό που αναδεικνύει αυτές τις αγωνιστικές μέρες στο Ραδιομέγαρο.

Το κίνημα του Ραδιομεγάρου δεν τελείωσε! Δεν βρίσκεται σε πορεία υποχώρησης ή και διάλυσης.

Το κίνημα στο Ραδιομέγαρο μπορούμε να το αναγεννήσουμε και το κάνουμε σπινθήρα για να νικήσει η ΕΡΤ και για να αναπτυχθεί μέσα στον Ιούλη, ένα μεγάλο και αναγεννητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα ανατροπής.

Μπορούμε! Αρκεί ασυμβίβαστα να τολμήσουμε!

Ετικέτες