Δυο φορές χαιρέτησε ναζιστικά προς την κερκίδα ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κατίδης για να πανηγυρίσει το γκολ του που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ, στον πρόσφατο αγώνα της ομάδας με τη Βέροι

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, δήλωσε “χαριτωμένα” σε δημοσιογράφους του συνδρομητικού καναλιού NOVA: “Θέλαμε να ακούσουμε τον κόσμο να φωνάζει τόσο δυνατά ώσπου να σηκωθεί όλος όρθιος. Γι' αυτό έκανα τη χαρακτηριστική κίνηση που έχουμε ακούσει όλοι απ' αυτό το κόμμα τη Χρυσή Αυγή. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για μένα. Απλά ήταν κάτι που ήθελα να χρησιμοποιήσω...”.

Παρ'ότι μετά από αυτή τη δήλωση έκανε άλλες πέντε - έξι για να ανασκευάσει τη φιλοναζιστική εικόνα του, λέγοντας πως δεν κατάλαβε τι έκανε, πως τάχα έδειχνε προς ένα συμπαίκτη του, και άλλα τραγελαφικά, τελικά δεν την έβγαλε καθαρή. Όπως ήταν φυσικό, ο κόσμος της ΑΕΚ, που έχει δώσει πολλές φορές δείγματαγραφής για την αντιφασιστική και αντιρατσιστική του στάση, αντέδρασε ακαριαία και έστειλε τον φιλο-ναζί ποδοσφαιριστή στο σπίτι του.

Σε οργισμένη άμεση ανακοίνωσή τουο σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ “ORIGINAL 21” ανέφερε μεταξύ άλλων: “Το να χαιρετάς φασιστικά… ΡΕ ΤΙΠΟΤΕΝΙΕ ΞΕΥΤΙΛΑ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.Τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας , της ίδιας μας της ιστορίας… της προσφυγιάς και των αντιφασιστικών μας αξιών. Είσαι λίγος και σαν παίχτης και σαν άνθρωπος τελικά.Πλέον είσαι ανεπιθύμητος και καταζητούμενος ανάμεσά μας!”.

Η αντίδραση των φιλάθλων της ΑΕΚ ήταν αναμενόμενη αν σκεφτεί κανείς τη στάση τους απέναντι στην πρόσφατη επίθεση Χρυσαυγιτών στον Στρατούλη στο γήπεδο, τη συμμετοχή τους σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις όπως της 24 του περασμένου Νοέμβρη, ή την άμεση αντίδραση του τοπικού συνδέσμου της Ορίτζιναλ στο Περιστέρι, όταν είχαν πληροφορηθρί πως η Χρυσή Αυγή αναζητούσε γραφεία δίπλα στα δικά τους. Αποδεικνύουν τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος, τμήμα του οποίου αποτελούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να απομονώσει τους ναζί και τους συνοδοιπόρους τους μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Οι αντιδράσεις των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ δεν άφησαν πολλά περιθώρια και στη διοίκηση της ομάδας που δήλωσε πως θα διακόψει το συμβόλαιο με τον παίχτη.

Αντίθετα η “από τα πάνω” τιμωρία του παίχτη από την ΕΠΟ, που απέκλεισε τον Κατίδη από τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, όχι μόνο δεν αποτελεί απάντηση στο φασισμό, αλλά αντίθετα παρέχει επιχειρήματα στους νεοναζί, πως τάχα διώκονται από το κατεστημένο. Άλλωστε, η επιλεκτική αντιμετώπιση τέτοιου τύπου περιστατικών είναι χαρακτηριστική για την περίπτωση της ΕΠΟ (ρατσιστική επίθεση στα Ψαχνά τις προηγούμενες ημέρες). Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ θα δώσουν το παρών και στην αντιρατσιστική συναυλία της 21 Μάρτη γι Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά στο Θησείο.

Ετικέτες