Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Β. Αποστόλου, με κεντρικό τίτλο «Το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού σημαίνει να υπονομεύσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», στις 24 Ιανουαρίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τις αυξημένες εισφορές, την αύξηση φόρων και τιμών αγροεφοδίων στους αγρότες, επιστρατεύει τη… δοκιμασμένη μέθοδο των άλλων μνημονιακών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Έτσι, όπως παλιότερα ακούσαμε τα συνειδητά ψέματα για τα χαμένα λεφτά των φορολογούμενων στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, την ΑΤΕ κλπ, έτσι και τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-που λερώνει τον όρο «αριστερά»-επιχειρεί να στρέψει τον κόσμο ενάντια στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Το ευφυολόγημα που επιστρατεύουν είναι το εξής: «σήμερα ο ΟΓΑ ενισχύεται με 3,3 – 3,4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή το 90% των δαπανών του ΟΓΑ καταβάλλεται από τον Έλληνα πολίτη»!

Ξεχνάει να μας πει, όμως, ο υπουργός, τα λεφτά που θα… περισσέψουν στους έλληνες φορολογούμενους, επειδή θα σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση του ΟΓΑ, πού θα κατευθυνθούν; Θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι και όσοι ζουν από τη δουλειά τους κάτι; Γιατί, όπως γνωρίζουμε, σύμφωνα με όσα ο Τσίπρας υπέγραψε το καλοκαίρι («χωρίς να θέλει», όπως διαβεβαίωνε) τα λεφτά αυτά θα πάνε στην αδηφάγα τρύπα του χρέους, ενώ κάποια πήγαν ήδη στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σε άλλα δώρα προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο συντονισμός των αγωνιζόμενων κλάδων ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα, η αλληλεγγύη και η κλιμάκωση τρομάζουν την κυβέρνηση, που αλαζονικά πίστεψε ότι ο κόσμος που την ψήφισε ενέκρινε και τα μνημόνια της σκληρής λιτότητας.

Η ένδεια επιχειρημάτων καταλήγει στις θλιβερές πρακτικές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, που ξεπατικώνονται απαράλλακτα, όπως ο γνωστός κοινωνικός αυτοματισμός. Δεν τσιμπάμε!

Ετικέτες