Κράμερ εναντίον Κράμερ ή Θρύλος του Κόκκαλη εναντίον Γαύρου του Μαρινάκη.

Είναι, θα έγραφα, μια από τις χρυσές στιγμές του ελληνικού Τύπου, που έχει αναλάβει να εκλαϊκεύσει και να επικοινωνήσει (sic) στο πόπολο τις κορυφαίες, πολιτικές και ψηφοθηρικές επιλογές του Αλέξη του Τσίπρα και του Μεγάρου Μαξίμου. Στο τέλος βέβαια ενδέχεται η κατάντια του ίδιου Τύπου να τον οδηγήσει στο να έχει μοναδικούς αναγνώστες, τους εργοδότες του, αλλά αυτό θα φανεί στην κατηφορική πορεία και την κατρακύλα με σπασμένα φρένα.

Ως γνωστόν, το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προς στιγμήν τιγκαρισμένο στα επώνυμα, όσο και άγνωστα και...αυτοδημιούργητα ονόματα, ανεξαρτήτως προγόνων, ληξιαρχείου, κοινωνικής τάξης και οικονομικής επιφάνειας και με βαθιές όσο και κομμένες ρίζες στην ιστορία της Αριστεράς. Ο Πέτρος ο Κόκκαλης θα έλειπε από την εαρινη σύναξη και το τσιπρικό προσκλητήριο των... παιδιών της -διηγώντας τα, να κουνάς το κεφάλι και να κλαις - ανταρτικής Χελιδόνας; Εκεί που οι καπεταναίοι κρεμούσαν τα άρματα, οι...αυτοδημιούργητοι, κρεμάνε τα νταούλια.

Η σαββατιάτικη συνέντευξη στην ΕΦΣΥΝ άρχιζε, συνέχιζε και ολοκλήρωνε μέσα στο πλαίσιο της εν λόγω «αιφνιδιαστικής» υποψηφιότητας - ένα ερυθρόλευκο, ποδοσφαιρικό και επιχειρηματικό πλαίσιο. Ο Κόκκαλης κατεβαίνει ως το αντίπαλον δέος στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την στράτευσή του, επιχειρηματική, μιντιακή, οικονομική, στο στρατόπεδο της ΝΔ. Στο μεγάλο (κινεζικό) λιμάνι, τα λένε... περαιώτικα και αντρίκια. Παντελονάτα (ουπς, σεξισμός!) : Κράμερ εναντίον Κράμερ ή ο πολυνίκης και τροπαιοφόρος Θρύλος του Κόκκαλη κόντρα στον Γαύρο του Μαρινάκη, που όπως είπε και ο συριζαίος υποψήφιος, έχει δυο χρόνια να πάρει πρωτάθλημα...

Μιλάμε για καρφί μεγέθους ταβανόπροκας.

Πού είναι οι χρυσές εποχές όχι του ελληνικού Τύπου αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ο πρόεδρας έφερνε τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα, δέκα-δέκα στην πλατεία Αλεξάνδρας και όσα περίσσευαν τα έριχναν στο Πασαλιμάνι!; Έτσι, για γούστο, βρε αδερφέ! Πού είναι οι εποχές του Ριβάλντο, που σήμερα στηρίζει Μπολσονάρο; Πού είναι η Ριζούπολη-μία είναι η... Ριζούπολη; Πού είναι οι τίτλοι του προέδρου και τα επίσημα στο Καραϊσκάκη γεμάτα από ό,τι πιο δεξιό έχει ψηφίσει ο Πέτρος ο Κόκκαλης, έτσι για να τους δουν και να ξέρουν οι ψηφοφόροι από την Κοκκινιά έως την Καστέλα και από το Χαλάνδρι έως το Αιγάλεω, τι χρώμα φανέλα φορούν οι εθνοπατέρες, πράσινοι, γαλάζιοι, ροζ και θαλασσί, κόκκινοι και φούξια;

Αυτά υπονόησε ευθέως ο... άγνωστος και αυτοδημιούργητος Πέτρος Κόκκαλης, διεκδικώντας βάσιμα την πρωτοκαθεδρία στο θυμικό των οπαδών του Ολυμπιακού και την πρώτη θέση στην καρδιά των κατοίκων του Πειραιά και πάσης της ερυθρόλευκης Ελλάδος.

