Μετά τη δολοφονική ναζιστική επίθεση της "Κρυπτείας" στην Αφγανική Κοινότητα, είναι προφανές ότι δεν χωρά κανένας εφησυχασμός σε σχέση με τις απειλές του παρακλαδιού της Χρυσής Αυγής.

Εκφράζουμε την αληλεγγύη μας στην Αφγανική Κοινότητα και σε κάθε μετανάστη και πρόσφυγα που αντιμετωπίζει την εγκληματική τρομοκρατία των νεοναζί. Πρόκειται για κλιμάκωση των εγκληματικών ενεργειών της Κρυπτείας, από μεμονωμένους μετανάστες τα βράδια, στις ίδιες τις συλλογικότητες και τις κοινότητές τους.

Μερικές μέρες πριν από αυτή την επίθεση, η Κρυπτεία επανέλαβε για δεύτερη φορά τις απειλές της και κατά της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς και της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό", στα Γραφεία μας: Με τρυκάκια που γράφουν "Σπάμε, Καίμε, Δέρνουμε! Μετανάστες! "Αλληλέγγυοι"! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" (βλ. φωτό) που πέταξαν έξω από την εσωτερική είσοδο των γραφείων μας, ανανέωσαν τις απειλητικές προειδοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει μe ανώνυμο τηλεφώνημα τον περασμένο Δεκέμβρη. Τότε είχαν απειλήσει ότι αν δεν σταματήσουμε την "αντεθνική" δράση και την αλληλεγγύη προς τους "λαθρομετανάστες" και τους πρόσφυγες, θα ακολουθήσουν ένοπλα χτυπήματα.

Η "Κρυπτεία", που ανέλαβε επίσης την επίθεση στο σπίτι του μικρού Αμίρ, "περηφανεύεται" ότι βρίσκεται πίσω από διάφορα νυχτερινά χτυπήματα σε βάρος μεταναστών. Μαζί με τα υπόλοιπα παρακλάδια της ΧΑ (Combat18/AME/Απέλλα, κ.λ.π.) διεκδικούν τα "πρωτεία" των εγκληματικών τρομοκρατικών ενεργειών, από τις υπόλοιπες εγκληματικές ναζιστο-ομάδες.

Η ΔΕΑ και η Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" δεν τρομοκρατούμαστε ούτε πρόκειται να περιορίσουμε την δράση αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και διεκδίκησης ίσων δικαιωμάτων και καλύτερης ζωής για όλους.

Το πρόβλημα βρίσκεται στις ευθύνες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της κυβέρνησης τέτοιου είδους ναζιστικές συμμορίες να αλωνίζουν επί χρόνια, αποθρασυμένες από τις ρατσιστικές πολιτικές των πνιγμών, φυλακίσεων, απελάσεων και εγκλωβισμού των προσφύγων της ΕΕ που εφαρμόζει η Ελληνική κυβέρνηση. Η έξαρση των ναζιστικών επιθέσεων οφείλεται επίσης στην αναζωπύρωση του εθνικισμού με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και την όξυνση του Ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού του τελευταίου διαστήματος.

Απέναντι στους φασίστες και τις πολιτικές που τους θρέφουν, απαντάμε με τον κοινό αγώνα ντόπιων προσφύγων και μεταναστών για μια ζωή χωρίς φασισμό, ρατσισμό, πόλεμο και φτώχεια. Μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια της 17 Μάρτη, συνεχίζουμε: Στη φυλακή η ΧΑ και όλα τα παρακλάδια της. Η φασιστική τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά

Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Ετικέτες