Οι εκδόσεις RedMarks ανακοινώνουν την κυκλοφορία του νέου του τίτλου "Μαρτυρίες από τη Γερμανική Επανάσταση" του Βικτόρ Σερζ, λίγο πριν την επέτειο των 100 χρόνων από την επανάσταση του 1919.

Με νωπή την εµπειρία του µαζικού σφαγείου στον Α΄ Παγκόσµιο Πόλεµο, οι εργαζόµενοι στη Γερµανία πήραν το δρόµο της κοινωνικής επανάστασης, έχοντας ως οδηγό τη σοσιαλιστική νίκη της Οκτωβριανής Επανάστασης στη Ρωσία. Ήταν µια απόπειρα που θα µπορούσε να αλλάξει την πορεία της ιστορίας στον 20ό αιώνα, σπάζοντας την αποµόνωση των εργατών στη Ρωσία και µεταφέροντας το «µήνυµα» του 1917 στη Δύση.

Ο Βικτόρ Σερζ εγκαταστάθηκε στη Γερµανία ως απεσταλµένος της Κοµιντέρν, µε καθήκον να ενηµερώνει για τα συγκλονιστικά αυτά γεγονότα τον διεθνή κοµουνιστικό Τύπο.

Γράφει τις «µαρτυρίες» του ως ένας απίστευτα οξυδερκής δηµοσιογράφος, ως ένας παθιασµένος κοινωνικός αγωνιστής, ως ένας επαναστάτης που δεν συµµετέχει απλώς στα γεγονότα αλλά ζει µέσα από αυτά.

Τα κείµενά του είναι µια αναντικατάστατη συµβολή για να κατανοήσει κανείς αυτή την καθοριστική καµπή του 20ού αιώνα.

Οι ισχυρές εικόνες που «µεταδίδει» ο Σερζ για την κρίση της Δηµοκρατίας της Βαϊµάρης, οι προειδοποιήσεις του για τον κίνδυνο της εθνικιστικής ακροδεξιάς και του ναζισµού, γίνονται ξανά επίκαιρες και κάνουν το βιβλίο αυτό πολύτιµο, ειδικά για τους νεότερους αγωνιστές που εντάσσονται στην πάλη ενάντια σε κάθε µορφής εκµετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο.

Μαρτυρίες από τη Γερμανική Επανάσταση

Βικτόρ Σερζ

Σελίδες 336, διαστάσεις 14X20,5

ISBN ISBN 978-618-83970-2-6

Τιμή €19,69

Εκδόσεις Redmarks, Δεκέμβρης 2018

 

Για παραγγελίες: sales@redmarks.gr

Για Τύπο και Βιβλιοπαρουσιάσεις: info@redmarks.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.8233761 (Εκδόσεις) - 210.8254625 (Πολυχώρος)

Ώρες λειτουργίας: 12πμ -8μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή 

Ετικέτες