Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας το 3ο Μνημόνιο, φέρνει το ένα μετά το άλλο τα νομοσχέδια στη Βουλή, συνεχίζοντας την επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, επιχειρώντας να ολοκληρώσει το έγκλημα του μνημονιακού καθεστώτος ακραίας εκμετάλλευσης.

Η συνεχιζόμενη σε πρωτοφανή επίπεδα φοροληστεία, οι μειώσεις στους μισθούς με το νέο μισθολόγιο, η νέα «αξιολόγηση», η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι μερικά από τα νέα μέτρα με στόχο την εκμηδένιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.   

Η δημόσια παιδεία, η υγεία και το Κοινωνικό Κράτος διαλύονται . Λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια και νερό ξεπουλιούνται μαζί με ολόκληρες δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα. Η παύση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είναι στον «αέρα», μετά την προσπάθεια για  εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» στους διεθνείς κερδοσκόπους.

Τα «ισοδύναμα» και το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα καταρρέουν, γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να συγκρουστεί με τους δανειστές, την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο, που επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές.

Από το 2008 οι ελληνικές τράπεζες στα 215 δισ.

Το πόρισμα της Επιτροπής των λεγόμενων «σοφών»  αποτελεί ένα ακραίο αντικοινωνικό, κυριολεκτικά θατσερικό, μανιφέστο εκθεμελίωσης της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, καταστροφής των συντάξεων και εξαθλίωσης των συνταξιούχων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί μια προκλητική ανατροπή, που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη: τη μετατροπή του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, προς όφελος της ιδιωτικής Ασφάλισης.

Η Επιτροπή με το Πόρισμα της  λειτουργεί σαν λαγός, παρουσιάζοντας ένα «σύστημα» που δεν είναι δημόσιο ασφαλιστικό, αλλά σύστημα ελάχιστης κοινωνικής πρόνοιας. Ξεπερνάει  την Έκθεση Σπράου (1997) και θυμίζει τη Χιλή του Πινοσέτ και τα ακραία νεοφιλελεύθερα μοντέλα της Σχολής του Σικάγο. Με του Κατρούγκαλο και τον Πετρόπουλο να συμφωνούν στα περισσότερα!

Στον ΟΑΕΕ η κατάσταση επίσης χειροτερεύει. Οι ελλείψεις προσωπικού χτυπάνε κόκκινο και οι εργαζόμενοι κρατάμε σε λειτουργία τον Οργανισμό, ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής μας.

Και σαν ανταμοιβή για αυτό εισπράττουμε από την διοικητική ιεραρχία επιπλήξεις! Επιπλήξεις γιατί διαμαρτυρόμαστε για τις άθλιες συνθήκες εργασίας και υψώνουμε την φωνή μας, επιπλήξεις γιατί ζητάμε οι αλλαγές και οι μετακινήσεις υπαλλήλων και προϊσταμένων, να γίνονται αξιοκρατικά και με ίδια κριτήρια για όλους και όλες.

Μας εγκαλούν για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, για τα τηλέφωνα που δεν απαντώνται και γενικά για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον Οργανισμό, ενώ φυσικά οι πολιτικές ηγεσίες, οι Διοικητές-υποδιοικητές και τα μεγαλοστελέχη δεν έχουν καμιά ευθύνη!

Το μόνο που τους απασχολεί είναι πότε θα ξεκινήσουν την μεταστέγαση όλων των επιτελικών Διευθύνσεων σε ένα κτίριο (στην Ακαδημίας 22), αναστατώνοντας άλλα 2 κτίρια ( Σατωβριάνδου, Αγ. Κων/νου), εκατοντάδες εργαζόμενους και συνακόλουθα  χιλιάδες ασφαλισμένους. Και αυτή η μεταστέγαση θέλουν να γίνει, πριν αποφασίσει η κυβέρνηση σε τι ενοποιήσεις θα προχωρήσει, ενώ θα δαπανηθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ λίγους μήνες μόνο μετά την κατασπατάληση άλλων ποσών για τη δημιουργία του ενιαίου τμήματος Συντάγματος. Συνεχίζεται το ράβε - ξήλωνε!

Απέναντι σε όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε, οι υπόλοιπες παρατάξεις του σωματείου μας ήταν για άλλη μια φορά απούσες! Καλούμε για άλλη μια φορά την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να οργανώσουμε την προστασία των συναδέλφων και την απεργία. Ζητάμε από τις αρχές Σεπτέμβρη να οριστεί Γενική Συνέλευση και να καθορίσουμε πρόγραμμα περιοδειών σαν σωματείο, αλλά δυστυχώς  φτάσαμε στην τελευταία στιγμή, για να προετοιμάσουμε τους αγώνες που πρέπει να κάνουμε απέναντι στην επίθεση που θα δεχτούμε και ειδικά σε αυτήν στο Ασφαλιστικό.

Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η απεργία στις 12 Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Το εργατικό κίνημα έχει παράδοση μεγάλων αγώνων.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:  Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος, όχι σε μειώσεις των συντάξεων και αυξήσεις στα όρια ηλικίας, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων, διαγραφή του χρέους, διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και των κοινωνικών αγαθών, όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000€.

Για την εργατική τάξη, τις λαϊκές δυνάμεις, όπως και τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΕ, απέναντι σε αυτές τις πολιτικές, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη απάντηση από την πάλη για την ανατροπή τους.

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

(Αθήνα  11:00πμ στην πλ. Κλαυθμώνος)

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΕΕ

Ετικέτες