Μετά από 3 χρόνια και 4 μήνες μνημονιακής διακυβέρνησης το ΕΣΥ καταρρέει λόγω τραγικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης. Από το 2011 έχει αρχίσει και η επιχείρηση κλεισίματος νοσοκομείων του ΕΣΥ και όλων του ΙΚΑ, με στόχο να προκύψουν όπως προβλέπεται στον εφαρμοστικό νόμο του Μνημονίου 2 (ν.4052, ΦΕΚ 41, 1/3/2012), 80 νοσοκομεία στη θέση των υπαρχόντων 131. Δυστυχώς τα νοσοκομεία των Πατησίων είναι από τα πρώτα θύματα αυτής της πολιτικής, αφού ο Λυκουρέντζος έβαλε πλέον λουκέτο στο πρώην 7ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ στην Καυταντζόγλου και αν δεν τον σταματήσουμε θα κάνει το ίδιο με το ΓΝ Πατησίων.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2011 τα 3 νοσοκομεία των Πατησίων (ΓΝ Πατησίων με 110 κλίνες, 7ο ΙΚΑ με 100 κλίνες, Παμμακάριστος με 200 κλίνες) μαζί με το ΓΝΝΙ «Κωνσταντοπούλειο» στη Νέα Ιωνία («Αγία Όλγα» με 280 κλίνες) αντιμετώπιζαν τις ανάγκες 1 εκατομμυρίου κατοίκων της Αθήνας και  πολλών γειτονικών δήμων (5ου και 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Ιλίου, Αχαρνών, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρουπόλεως κλπ). Μάλιστα με το κυκλικό πρόγραμμα εφημεριών που ίσχυε τότε για τα νοσοκομεία της Αθήνας, υπήρχε κάλυψη των προαναφερομένων περιοχών για τα επείγοντα περιστατικά σχεδόν όλες τις ημέρες του έτους. Συγκεκριμένα εφημέρευαν εναλλάξ η Παμμακάριστος σε πρωινή και το «Αγία Όλγα» σε γενική εφημερία, την επόμενη ημέρα μαζί ΓΝ Πατησίων και 7ο ΙΚΑ σε γενική εφημερία, τη μεθεπόμενη η Παμμακάριστος σε γενική εφημερία και την τέταρτη ημέρα «Αγία Όλγα» και ΓΝ Πατησίων σε πρωινή εφημερία. Ας σημειωθεί επίσης ότι παρά το σχετικά μικρό τους μέγεθος, τα νοσοκομεία των Πατησίων αντιμετωπίζουν λόγω της θέσεώς τους (εντός εξαιρετικά πυκνοκατοικημένων περιοχών) και της μεγάλης προσβασιμότητάς τους, μεγάλο αριθμό περιστατικών παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Έχουν αναπτύξει με πρωτοβουλία των γιατρών τους –και όχι του Υπουργείου– εξειδικευμένες μονάδες (π.χ. κέντρο για νεφροπαθείς το 7ο ΙΚΑ με το μεγαλύτερο αριθμό μηχανημάτων τεχνητού νεφρού στη χώρα, μονάδα επεμβατικής ενδοσκόπησης και ERCP, εξειδικευμένες οφθαλμολογικές μονάδες και ιατρείο πόνου το ΓΝ Πατησίων) στις οποίες συχνά απευθύνονται και ασθενείς από άλλα μεγαλύτερα νοσοκομεία. Για το λόγο αυτό έχουν αναγνωριστεί και από το Υπουργείο (που θέλει να τα κλείσει) ως νοσοκομεία που παρέχουν πλήρη ειδικότητα αλλά και εξειδικεύσεις. Για παράδειγμα στο Ιατρείο Πόνου του ΓΝ Πατησίων εξειδικεύονται στην αντιμετώπιση του πόνου Αναισθησιολόγοι από μεγαλύτερα νοσοκομεία (μεταξύ αυτών και του «Αγία Όλγα»). Γι’ αυτό άλλωστε ασθενείς που εξυπηρετούνται χρόνια από αυτά τα νοσοκομεία έχουν υπογράψει κατά χιλιάδες ενάντια στο κλείσιμό τους. Όσον αφορά το άθλιο επιχείρημα περί χαμηλής πληρότητας που χρησιμοποιεί το Υπουργείο και τα παπαγαλάκια του για να τα κλείσει, αποκρύπτεται σκοπίμως ότι τα νοσοκομεία αυτά είχαν πολύ υψηλές πληρότητες μέχρι και το 2010 και μάλιστα στο ΓΝ Πατησίων είχαν γίνει από το Σωματείο και τους γιατρούς του δυναμικές κινητοποιήσεις το 2007 γιατί η προσέλευση επειγόντων περιστατικών μέσω του ΕΚΑΒ υπερέβαινε τις δυνατότητες του νοσοκομείου! Η μείωση της πληρότητας αυτών των νοσοκομείων μετά το 2011 είναι αποκλειστικά έργο των μνημονιακών κυβερνήσεων που 1) αποδεκάτισαν το προσωπικό τους αφού δεν έγιναν προσλήψεις ούτε μόνιμου ούτε επικουρικού προσωπικού στη θέση όσων μαζικά συνταξιοδοτούνταν, 2) μείωσαν δραματικά τη χρηματοδότησή τους και ιδίως το κονδύλι των εφημεριών και 3) ακολούθως κατάργησαν ή μείωσαν κατά πολύ τις ώρες εφημερίας τους και άρα και τη δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών σε αυτά.       

