Με ομόφωνη απόφαση των σωματείων τους οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία το Σάββατο 17 Οκτώβρη.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου, στη Λάρυμνα.

Οι εργαζόμενοι και τα 5 σωματεία τους έδειξαν ξανά ότι θα είναι όλοι μαζί απέναντι στην κυβέρνηση και τα σχέδια της για κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη 6 Οκτώβρη τα σωματεία τους από όλη την Ελλάδα (Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ, Ένωση Εργαζομένων Εταιρείας ΛΑΡΚΟ Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ, Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Καστοριάς και Σερβίων, Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. Αθήνας).

Οι εργαζόμενοι έκριναν επιτακτική την ανάγκη κινητοποίησης καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες τους και όσα ισχυρίζονται κυβερνητικά στελέχη μέσα στον Οκτώβρη αναμένεται να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί εκποίησης της ΛΑΡΚΟ χωρίς ακόμη η κυβέρνηση να δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας των 1.200 εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται επίσης ότι αυτός είναι ο λόγος, η απόλυσή τους δηλαδή, που η κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία “κοινωνικού ταμείου”. 

Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ φαίνεται ότι θα σταματήσει ως το τέλος του 2020. Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο είναι οι εργαζόμενοι μαζί με τους κατοίκους των περιοχών γύρω από το εργοστάσιο και τα μεταλλεία να συνεχίσουν τους αγώνες τους και όλοι να δηλώσουμε σε αυτούς την στήριξη και την αλληλεγγύη μας.

Ετικέτες