Τρεις συνάδελφοι στο πρώην ΤΑΝΠΥ, που είχαν προσληφθεί από το συγκεκριμένο Ταμείο πριν από αρκετά χρόνια, με σύμβαση αορίστου χρόνου για τη διαχείριση και επιμέλεια του ιδιόκτητου κτιρίου που διαθέτει στον Πειραιά, αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης!

Την Πέμπτη 5 Μάρτη πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ.

Για άλλη μια φορά είχαμε μια ίδια διαδικασία, χωρίς να αποκομίσουμε κάτι ουσιαστικό. Ένας φτωχός διοικητικός απολογισμός και τα οικονομικά με θολό σημείο, όπως τις πιο πολλές φορές, τα έξοδα για «δημόσιες σχέσεις».  

Εκεί όμως γνωστοποιήθηκε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν κάποιοι εργαζόμενοι. Τρεις συνάδελφοι στο πρώην ΤΑΝΠΥ, που είχαν προσληφθεί από το συγκεκριμένο Ταμείο πριν από αρκετά χρόνια, με σύμβαση αορίστου χρόνου για τη διαχείριση και επιμέλεια του ιδιόκτητου κτιρίου που διαθέτει στον Πειραιά, αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης!

Οι συνάδελφοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους σαν υπάλληλοι γραφείου για πολλά χρόνια (7-13), χωρίς ποτέ όμως να ενταχθούν στο «κανονικό» προσωπικό του ΤΑΝΠΥ σαν μόνιμοι υπάλληλοι ή ΙΔΑΧ. Η σύμβαση τους υποκρύπτει όμως εξαρτημένη εργασία και παραμένουν για χρόνια όμηροι αυτής της κατάστασης.

Όταν  έγινε η μεταφορά των υπηρεσιών του ΤΑΝΠΥ στη Σατωβριάνδου (πιθανά γιατί ήθελαν το μέγαρο-φιλέτο να το παραχωρήσουν στο γνωστό ΤΑΙΠΕΔ), η Διοικητής του ΟΑΕΕ πήρε απόφαση να τους απολύσει, καθώς θεωρεί ότι με τη μεταφορά του ΤΑΝΠΥ, λήγει η (αορίστου χρόνου)  σχέση εργασίας τους με τον ΟΑΕΕ!

Οι συνάδελφοι ζήτησαν τη στήριξη του συλλόγου, γιατί υπάρχει απόφαση της Διοίκησης ότι μέχρι τις 31/3/2015 πρέπει να απολυθούν! Η στήριξη δίνεται εν μέρει μέχρι στιγμής, γιατί όταν οι τρεις συνάδελφοι ζήτησαν να γραφτούν στο σύλλογο, η συνδικαλιστική ηγεσία δεν δέχτηκε (προφορικά) να τους εγγράψει!

Παρότι και στην ΑΔΕΔΥ γίνεται προσπάθεια να αλλάξει το καταστατικό και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους, να εγγράφονται στα ίδια συνδικάτα με τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ. Ενώ, εδώ και χρόνια μεγάλες ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ κα) εγγράφουν όλους τους εργαζόμενους σαν μέλη τους, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν με το Δημόσιο. Δεν χρειάζονται ερωτήματα σε νομικούς ή ειδικούς για το ποιοι μπορούν να γράφονται στα συνδικάτα, βασιζόμενοι σε καταστατικά πολλών δεκαετιών πίσω. Όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον ΟΑΕΕ έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις και πρέπει να γράφονται στα συνδικάτα.

Καλούμε άμεσα όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε την προσπάθεια απόλυσης των συναδέλφων μας.

Καλούμε την συνδικαλιστική ηγεσία να εγκρίνει τις αιτήσεις τους και να τους εγγράψει στο σωματείο, για να έχουν ένα επιπλέον στήριγμα στην προσπάθεια τους.

Οι απολύσεις οποιωνδήποτε εργαζομένων στον ΟΑΕΕ πρέπει να σταματήσουν άμεσα!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ετικέτες