Δυστυχώς λοιπόν από το 2010 τα νοσοκομεία των Πατησίων έχουν μπει στο στόχαστρο κυβέρνησης και τρόικας. Λόγω της αναστολής των προσλήψεων στο ΕΣΥ η τραγική υποστελέχωση σε γιατρούς και νοσηλευτές είναι κανόνας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι από το 2010 κατά περιόδους το ΓΝ Πατησίων λειτουργεί με 2 Παθολόγους, 2 Καρδιολόγους, 3 Χειρουργούς, για 1 έτος ήταν κλειστός ο τελευταίας τεχνολογίας αξονικός τομογράφος του (η συντήρηση του οποίου μηνιαίως κοστίζει 1200 ευρώ) και στο Κέντρο Αιμοδοσίας είχε απομείνει για 15 μήνες 1 μόνο γιατρός λόγω συνταξιοδοτήσεως των 2 άλλων! Επίσης η Παμμακάριστος έχει τη μικρότερη αναλογία νοσηλευτών/κλίνες σε όλη τη χώρα. Από το 2011 άρχισαν και οι προσπάθειες κλεισίματός τους. Τον Φεβρουάριο του 2011 το 7ο ΙΚΑ έγινε παράρτημα του ΓΝΝΙ «Αγία Όλγα» και όταν τον Ιούνιο του 2011 έμεινε μόνο 1 Παθολόγος σε αυτό λόγω συνταξιοδοτήσεως των υπολοίπων, το Υπουργείο (βλέπε Λοβέρδος, Μουσιώνης) προτίμησε να κλείσει την Παθολογική κλινική και να στείλει τους ειδικευόμενούς της στο ΓΝΝΙ «Αγία Όλγα» αντί να τη στελεχώσει έστω προσωρινά με επικουρικούς Παθολόγους. Έτσι λόγω της ελλείψεως Παθολόγων το 7ο ΙΚΑ σταμάτησε ουσιαστικά να εφημερεύει και οι υπόλοιποι ειδικευόμενοι (Βιοπαθολόγοι, Καρδιολόγοι, Χειρουργοί) μεταφέρθηκαν σταδιακά στο «Αγία Όλγα». Από το Μάρτιο του 2012 σταμάτησε κάθε είδους εφημερία του νοσοκομείου και το Σεπτέμβριο του 2012 δόθηκε το οριστικό χτύπημα αφού με απόφαση του Λυκουρέντζου γιατροί και προσωπικό μεταφέρθηκαν σε «Αγία Όλγα» (Χειρουργοί, Αναισθησιολόγοι) και στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάτω Κηφισιά (Καρδιολόγοι και Ακτινολόγοι). Στο πρώην 7ο ΙΚΑ γίνονται πλέον μόνο αιμοκαθάρσεις με πολύ χαμηλά επίπεδα ασφάλειας για τους ασθενείς αφού δεν υπάρχει πια Αναισθησιολογική κάλυψη και μένει αχρησιμοποίητος πολύτιμος εξοπλισμός όπως π.χ. ο μαγνητικός του τομογράφος που ήταν και ο μοναδικός για τα 4 όμορα νοσοκομεία. Και όλα αυτά δήθεν για να ενισχυθούν τα «Αγία Όλγα» και ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» και ιδίως για να αρχίσει πρωινές εφημερίες το τελευταίο, που ας σημειωθεί ότι με τα τωρινά δεδομένα είναι το δυσκολότερα προσβάσιμο νοσοκομείο της Αττικής (βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη της Κηφισιάς, 15 χιλιόμετρα από την Αθήνα και εξυπηρετείται με 1 μόνο γραμμή λεωφορείου από το σταθμό ΗΣΑΠ της Κηφισιάς!).Αυτό δηλαδή που κατάφερε ο Λυκουρέντζος είναι να κλείσει εντελώς το 7ο ΙΚΑ που μέχρι πριν 1,5 χρόνο εφημέρευε πλήρως και να αχρηστέψει τον πολύτιμο εξοπλισμό του, για να βάλει από 13/12/2012 σε 4ωρη πρωινή εφημερία (8-12 μέρα παρά μέρα και εκτός αργιών) το ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι» και να γεμίσει με Χειρουργούς από το πρώην 7ο ΙΚΑ το «Αγία Όλγα», οι οποίοι δεν έχουν χώρο ούτε να κάτσουν (καταγγελία της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ με αρ.πρωτ. 509-20/11/2012).   

