Συζητήθηκε την Παρασκευή 17/4 η εργατική διαφορά που έχει προκύψει ανάμεσα στην εταιρεία "Μιχάλης Λέβης Α.Ε.", γνωστή ως Linguaphone και σε τρεις απλήρωτους συναδέλφους.

Την εταιρεία και την πρόεδρο της Μπριγκίτα Παπασταύρου εκπροσώπησε ο ταμία της επιχείρησης ο οποίος προσκόμισε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο οι αναγνωριζόμενες οφειλές προς τους εργαζόμενους θα καταβληθούν μέχρι 15-06-1015.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τα εργατικά σωματεία του Συλλόγου μεταφραστών -Επιμελητών-Διορθωτών, του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής "ο Βύρων", του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών οι οποίοι υπέβαλαν και ψηφίσματα.

Η Επιθεωρήτρια Εργασιακών Σχέσεων διαπίστωσε ότι το ποσό που οφείλεται στους εργαζόμενους είναι σχετικά μικρό για το μέγεθος της επιχείρησης, ιδίως επειδή οφείλεται επί μακρό χρονικό διάστημα, από το 2011 στους δύο εργαζόμενους και από το 2014 στον τρίτο.  Θεώρησε ότι η αναμονή για ακόμα 2 1/2 μήνες είναι πολύ μακρό διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιχείρηση έχει ενημερωθεί για την προσφυγή των εργαζομένων στην υπηρεσία από τις αρχές Μαρτίου, υπερβαίνει την καλή πίστη που απέδειξαν οι εργαζόμενοι μέχρι τώρα και δεν εξυπηρετεί οικονομικό σκοπό και δεν θα κλονίσει την επιχείρηση. Τέλος, σύστησε στην επιχείρηση να καταβάλει τα οφειλόμενα μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και έκανε γνωστό ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί η διαφορά μέχρι τότε μπορούν οι εργαζόμενοι να ζητήσουν την ποινική δίωξη των νομίμων εκπροσώπων της επιχείρησης. Επίσης κάλεσε την επιχείρηση να προσκομίσει αποδείξεις πληρωμής -εξόφλησης.

Οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων απαίτησαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών και έκαναν σαφές ότι θα υπερασπίσουν τα συμφέροντα των συναδέλφων τους και  επιφυλάχθηκαν για οποιαδήποτε παρέμβαση στην επιχείρηση προς διασφάλιση των εργατικών συμφερόντων.

Ετικέτες