Η επέλαση των μνημονιακών πολιτικών επί 8 χρόνια, από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, έχει ξηλώσει τον καμβά προστασίας των εργασιακών σχέσεων. Στους χώρους εργασίας επικρατούν συνθήκες εργασιακής γαλέρας, με μεγαλύτερο θύμα, τους εργαζόμενους συμβασιούχους, εργολαβικούς, νοικιαζόμενους, και πάει λέγοντας.

Μια τέτοια περίπτωση είναι δυστυχώς, και οι 9500 χιλιάδες καθαριστές/ριεςδημόσιων σχολικών κτιρίων, οι οποίες εργάζονται πάνω από 10 χρόνια, καλύπτοντας πάγιες και μόνιμες ανάγκες στην καθαριότητα, στη δημόσια εκπαίδευση. Λήγει σε λίγο η σχολική χρονιά, κι ακόμη δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους, ούτε πήραν κάποια δέσμευση γι αυτό από τα αρμόδια Υπουργεία.

Τα προβλήματα των εργαζομένων σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, πρέπει άμεσα να λυθούν, δηλαδή, να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου, για να μη συνεχίσουν να ζουν με την αγωνία της δαμόκλειας σπάθης της απόλυσης, και να πάρουν επιτέλους τα αυτονόητα, δηλαδή το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, και προφανώς την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, σε ότι αφορά τα ένσημά τους.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, και ειδικά αυτών των εργαζομένων «γ΄ κατηγορίας» (σε ότι αφορά στα δικαιώματά τους), βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους στις δίκαιες διεκδικήσεις και στους αγώνες τους, μέχρι τη δικαίωσή τους, καλώντας τους παράλληλα να δώσουν αγώνες και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, της λιτότητας, για την ανάκτηση των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και της καθολικής κοινωνικής ασφάλισης, την κατάργηση των γραφείων ενοικιάσεως εργαζομένων, των  διαγραφή των χρεών των λαϊκών στρωμάτων, το σταμάτημα των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, τη διαγραφή του δημόσιου χρέους, με όπλο την παύση πληρωμών.

Το Γραφείο Τύπου

Θεσσαλονίκη 7 Μάη 2018