Όσον αφορά τα άλλα 2 νοσοκομεία των Πατησίων, τον Ιούλιο του 2011 ο Λοβέρδος πρότεινε το ΓΝ Πατησίων να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας και το προσωπικό του να μεταφερθεί στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι». Υπαναχώρησε μετά από σφοδρές αντιδράσεις του Σωματείου του ΓΝ Πατησίων, κατοίκων και φορέων της περιοχής, αλλά αποφάσισε την υπαγωγή διοικητικά (διασύνδεση) της Παμμακαρίστου στο ΓΝΝΙ «Αγία Όλγα» και του ΓΝ Πατησίων στο ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι». Έκτοτε και τα 2 αυτά νοσοκομεία (ΓΝ Πατησίων και  Παμμακάριστος) έχουν μετατραπεί σε φτωχούς συγγενείς αφού αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ελλείψεις στελέχωσης και χρηματοδότησης, ενώ το Υπουργείο ενδιαφέρεται μόνο για τη στελέχωση των ΓΝΝΙ «Αγία Όλγα» και ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι». Υπάρχει δε κίνδυνος κλεισίματός τους με τρόπο πανομοιότυπο με αυτόν του 7ου ΙΚΑ, μέσω της διακοπής της  λειτουργίας των Παθολογικών τους κλινικών, αφού οι Παθολόγοι και των 2 συνολικά νοσοκομείων μετριούνται πλέον στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ο κίνδυνος είναι άμεσος στο ΓΝ Πατησίων όπου τέλος του 2012 συνταξιοδοτούνται 4 γιατροί με βαθμό Διευθυντή και μεταξύ αυτών oΠαθολόγος, oμοναδικός Ουρολόγος και ο μοναδικός Ακτινολόγος του Αξονικού. Έτσι από 10/12/2012 είναι πάλι κλειστός ο Αξονικός Τομογράφος, και από 1/1/2013 αν δεν μετακινηθούν άμεσα στο ΓΝ Πατησίων γιατροί αντιστοίχου βαθμού και ειδικότητας, κλείνει το Ουρολογικό Τμήμα και παύει να εφημερεύει η Παθολογική κλινική και συνακόλουθα και το νοσοκομείο, καθώς απομένει στην Παθολογική μία Επιμελήτρια Β και ένας επικουρικός. Σε συνάντηση του Σωματείου με τον Διοικητή (Κοντοζαμάνη) και Υποδιοικητή (Ζώτο) της 1ης Υ.ΠΕ στις 12/12/2012 πληροφορηθήκαμε ότι γίνονται ενέργειες για απόσπαση Παθολόγου με βαθμό Διευθυντή. Όμως κάτι τέτοιο αντιμετωπίζει μερικώς και προσωρινά το πρόβλημα της Παθολογικής κλινικής αφού ακόμη και με την απόσπαση Διευθυντή Παθολόγου η κλινική θα έχει συνολικά μόνο 3 Παθολόγους, εκ των οποίων ο 1 επικουρικός του οποίου η σύμβαση λήγει σε 3,5 μήνες. Έτσι έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για το μέλλον της Παθολογικής του ΓΝ Πατησίων, όταν επιπλέον σε πρόσφατη προκήρυξη θέσεων επικουρικών (13/12/12) ο Λυκουρέντζος στέλνει Παθολόγο σε Παμμακάριστο και ΓΝΝΙ «Αγία Όλγα» αλλά όχι στο ΓΝ Πατησίων. Μάλιστα στην συνάντηση ξανακούσαμε από τους Υ.ΠΕάρχες τα γνωστά άθλια επιχειρήματα περί πληρότητας και αποδοτικότητας του νοσοκομείου, όσον δε αφορά τη γενικότερη στελέχωση του ΓΝ Πατησίων μας είπαν ότι δεν μπορούν να μας πουν ακόμα τίποτα αφού δεν γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι ποιό θα είναι το μέλλον του και δεν απέκλεισαν ακόμη και την μετατροπή του τελικά σε Κέντρο Υγείας, αν αυτό αποφασίσει ο Λυκουρέντζος (εκτελώντας πιστά ότι πει η τρόικα)!

