Πανηγυρισμοί των καθηγητών που εδώ και 19 μήνες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα , ακολούθησαν μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης δια στόματος του Υπ. Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτά και του Αν.Υπουργου Παιδείας Α. Κουράκη . Επαναλειτουργία των καταργημένων ειδικοτήτων και την άμεση επαναφορά των καθηγητών, «οι οποίοι εκδιώχθηκαν κακήν κακώς για να πλουτίσουν οι ιδιοκτήτες των ΙΕΚ που είχαν τις ίδιες ειδικότητες », ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί.

Οι Α΄,Β΄Δ΄ΕΛΜΕ και το συντονιστικό των καθηγητών σε διαθεσιμότητα  Θεσσαλονίκης οργάνωσαν την Τετάρτη το πρωί στο ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και στο συγκρότημα  ΕΥΚΛΕΙΔΗ μια συμβολική πανηγυρική επάνοδο των καθηγητών .

Συναισθήματα χαράς και ηθικής ικανοποίησης  των καθηγητών που επέστρεφαν στα σχολεία τους με την ψυχολογία των «νικητών », αμηχανία, προβληματισμός,αλλά και χαράς και  συγκίνησης κάποιων εν ενεργεία συναδέλφων.

Στις τοποθετήσεις των Προέδρων και μελών των ΕΛΜΕ αλλά και  μελών του συντονιστικού τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία του αγώνα που δόθηκε με πείσμα και αποφαστικότητα απέναντι στην μνημονιακή λαίλαπα και στην διάλυση του Δημόσιου Σχολείου¨

«ι.Αυτό που επιδρά στο συνειδητό και υποσυνείδητο της κοινωνίας είναι ότι οι αγώνες δεν είναι χωρίς νόημα και ότι επιπλέον κερδίζουν!¨»τόνισε μέλος του συντονιστικού των καθηγητών

Αυτή λοιπόν η εμπειρία θα πρέπει να οδηγήσει σε σκέψεις και προβληματισμούς όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο Απαιτείται η διατράνωση της συναδελφικότητας και αλληλεγγύης αλλά και  η  ενεργή συμμετοχή όλων,  ώστε η νέα προσπάθεια   για την μεταρρύθμιση στην  Δημόσια παιδεία που τώρα επιχειρείται να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

  *μέλος συντονιστικού εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα

Ετικέτες