Δελτίο Τύπου των γαλλικών SUD, 22 Απρίλη 2013.

Μετά από 50 ‘μέρες κατάληψης μέρους των εγκαταστάσεων της έδρας της Teleperformance Τυνησίας από πολλούς συνδικαλιστές της UGTT, μετά από 8 ‘μέρες απεργίας πείνας τριών από αυτούς από τις 5 έως τις 13 Μάρτη, μετά από διαδηλώσεις διεθνούς συμπαράστασης στα τέλη του Μάρτη μπροστά στα γραφεία στην Τυνησία της Γαλλικής πολυεθνικής, όπου οι αγωνιστές/τριες των  SUDκαι «Solidaires» βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και μετά από μία 3ήμερη απεργία στις 1, 2 και 3 Απρίλη 2013 με μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις υπηρεσίες της εταιρίας στην Τυνησία, στις 18 Απρίλη οι Τυνήσιοι/ες εργαζόμενοι/ες στην Teleperformance, της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων της UGTTπέτυχαν την ικανοποίηση των κυριότερων απαιτήσεών τους:

- Αυξήσεις παλαιότητας κάθε χρόνο και για όλους τους εργαζόμενους, τουλάχιστον τα 13 πρώτα χρόνια που ακολουθούν την είσοδό τους στην επιχείρηση (έως 1,1% της αυτόματης αναπροσαρμογής ανά ετήσιο κλιμάκιο για την εν λόγω περίοδο, με αναδρομική ισχύ της παλαιότητας σε ύψος 0,7% ανά κλιμάκιο).

- Την επαναπρόσληψη 15 «νέων» εργαζόμενων, που είχαν απολυθεί αιφνιδιαστικά μόλις συμμετείχαν στην απεργία.

- Τη δέσμευση της διοίκησης να επανεξετάσει τις πειθαρχικές απολύσεις τριών υπαλλήλων που είχαν γίνει στο τέλος Φλεβάρη στα πλαίσια λειτουργίας ενός καινούργιου μικτού «πειθαρχικού συμβουλίου»: Τα τρία αυτά πρόσωπα είναι προϊστάμενοι οι οποίοι είχαν υποστηρίξει ανοιχτά τις στάσεις εργασίας, το Γενάρη 2013. Η επιχείρηση τους είχε απομακρύνει για «ελάσσονες παραλείψεις» - η σημαντικότερη παράλειψή τους ήταν προφανώς η δημόσια υποστήριξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Τώρα που με τον αγώνα μας πετύχαμε αυτές τις εξελίξεις στην παλαιότητα, τα υπόλοιπα σημεία που αφορούν την επαγγελματική κατάταξη, με τον καθορισμό των ειδικοτήτων και των αντίστοιχων μισθολογικών κατηγοριών, θα τα διευθετήσουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

Το SUDείναι αλληλέγγυο με όλους τους Τυνήσιους εργαζόμενους στην Teleperformance και χαιρετίζει την επιμονή και την ενότητά τους σε ένα υποδειγματικό κίνημα.

Αυτή η νίκη είναι το πρώτο ρήγμα στην πολιτική του παγώματος των μισθών που εφαρμόζεται εδώ και σχεδόν 10 χρόνια σε όλους τους γαλλόφωνους εργαζόμενους στο «νούμερο 1» των επιχειρήσεων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, ανεξάρτητα αν βρίσκονται στη Γαλλία, την Τυνησία ή στο Μαρόκο.

Όλες και όλοι έχουν κοινό εργοδότη, κοινό κέντρο λήψης αποφάσεων, υφίστανται τις ίδιες εργασιακές μεθόδους και εξυπηρετούν στους ίδιους καταναλωτές. Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, οι εργαζόμενοι στις δύο απέναντι πλευρές της Μεσογείου, πρέπει να είναι ενωμένοι σε κοινούς αγώνες.

Για το SUD, αυτή η διεθνής αλληλεγγύη είναι απαραίτητη: Αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήσαμε μαζί, εδώ και δύο χρόνια, το Διεθνές Δίκτυο των Τηλεφωνικών Κέντρων. Απέναντι στην ιστορική επιτυχία του αγώνα των Τυνήσιων εργαζόμενων στην Teleperformance, το SUD και τα άλλα συνεργαζόμενα συνδικάτα, θα παγιώσουν αυτή τη διεθνή συμφιλίωση, προκειμένου να ενισχύουμε όλο και περισσότερο το βάρος μας στις διεκδικήσεις των εργαζόμενων, σ΄αυτό τον παγκοσμιοποιημένο οικονομικό τομέα.

SUD

Ομοσπονδία Ταχυδρομικών & Τηλεπικοινωνιακών Δραστηριοτήτων.

Συνδικαλιστική Ένωση Solidaires.

Ετικέτες