Ας σημειωθεί ότι το ΓΝ Πατησίων είχε σοβαρές ελλείψεις σε γιατρούς και προσωπικό και πριν την έλευση των μνημονίων, οι οποίες καλύπτονταν μερικώς μέσω επικουρικών. Επί ημερών Ξενογιαννακοπούλου και Λοβέρδου οι παραπάνω ελλείψεις πήραν δραματική μορφή, αφού στις συνταξιοδοτήσεις προστέθηκαν οι αναστολές προσλήψεων τόσο μονίμων όσο και επικουρικών. Παρόλα αυτά χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και προσωπικού, το ΓΝ Πατησίων έκανε γενικές εφημερίες μέχρι το Μάρτιο του 2012, αντιμετωπίζοντας μάλιστα επείγοντα περιστατικά ακόμη και μέρες που δεν εφημερεύει αφού είναι άμεσα προσβάσιμο στους κατοίκους της γειτονιάς. Από το Μάρτιο του 2012 με απόφαση του Λοβέρδουσταμάτησε η γενική εφημερία του ΓΝ Πατησίων (και έκτοτε αντιμετωπίζει επείγοντα 8-14.30 μέρα παρά μέρα και εκτός αργιών), όχι λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό αλλά επειδή το υπουργείο μείωσε στο μισό την πίστωση για τις εφημερίες των γιατρών. Μάλιστα και αυτό το ποσό είναι ανεπαρκές ακόμη και για την κουτσουρεμένη πλέον εφημερία του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα ελλείψει χρημάτων η Αναπληρώτρια  Διοικήτρια του ΓΝ Πατησίων να περικόπτει αυθαιρέτως και παρανόμως τα προγράμματα εφημεριών σε σημείο που κάποιες μέρες να υπάρχουν τμήματα όπως το Παθολογικό χωρίς ειδικευμένο εφημερεύοντα γιατρό! Και σα μη φθάνουν όλα αυτά δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε ΦΕΚ (3281-10/12/2012) ο νέος οργανισμός του ΓΝ Πατησίων, που αποτελεί πιστή αντιγραφή του προτεινομένου πριν 8 μήνες οργανισμού. Ο Λυκουρέντζος έγραψε στα παλιά του παπούτσια την καθολική απόρριψη από το Συμβούλιο Διοίκησης του ΓΝ Πατησίων αυτού του προχειρογραμμένου και απαράδεκτου οργανισμού, ο οποίος είχε μέσα σε μια νύχτα συνταχθεί από τους φωστήρες του Λοβέρδου. Ενός οργανισμού που μειώνει τις κλίνες του ΓΝ Πατησίων από 110 (σημερινές λειτουργούσες) σε 88 (οργανικές), με προβλεπομένη στελέχωση τέτοια ώστε το νοσοκομείο να μην μπορέσει να πραγματοποιήσει ξανά γενική εφημερία, όπως μέχρι το Μάρτιο του 2012. Καταργεί το Κέντρο Αιμοδοσίας το οποίο εντάσσει στο Βιοπαθολογικό Τμήμα και προβλέπει 3 μόνο θέσεις Βιοπαθολόγων και 1 μόνο θέση γιατρού στην Αιμοδοσία. Έτσι η Αιμοδοσία που μέχρι και το 2010 είχε 3 γιατρούς (τώρα λειτουργεί με 1 Επιμελητή Α και 1 επικουρικό) και η οποία πραγματοποιεί εξορμήσεις συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο 4000 μονάδες αίματος, θα σταματήσει τις εξορμήσεις και θα αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις τακτικές ανάγκες του νοσοκομείου. Ομοίως προβλέπει 3 μόνο θέσεις Ακτινολόγων (η 1 μάλιστα προσωποπαγής) όταν είναι σαφές ότι για να εφημερεύσει ξανά το ΓΝ Πατησίων όπως μέχρι το Μάρτιο του 2012, απαιτούνται τουλάχιστον 5 Ακτινολόγοι και 5 Βιοπαθολόγοι. Και βέβαια για να έχει μέλλον το νοσοκομείο απαιτείται η στελέχωσή του σε όλες τις βαθμίδες με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ΕΣΥ μετά από κρίσεις, αφού οι αποσπάσεις και οι μετακινήσεις αντιμετωπίζουν προσωρινά τα προβλήματα. Μάλιστα οι μετακινήσεις γιατρών από τα πρώην ΙΚΑ δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν, αφού ο φωστήρας της νομικής επιστήμης Λοβέρδος τους μετέφερε στο ΕΣΥ διατηρώντας το καθεστώς ιδιωτικού δικαίου που είχαν στο ΙΚΑ και έτσι π.χ. δεν μπορούν στην πλειοψηφία τους να αναλάβουν τη διεύθυνση κλινικών του ΕΣΥ, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη μισθοδοσία τους κλπ. Ας σημειωθεί ότι από το 2010 και μετά έχουν αποχωρήσει 13 γιατροί (κυρίως Διευθυντές) και αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο ΓΝ Πατησίων σε οργανικές θέσεις 26 ειδικευμένοι γιατροί που είναι λιγότεροι και από τους 34 που προβλέπει ο κουτσουρεμένος οργανισμός των 88 κλινών. Βέβαια για να λειτουργήσει το νοσοκομείο με 110 κλίνες και πραγματοποιώντας ξανά γενικές εφημερίες απαιτούνται τουλάχιστον άλλοι 16 γιατροί, των οποίων μάλιστα οι θέσεις έχουν προκηρυχθεί. Και φυσικά ο νέος οργανισμός υποβαθμίζει και άλλες υπηρεσίες του νοσοκομείου μετατρέποντας για παράδειγμα την Τεχνική Υπηρεσία σε Τμήμα. Όμως οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι αφού προβλέπει οργανική θέση ιερέα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Αυτό δυστυχώς δε μας εκπλήσσει αφού οι μνημονιακοί φωστήρες το μόνο που έχουν καταφέρει να αυξήσουν στα στατιστικά της υγείας είναι ο αριθμός των θανάτων και ιδίως των αυτοκτονιών.