Με τέτοιους όρους θα διεξαχθεί η εκλογική μάχη στις ευρωεκλογές-με όρους ποδοσφαιροποίησης και τυφλού, οπαδικού πάθους, με όρους κόκκινων και λευκών στρατών ανάμεσα στο χθες και το σήμερα είτε του Ολυμπιακού, είτε του ΠΑΟΚ, είτε της ΑΕΚ, είτε του Παναθηναϊκού - εκτός και αν η υποψηφιότητα, πχ του Γιώργου - νόμιμου και ηθικού!-Βουλγαράκη για τον δήμο της Αθήνας, κόντρα κατ’ ουσίαν στον άλλον...αυτοδημιούργητο, τον Κώστα τον Μπακογιάννη πρέπει να κριθεί και έχει και...κρητικές διαστάσεις. Είπαμε, η λιτότητα, ο νεοφιλελευθερισμός, η εξαθλίωση της εργατικής τάξης είναι κοινός τόπος όλων των μνημονιακών κομμάτων και υποψηφίων ενόψει όλων των εκλογικών αναμετρήσεων, οπότε η έμφαση θα δοθεί στο θέαμα-και ποιο «καλυτερότερο» από το ποδοσφαιρικό;

Εξάλλου και ο Τσίπρας το έχει πει, μέσα σε διάφορα άλλα απίθανα και τραγελαφικά που έχει ξεστομίσει, αυτός ο...δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού που είχε δει, μεταξύ άλλων, διά ζώσης το ξύλο στον Ευθυμιάδη (αξέχαστο και αυτό...): Από τα Τέμπη και πάνω, είμαι ΠΑΟΚ! Προφανώς από τις Τζιτζιφιές και κάτω είναι και Θρύλος, και μάλιστα Θρύλος του Κόκκαλη-του πατρός, όχι του... άγνωστου και αυτοδημιούργητου. Γενικά, όταν είναι να μαζευτούν με απελπισία και πανικό τα ψηφαλάκια των οπαδών γίνεται κανείς τα πάντα, όλα και δηλώνει τα πάντα, όλα! Όπως το είχε πει και ο μεγάλος ηθοποιός και γνήσιος κατατρεγμένος αριστερός, Τζαβαλάς Καρούσος, στην Ελλάδα είσαι, ό,τι δηλώσεις. Και ο Τσίπρας, με τον Πέτρο τον Κόκκαλη, δηλώνει σήμερα Θρύλος! Αύριο, αν χρειαστεί, θα δηλώσει και Ντάμπο το Ελεφαντάκι...

Μην έχετε αμφιβολία ότι εφόσον οι ευρωεκλογές διεξαχθούν με σταυρό και στο πλαίσιο του ερυθρόλευκου και...αντιδεξιού μετώπου, ο Πέτρος ο Κόκκαλης θα εκλεγεί ευρωβουλευτής. Για να συναντήσει στας Βρυξέλλας, μερικούς... αυτοδημιούργητους του ιταλικού μπερλουσκονισμού, όπως τον νοσταλγό του Μουσολίνι, Αντόνιο Ταγιάνι (των χρυσών εποχών του ιταλικού Τύπου και αυτός...) και της ολοκληρωτικής κυρίευσης της πολιτικής από τους επιχειρηματίες και την μπουρζουαζία, που έως και ο ιδεολογικός της προπάτορας Άνταμ Σμιθ σιχαινόταν για το ανύπαρκτο ήθος της.

Μην έχετε επίσης αμφιβολία πως όλοι αυτοί οι επώνυμοι και...αυτοδημιούργητοι έχουν στην πίσω πλευρά του μυαλού τους τη φράση του πιο γνωστού αυτοδημιούργητου του πλανήτη.

«Ό,τι έχω καταφέρει στη ζωή μου, το κατάφερα μόνος μου. Απλά ο μπαμπάς μου, μού έδωσε και ένα εκατομμύριο δολάρια για να ξεκινήσω».

Ο Ντόναλντ ο Τραμπ την έχει ξεστομίσει.

Ετικέτες