Η Ελλάδα έχει χάσει τον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό και ο έντρομος Μητσοτάκης παίρνει χουντικά, στρατοκρατικά μέτρα για να αποσείσει τις φονικές ευθύνες από τους ώμους του.

  1. Η Ελλάδα έχει χάσει τον «πόλεμο» με τον κορωνοϊό εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας και της στανικής εμμονής να αντιμετωπίζει τη σημερινή πανδημία αποκλειστικά και μόνο με όρους… ατομικής ευθύνης. Της ίδιας, που ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος, διαπιστώνω, ότι έχει αποσυρθεί κακήν-κακώς από το προσκήνιο, ούτε ο «πεφωτισμένος» καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος κυβερνητικών ανακοινώσεων, επιδεικνύουν.
  2. Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η κρατική αδειοδότηση συγκεκριμένων μετακινήσεων καθ’ άπασαν την επικράτειαν, ΔΕΝ είναι υγειονομικό μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας – είναι πολιτικό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό μέτρο καταστολής της ατομικής ελευθερίας (και ευθύνης…). Είναι μέτρο κατάργησης του Συντάγματος. Ούτε οι χουνταίοι, ούτε οι ναζί είχαν αποφασίσει και διατάξει τέτοιο μέτρο ακόμη και όταν επέβαλαν στρατιωτικό νόμο ή απαγόρευση κυκλοφορίας αποκλειστικά και μόνο τις νυχτερινές ώρες. Είναι ομολογία αποτυχίας και πανικού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μπροστά στην πλήρη αδυναμία της, να ελέγξει την εξάπλωση του ιού με μέτρα υγειονομικά, με μέτρα έγκυρα και έγκαιρα, με μέτρα περίθαλψης και ανακούφισης του πληθυσμού, με μέτρα, κεφάλαια και ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα επιταγμένα ξενοδοχεία και την επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα (δεν την έχουν ακόμη κηρύξει, και την κήρυξε ο… Ερντογάν το Σάββατο, στην Τουρκία!).
  3. Ο Μητσοτάκης είναι φοβισμένος και έντρομος. Ο Μητσοτάκης βλέπει τον «ιταλικό εσπερινό» να καταφτάνει στην Ελλάδα. Ο Μητσοτάκης και οι περί αυτόν αντικρίζουν πρώτα και κύρια την εκατόμβη (ή τις εκατόμβες) νεκρών μπροστά τους και ενθυμούνται, μεταξύ άλλων, τι έλεγαν για το… Μάτι και τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Για τις τότε… στραβές στη βάρδια. Για πόσο ακόμα ο Κυριάκος θα… «Μένει Μαξίμου»;
  4. Κράτη που χλεύαζαν το δημόσιο σύστημα υγείας, κράτη που έστελναν στην ξενιτιά, 18.000 γιατρούς και νοσηλευτές, κράτη που υποχρηματοδοτούσαν και αποστελέχωναν το ΕΣΥ, κράτη, που οι «δημοσιογράφοι» τους απαιτούσαν το γκρέμισμα των δημόσιων νοσοκομείων, κράτη που οι κυβερνήσεις τους, διατυμπάνιζαν το λιγότερο κράτος στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση και την εργασία και το περισσότερο κράτος στη διάσωση των τραπεζών, την αστυνομία και τον στρατό, βγάζουν σήμερα στον δρόμο μπάτσους και ειδικούς φρουρούς – εισπράκτορες και δερβέναγες, γιατί δεν φρόντιζαν όταν έπρεπε να διορίσουν τουλάχιστον 18.000 γιατρούς και άλλους τόσους νοσηλευτές στο σύστημα υγείας τους… Αυτή είναι η μόνη αλήθεια και η μόνη σκοπιμότητα για την απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ άπασαν την επικράτειαν και τη σιωπηρή αναστολή σημαντικών άρθρων του Συντάγματος. Καλά το έγραψε ο  Πέτρος Τσάγκαρης εδώ, κατέστρεψαν την υγεία, τώρα, καταστρέφουν και τη δημοκρατία, με αφορμή την πανδημία.
  5. Δάσκαλοι που διδάσκατε, και λόγο δεν κρατούσατε. Αυτή η παροιμία ταιριάζει γάντι στα καμώματα του Σωτήρη Τσιόδρα την περασμένη Κυριακή με την… ατομική παρουσία (και εκατοντάδες πιστούς και ειδοποιημένα κανάλια έξω(!) από τον ναό) και λατρεία σε ναό των Σπάτων, όπου έκανε τον ψάλτη. Δίνει εξετάσεις ο Τσιόδρας στην εκκλησία της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα σε έναν από τους πιο πολιτικούς μητροπολίτες, όπως είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος Χατζηνικολάου, ο οποίος δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του να είναι διεκδικητής και ίσως και διάδοχος του Ιερώνυμου Λιάπη στην αρχιεπισκοπή. Μήπως και ο «κύριος» Τσιόδρας οφείλει να ενημερώσει για τις πιθανές δικές του, πολιτικές φιλοδοξίες αμέσως μόλις ή και νωρίτερα ίσως, περάσει η πανδημία; Με αυτό το πρίσμα πρέπει να κριθεί η απολύτως προσβλητική, ανοίκεια και εκτός τόπου και χρόνου εμφάνιση του σε εκκλησία, την ώρα που η εγκληματική καθυστέρηση για το κλείσιμο των ναών και τα αλλοπρόσαλλα και αντιεπιστημονικά μηνύματα περί της θείας κοινωνίας, μπορεί βάσιμα να έχουν στοιχίσει ήδη σε κρούσματα και ενδεχομένως μέσα στις επόμενες μέρες, και σε νεκρούς.
  6. Έρχεται σκληρός, μαύρος και… ιταλικός Απρίλιος. Μια Μεγάλη Εβδομάδα, σκέτος Γολγοθάς. Χωρίς Ανάσταση. Ούτε για το σύστημα υγείας, ούτε για τα πολιτικά δικαιώματα που έβαλε (προσωρινά;) στον… γύψο ο Μητσοτάκης, ούτε για τους νεκρούς που θα μπορούσαν ήδη να έχουν σωθεί και δεν σώθηκαν ή για όσους θα νοσήσουν τις επόμενες μέρες και δεν θα μπορεί να τους ανακουφίσει και να τους περιθάλψει, καμία απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο κορωνοϊός δεν είναι… «λαθρομετανάστης», για να τον αντιμετωπίζουν τα κράτη, με σφαίρες, μπλόκα, συρματοπλέγματα, κουμπουροφόρους, Μόριες και Λαμπεντούζες και τις μαύρες, χακί ή μπλε στολές του στρατού και της αστυνομίας. Χρειάζεται η λευκή μπλούζα του γιατρού και η πράσινη του νοσηλευτή. Μητσοτάκη, ξύπνα, προτού φας μια και έξω το ούτως ή άλλως άδειο, πρωθυπουργικό σου κεφάλι. Και δεν θα μπορείς πλέον να… «Μείνεις Μαξίμου». Ούτε να το παίξεις, Πόντιος Πιλάτος. Με τόσο αίμα και τόσα σάβανα στα χέρια σου.

Ετικέτες