ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ Προσυγκέντρωση ΠΟΣΕ-ΙΚΑ & ΠΟΠΟΚΠ στο υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) 11πμ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε στενή συνεργασία με τους «θεσμούς», κλείνει την 3η αξιολόγηση με το πρόγραμμα λεηλασίας των εργατικών δικαιωμάτων, μετατροπής της κοινωνικής πρόνοιας σε επιδοματική πολιτική, ανάλογη με τη μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης σε minimum συνταξιοδοτική επιδότηση. Η βρώμικη δουλειά γίνεται με την πολιτική των “κοινωνικών μερισμάτων”, που αποτελούν αναδιανομή της φτώχειας και όχι του πλούτου που παράγει η εργασία. O ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να εμφανιστεί σαν η καλύτερη αντιδεξιά λύση και προσπαθεί με το «κοινωνικό μέρισμα» να περιορίσει τις απώλειες στην εκλογική του επιρροή. Η επιλογή του μικρότερου κακού, οδηγεί στο χειρότερο, που εγκυμονεί διαρκώς μεγαλύτερους κινδύνους.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και οι στοιχειώδεις κατακτήσεις προηγούμενων αιώνων –όπως το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση– τίθενται σε σοβαρή αμφισβήτηση εν’ όψη της 3ης Αξιολόγησης, που περιλαμβάνει δεκάδες ακόμα αντιλαϊκά μέτρα:

την επέκταση και εδραίωση της επισφαλούς-προσωρινής εργασίας, με στόχο εργαζόμενους με μισθό-επίδομα και χωρίς δικαιώματα, την ολοκληρωτική διάλυση του κράτους πρόνοιας, κλέβοντας ακόμα και τα επιδόματα των πολύτεκνων, των μακροχρόνια ασθενών και των άλλων εξαιρετικά ευάλωτων στρωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις για να κλέψουν το λαό μέσα από τις πιο βασικές ανάγκες του, το νερό, το ρεύμα, τα απορρίμματα, την υγεία και την παιδεία, τους πλειστηριασμούς κατοικιών από τράπεζες και κράτος, αλλά και ευρύτερα τη γενικευμένη επίθεση μέσω ηλεκτρονικών κατασχέσεων του λαϊκού εισοδήματος, την καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Την ίδια στιγμή οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες έχουν φτάσει στο απώτατο όριο αντοχής μιας οργανωμένης κοινωνίας. Η κατάσταση στο Κοινωνικό Κράτος και τον Δημόσιο Τομέα είναι ενδεικτική, όπως ήταν ενδεικτικές οι τραγικές συνέπειες από τις πλημμύρες στη δυτική Αττική.

ΕΦΚΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΣΙΩΝ

Στον ΕΦΚΑ η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς για τους εργαζόμενους, λόγω της υποστελέχωσης, του ανύπαρκτου σχεδιασμού, της κακής οργάνωσης και κυρίως λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για τις θέσεις εργασίας και την κατανομή των θέσεων αυτών.

Το επόμενο διάστημα θα προσδιοριστεί ο αριθμός των συνολικών θέσεων εργασίας σε κάθε Οργανική Μονάδα του ΕΦΚΑ, καθώς και ο αριθμός των θέσεων εργασίας ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα για κάθε Οργανική Μονάδα, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή για την συγκρότηση της αρμόδιας Ομάδας Έργου. Κατά συνέπεια θα καθοριστεί αν θα υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στον ΕΦΚΑ, που θα μπει σε υποχρεωτική κινητικότητα για άλλες Υπηρεσίες και αν θα υπάρχουν μετακινήσεις υπαλλήλων από πόλη σε πόλη.

Η πραγματικότητα είναι ότι παρά το οργανωτικό αλαλούμ που επικρατεί στο φορέα, τις ελλείψεις οδηγιών και εγκύκλιων, ακόμα και τις ελλείψεις σε βασικά είδη υλικού εξοπλισμού (όπως οι εκτυπωτές, φαξ κ.α.), όλοι και όλες οι συνάδελφοι στον ΕΦΚΑ καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες και κρατάμε ακόμα όρθια την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, που οι μνημονιακές πολιτικές θέλουν να την συρρικνώσουν.  

Και ως αντάλλαγμα, η κυβέρνηση και η διοίκηση αμφισβητούν ευθέως τα εργασιακά δικαιώματα μας και προσπαθούν να καθιερώσουν ακόμα και την απλήρωτη  εργασία τα σαββατοκύριακα, με πρόφαση την καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, που οι ίδιοι δημιούργησαν!

Δυστυχώς οι ηγεσίες των ομοσπονδιών και των συνδικάτων μας είναι εξαφανισμένες. Απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της Διοίκησης δεν έχει υπάρξει καμία δυναμική απάντηση, πέρα από κάποιες μακροσκελέστατες, «λάβρες» ανακοινώσεις που μένουν μόνο όμως στα λόγια. Δύο χρόνια από το άνοιγμα της συζήτησης για το Ασφαλιστικό και ενάμιση χρόνο από την ψήφισή του νόμου Κατρούγκαλου και έχουμε κάνει μόνο δύο στάσεις εργασίας για να προστατέψουμε τα δικαιώματα μας, χωρίς να έχουμε κανένα σχέδιο για τις μάχες που πρέπει να δώσουμε. Ενώ η ενοποίηση των δύο ομοσπονδιών δεν έχει ακόμα συζητηθεί!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις σε διάφορους χώρους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα (με την αποχή από την «αξιολόγηση» σε εμβληματική θέση), για τους ελεύθερους χώρους, ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και αλλού, αλλά με ευθύνη κυρίως των μνημονιακών παρατάξεων, δεν είχε αποφασιστεί Πανεργατική Απεργία. 

Οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ καλούμε όλες και όλους να συντονιστούμε και να παρέμβουν επιθετικά στις εξελίξεις, προβάλλοντας τα αιτήματά μας και συμμετέχοντας στην Γενική Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη. Η συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία γίνεται ενάντια στη κυβέρνηση και την εργοδοτική – κυβερνητική συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ,  που αποσκοπεί να εκτονώσει και όχι να οργανώσει τον αγώνα της εργατικής τάξης.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε του αγώνα μας ενάντια στην διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και κόντρα στις επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα να διεκδικήσουμε:

  • Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση - Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου – Όχι στην μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ξεπάγωμα μισθολογίου, επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
  • Καμία αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο - Απόσυρση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση
  • Mαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία - Παιδεία – Κοινωνικές υπηρεσίες
  • Nα σταματήσει η φορολογική επιδρομή, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πλειστηριασμοί α΄ κατοικίας.

Η άμεση διεκδίκηση των παραπάνω δεν είναι εξωπραγματική. Χρειάζεται σύγκρουση και ανατροπή των πολιτικών ΕΕ-ΔΝΤ-κυβέρνησης-κεφαλαίου. Η φτωχοποίηση της κοινωνίας δεν είναι μονόδρομος!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Προσυγκέντρωση ΠΟΣΕ-ΙΚΑ & ΠΟΠΟΚΠ στο υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) 11πμ