Να απαλλαχθούν συνολικά από όλες τις άδικες κατηγορίες!

Η Ηριάννα και ο Περικλής καταδικάστηκαν εντελώς άδικα και με πλήρη απουσία πραγματικών στοιχείων. Η καταδίκη τους είναι άλλη μία περίπτωση δικαστικής και πολιτικής αυθαιρεσίας, άλλη μία σκευωρία του γνωστού παρακράτους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μέρους του δικαστικού σώματος που αποτελεί κορύφωση προηγούμενων περιστατικών (π.χ. Τάσος Θεοφίλου).

Για αυτές τις διώξεις ευθύνη φέρουν και οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις. Πρώτα από όλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τοποθετείται σχεδόν σαν εξωτερικός παρατηρητής στα γεγονότα και σα να μην κυβερνά ψηφίζοντας μνημονιακούς νόμους και διατάξεις και μετά κλαψουρίζοντας ότι αναγκάζεται να τους εφαρμόσει. Ευθύνεται πρωτίστως γιατί, παρά την επιχειρηματολογία της περί προάσπισης και ενίσχυσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, όχι μόνο δεν κατάργησε τους τρομονόμους όπως υποσχόταν, αλλά αντίθετα προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη σκλήρυνση τους.

Από το καλοκαίρι της υποταγής της το 2015 είχαμε εκτιμήσει ως Λαϊκή Ενότητα ότι η μνημονιακή στροφή δεν θα περιοριστεί μόνο σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής και δημοσιονομικής διαχείρισης. Θα αγγίξει το σύνολο των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων γιατί το μνημόνιο δεν είναι απλά οικονομικό πρόγραμμα, είναι συνολικό κοινωνικοπολιτικό καθεστώς. Και είχαμε πει ότι θα καταρρεύσει σύντομα κάθε απατηλή διακήρυξη για «παράλληλα προγράμματα» εντός μνημονίων. Σήμερα ζούμε ακριβώς αυτό.

Ευθύνες φυσικά φέρει και η ακροδεξιών αποκλίσεων νεοφιλελεύθερη ΝΔ και οι σύμμαχοί της που σηκώνουν τη σημαία «του νόμου και της τάξης» αντιπολιτευτικά στο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή που υπερασπίζεται φανατικά τη λογική των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων υπερασπίζεται και τη στροφή στον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στο λαϊκό κίνημα και τη νεολαία. Όλοι αυτοί επιχειρούν να σύρουν το κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό ακόμα δεξιότερα μετά τη νομιμοποίηση των μνημονίων και της λογικής της ΤΙΝΑ που τους πρόσφεραν απλόχερα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη μνημονιακή στροφή τους.

Εμείς δεν τσιμπάμε στο στημένο «καυγά» μνημονιακής «κεντροαριστεράς» και «κεντροδεξιάς». Τσακώνονται για τα μάτια του κόσμου συμφωνώντας πλήρως στην ουσία των μνημονίων και της εφαρμογής τους για να «μένουμε Ευρώπη», να μην έρθουμε σε ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού, της κατάργησης των εργατικών και νεολαιίστικων δικαιωμάτων, του ρατσισμού και του πολέμου. Εμείς παλεύουμε για μία ριζοσπαστική δημοκρατική αντιμνημονιακή ανατροπή, για την υπεράσπιση των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Και καλούμε στη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού μετώπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων για αυτό.

Στην πάλη αυτή εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε κάθε αγωνιζόμενο και απλό πολίτη που διώκεται άδικα. Και συμμετέχουμε στον αγώνα για την άμεση αποφυλάκιση και τελικά την αθώωση και απαλλαγή από κάθε στημένη κατηγορία.

– Να αποφυλακιστούν άμεσα η Ηριάννα και ο Περικλής

– Να απαλλαχτούν συνολικά από κάθε κατηγορία για να ζήσουν τη ζωή τους πλέον ελεύθεροι

– Για την Ηριάννα και τον Περικλή δεν έχουμε αυταπάτες, κράτος και κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες!

Νέοι/νέες Λαϊκής Ενότητας

20/7/2017