Η Βασιλική Θάνου αποχώρησε λόγω ορίου ηλικίας και συνταξιοδότησης από την προεδρία του Αρείου Πάγου και σχεδόν αμέσως τοποθετήθηκε σε ad hoc θέση υπερπροϊσταμένης νομικών υπηρεσιών στο Μέγαρο Μαξίμου και παρά τω πρωθυπουργώ.

Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κανείς και καμιά δεν χάνεται, όταν έχει να προσφέρει στον τόπο και τη χώρα, αρκεί να λειτουργήσουν οι περιστρεφόμενες πόρτες εναλλαγής ρόλων στα δημόσια αξιώματα. Για την ακρίβεια, όταν έχει να προσφέρει στον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Αλλά, στη συνείδηση και το πολιτικό πρόγραμμα όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων, η χώρα συνταυτίζεται με τον εκάστοτε, κυβερνητικό σχηματισμό και τον οδοστρωτήρα κοινωνικής ισοπέδωσης, στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται. Το ίδιο και η περίφημη προστασία της διάκρισης των εξουσιών ή η τήρηση του Συντάγματος, που έχει γίνει χαρτοπόλεμος με τη σταθερή προσήλωση και επιμέλεια στην καταπάτηση και την παραβίαση των κατά τα άλλα αστών φρουρών της νομιμότητας, όταν έτσι υπαγορεύουν τα υπέρτερα συμφέροντά τους.

Όσο στα πράγματα ήταν οι γαλαζοπράσινοι, δεν υπήρχε, πχ. ζήτημα ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης ή των λειτουργών της, όταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου αναλάμβανε πρώτα βουλευτής Επικρατείας στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και μετά, υπουργός Δικαιοσύνης. Τώρα που στα πράγματα είναι οι ροζβαθυμπλέ συριζανελλίτες και η Θάνου πιάνει στασίδι στο Μαξίμου, κινδυνεύει και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η χώρα και το Σύνταγμα.

Όσο στα πράγματα είναι οι ροζβαθυμπλέ, το να γίνεται,πχ, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πρώην εισαγγελέας με θητεία και στην κεφαλή της ΕΥΠ, ο οποίος μάλιστα έχει δηλώσει δημόσια ότι οι παλιοί συνάδελφοί του στην Ευελπίδων, «τον αγαπάνε»(χωρίς να κάνει τον κόπο να διευκρινίσει το εύρος και το είδος αυτής της...αγάπης), και εν συνεχεία να αναλαμβάνει προϊσταμένη προφανώς όλων των νομικών γραφείων της κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας της, η τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν προκαλεί κανέναν τριγμό και κανένα πλήγμα ούτε στη δικαιοσύνη, ούτε στη χώρα, ούτε στο Σύνταγμα. Γιατί τώρα στα πράγματα είναι αυτοί και όχι οι άλλοι. Όταν και αν και εφόσον επανέλθουν στα πράγματα, οι... άλλοι, και αποχωρήσουν οι...αυτοί, τότε το νόμισμα θα γυρίσει ανάποδα στη λογική «και εσείς βασανίζετε τους μαύρους ή καταδυναστεύετε τους κιτρινιάρηδες».

Έχουμε ξαναγράψει στο rproject για τον ανελέητο πολυπόλεμο ισχύος και επιρροής που διαπερνά το σύνολο των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων και έχει ειδικό πεδίο αντιπαράθεσης και τη δικαιοσύνη ανεξάρτητα από τις επιμέρους «ανακωχές», τις αλλαγές «στρατοπέδου» ή τις «μεταγραφές» από τη μια και την άλλη πλευρά. Ένας διαρκής εσωτερικός πόλεμος για τα μάτια της κατά τα άλλα τυφλής και υποτίθεται ανεξάρτητης δικαιοσύνης.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο... θόρυβος για τη νέα αποστολή παρά τω πρωθυπουργώ της Βασιλικής Θάνου, αποστολή που συνδυάζεται προφανώς και ουσιωδώς με τα κατά καιρούς «παράπονα» (εντός και εκτός της χώρας-και είπαμε τι εννοείται κάτω από αυτή τη λέξη) για τα λάθη, τις αστοχίες, τις φραστικές ανακολουθίες σε σχέδια νόμων και τροπολογίες της κυβέρνησης. Η υψηλή εποπτεία που θα προσφέρει η πρώην πρόεδρος θα εξασφαλίζει την αρτιότητα και την πληρότητα των νέων νόμων-τη μνημονιακή αρτιότητα και πληρότητα, για να αποφευχθούν και τα... παράπονα.

Ετικέτες