Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2016, Βούλα, oδός Σπερχειού.Ο καιρός όλο και αγριεύει. Το αστυνομικό τμήμα Βούλας δέχεται μια κλήση για κλοπή. Σε λίγο όλα τα μέσα έχουν μια καυτή για πολλούς είδηση, το σπίτι ενός διάσημου ποδοσφαιριστή μόλις έχει διαρρηχθεί.

         Ανήκει στον Alexandro Damian Dominguez παίκτη της ομάδας του Ολυμπιακού Πειραιώς. Οι ΄΄ειδικοί΄΄ σε θέματα ποδοσφαίρου, σύντομα θα σπεύσουν να αιτιολογήσουν το περιστατικό. Από την μία κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν ειρωνικά σχόλια ενώ άλλοι θα έχουν μοιρολατρική διάθεση αποδίδοντας το γεγονός στο ότι ο ποδοσφαιριστής είναι απλά πολύ άτυχος σε  συνδυασμό με το ότι δεν βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του προπονητή αυτό το διάστημα.

         Από την άλλη έρχονται ανακοινώσεις της αστυνομίας που κάνουν αναφορά για επαγγελματίες ληστές που γνωρίζουν καλά που βρίσκονται ο συναγερμός, καθώς και οι κάμερες του σπιτιού. Επιπλέον, οι αρχές κάνουν λόγο για μη παραβίαση πόρτας ή παραθύρου. Συνεπώς, οι δράστες είχαν στην κατοχή τους είτε ένα είδος πασπαρτού είτε κάποιο αντικλείδι.

        Όμως οι πληροφορίες αυτές κρίνονται ανυπόστατες και μας δημιουργούν την εξής απορία: είναι μια συνηθισμένη ληστεία ή έχει σχέση με παράνομα κυκλώματα και διαθέσεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο; Πιθανώς κανείς να μην ασχοληθεί με το ερώτημα αυτό. Στο σημείο αυτό αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι εδώ και μερικούς μήνες υπάρχουν πολλές φήμες για αποχώρηση του Αργεντινού από το λιμάνι.

           Παράλληλα, υπάρχει ένα ακόμα περιστατικό αυτές τις μέρες με γνωστό παίκτη του Παναθηναϊκού, τον Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο Βίκτορ στις 30 Νοεμβρίου έπεσε και αυτός θύμα διάρρηξης στην περιοχή της Βούλας, 2 μέρες αργότερα από την ληστεία του Αργεντίνου παίκτη του Ολυμπιακού. Με τον παίκτη να επιθυμεί την λύση του συμβολαίου του, μετά το τραγικό συμβάν. Να σημειωθεί πως ο Βίκτορ και ο Ντομίνγκεζ δεν αποτελούν τις πρώτες επιλογές για τις ομάδες τους, ενώ τα συμβόλαια τους λήγουν το καλοκαίρι.

          Ας γυρίσουμε όμως στο κοντινό 2010, ο Ολυμπιακός κάνει μια κίνηση τις τελευταιές μέρες των μεταγραφών (τον Ιανουάριο του 2010) και αποκτά τον Χέσους Ντάτολο δανεικό από την Νάπολι για ένα εξάμηνο. Ο Ντάτολο δεν κάνει καθόλου καλές εμφανίσεις και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν είναι ευχαριστημένοι από την επιλογή τους. Ξαφνικά, συνέβη ένα γεγονός στις 26 Μαρτίου του 2010. Άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι του ποδοσφαιριστή την ώρα που ήταν με τον συμπαίκτη του Ραούλ Μπράβο, τους απείλησαν με καλάζνικοφ  και τους έκλεψαν. Μετά από αυτό το γεγονός ο παίκτης ήταν τόσο σοκαρισμένος που ήθελε γρήγορα να φύγει από την Ελλάδα. Έτσι και έγινε τον Ιούνη του 2010.

          Επιπλέον, ο άλλοτε παίκτης του Πειραιά Άλμπερτ Ριέρα έρχεται στον ολυμπιακό με μυθικές απολαβές. Οι εμφανίσεις του δεν είναι ανάλογες των προσδοκιών . Ο Άλμπερτ όμως έχει ένα κοινό με τους  προναφερθέντες, έπεσε και εκείνος θύμα διάρρηξης στις 1 Δεκεμβρίου του 2010. Το καλοκαίρι του 2011 αποχώρησε από την ομάδα.

          Ανάλογο περιστατικό είναι αυτό του Ολιβιέ Σορλέν τον οποίο διέρρηξαν στις 2 Δεκεμβρίου του 2009 και έφυγε το καλοκαίρι του 2010 , από την ομάδα που ανήκε, τον ΠΑΟΚ. Ακολούθησαν όχι τόσο καλές δηλώσεις για τις συνθήκες της παραμονής του στην Ελλάδα .

          Φυσικά, υπάρχουν πολλά ακόμα παρόμοια περιστατικά ή ΄΄εκφοβισμοί΄΄, όπως λιθοβολισμοί ή εμπρησμοί σε σπίτια γνωστών ποδοσφαιριστών. Όμως, εγχείρημα αυτού του άρθρου δεν αποτελεί η απλή καταγραφή των συγκεκριμένων γεγονότων, ούτε και η άσκηση εύκολης κριτικής. Στόχος λοιπόν είναι η δημιουργία προβληματισμού μέσα από τον οποιό θα προκύψει  επικείμενη εμβάθυνση του θέματος.

         Άραγε λοιπόν ποιος κρύβεται πίσω απ΄όλα αυτά; Αποτελούν τυχαία περιστατικά; Απλές διαρρήξεις ή δράσεις οργανωμένου παρακράτους στο χώρο του ποδοσφαίρου;  Σήμερα, το ποδόσφαιρο αφήνεται στην τύχη του ενώ παράλληλα οι παίκτες χάνουν την αξιοπρέπεια τους, φοβούνται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους και γίνονται ανδρείκελα στις άγριες διαθέσεις εκείνων που πλαισιώνουν το επιχειρηματικό-πλέον-ποδόσφαιρο. Η κατάσταση όλο και αγριεύει. Η αδιαφορία και η αδράνεια απέναντι σε τέτοιες ενέργειες δεν αποτελεί λύση αλλά συνενοχή.