Η Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων είναι αντίθετη με το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που εγκρίθηκε την περασμένη Τρίτη από το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας και με το οποίο ολόκληρος ο χώρος του γεωλογικού συγκροτήματος των βράχων των Μετεώρων μετατρέπεται ουσιαστικά σε «άβατο» για τους πολίτες και την ανθρώπινη δράση.

Με το σχεδιαζόμενο Π.Δ., το περιεχόμενο του οποίου στην ουσία υπαγορεύτηκε στο υπουργό Αμανατίδη και γνωστό συνοδό του «αγίου φωτός», κατά την πρόσφατη του επίσκεψη στην Καλαμπάκα και στα Μετέωρα , εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες και την τουριστική προβολή του τόπου, απαγορεύεται στην ουσία και κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα με το πρόσχημα ότι ενοχλούνται οι μονές και οι θεολογικές τους αναζητήσεις.

Εκτός από αυτό διαμορφώνεται κλίμα ώστε να περάσει στην αποκλειστική διαχείριση κάθε εμπορική και οικονομική εκμετάλλευση του χώρου των Μετεώρων, αποκλείοντας τους επαγγελματίες της περιοχής και την τοπική αγορά, με την ανοχή του Δήμου Καλαμπάκας, που βρίσκεται υπό την ομηρία μικροπολιτικών και παραεκκλησιαστικών συμφερόντων.

Το βασικότερο όμως από όλα όσα περιορίζονται είναι το αίσθημα της δημοκρατίας και της ελευθερίας για κάθε πολίτη και για κάθε επισκέπτη και τουρίστα , ενάντια στις συνταγματικές επιταγές για την ελευθερία στη διακίνηση των δράσεων και των ιδεών κάθε ανθρώπου. 

Είναι προφανές ότι με το σχέδιο του Π.Δ. προστατεύονται τα συμφέροντα του εκκλησιαστικού κατεστημένου και των μονών.

Η Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ενεργών  πολιτών και των συλλογικοτήτων που διεκδικούν το δικαίωμα στο δημόσιο χώρο και στην φυσική ομορφιά της περιοχής.