Προκαλεί θλίψη και οργή το γεγονός ότι η πολιτική του μνημονίου οδήγησε μέσα σε 2 χρόνια στο κλείσιμο ενός νοσοκομείου και τη δραματική υποβάθμιση 2 άλλων,  ώστε 1 εκατομμύριο κάτοικοι της Αθήνας και  πολλών γειτονικών δήμων να στερηθούν 100 από τα 700 νοσοκομειακά κρεβάτια που τους αναλογούσαν (που έτσι κι αλλιώς μερικώς κάλυπταν τις ανάγκες τους) και επιπλέον να μειωθεί από σχεδόν 100% σε 35% η προσφερόμενη εφημεριακή κάλυψη από τα εναπομείναντα 3 νοσοκομεία, αφού πλέον το ΓΝ Πατησίων κάνει μόνο πρωινή εφημερία και η Παμμακάριστος με την «Αγία Όλγα» συνεφημερεύουν σε γενική εφημερία μία φορά κάθε 4 ημέρες. Αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται για σχέδιο εξόντωσης αυτών των ανθρώπων όταν πχ τα υπόλοιπα Διαμερίσματα της Αθήνας εξυπηρετούνται με περίπου 3700 κρεβάτια εξαιρώντας μάλιστα τα ειδικά νοσοκομεία (Σωτηρία, Αλεξάνδρα, Αρεταίειο, ΝΙΜΤΣ, Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Σάββα). Γιατί σαφώς η απάντηση στις ανάγκες τους δεν είναι η 4ωρη πρωινή εφημερία ενός εξαιρετικά δυσπρόσιτου από συγκοινωνιακής απόψεως νοσοκομείου όπως είναι το  ΓΟΝΚ «Άγιοι Ανάργυροι». Οι οποίοι μάλιστα αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική θα χάσουν και τα 300 συνολικά κρεβάτια του ΓΝ Πατησίων και της Παμμακαρίστου.  

Τα Σωματεία του ΓΝ Πατησίων και 7ου ΙΚΑ μαζί με κατοίκους και συλλογικότητες της περιοχής βρίσκονται εδώ και 1,5 χρόνο συνεχώς σε κινητοποιήσεις για να αποτραπεί το κλείσιμο των νοσοκομείων των Πατησίων. Στον αγώνα αυτό είχαν και έχουν συμμάχους τους τα κόμματα, τις συλλογικότητες και τις Δημοτικές κινήσεις της Αριστεράς. Αυτή την κρίσιμη ώρα απαιτείται η με κάθε τρόπο κλιμάκωση του αγώνα, στον οποίο οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να πρωτοστατήσουν. Χάσαμε τη μάχη του 7ου ΙΚΑ αλλά δεν πρέπει να χάσουμε τον πόλεμο. Να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο στη Βουλή και στους δρόμους:

1)Να ανακληθεί ο απαράδεκτος οργανισμός κουρελόχαρτο των Λοβέρδου-Λυκουρέντζου που μειώνει τα κρεβάτια του ΓΝ Πατησίων και υποβαθμίζει το νοσοκομείο

2)Να μην κλείσει η Παθολογική κλινική, το Ουρολογικό τμήμα, ο Αξονικός του ΓΝ Πατησίων και να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η ομαλή λειτουργία τους

3) Να λειτουργήσει ξανά το 7ο ΙΚΑ και να μπει πάλι σε εφημερία όπως μέχρι τον Ιούλιο του 2011

4)Να στελεχωθούν με γιατρούς και προσωπικό το ΓΝ Πατησίων και η Παμμακάριστος ώστε να μπουν ξανά αυτόνομα σε γενική εφημερία και έτσι να υπάρχει κάθε μέρα εφημερεύων νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή του 1 εκατομμυρίου κατοίκων (να εφημερεύουν δηλαδή πλήρως εναλλάξ «Αγία Όλγα», ΓΝ Πατησίων, Παμμακάριστος, 7ο ΙΚΑ). Πρέπει επειγόντως να δράσουμε πριν ο Λυκουρέντζος κλείσει το ΓΝ Πατησίων και την Παμμακάριστο όπως έκανε με το 7ο ΙΚΑ.

*Χειρουργός στο ΓΝ Πατησίων-Μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝ Πατησίων     

Ετικέτες