Η εκλογική μάχη της επόμενης Κυριακής 20/9/2015 είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.

Η προσχώρηση και η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις τουμνημονιακού μπλοκ, η υποταγή του στις ακραίες συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης ολοκληρώθηκε και τυπικά στις 13/8/2015 με την ψήφιση του 3ου μνημονίου στο οποίο συμπορεύτηκε με τις δυνάμεις του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου και πλέον η αστική τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό με προεξάρχοντα τον πρώην Πρωθυπουργό περιχαρείς δήλωσαν ότι η χώρα σώθηκε από την βέβαιη καταστροφή που δεν ήταν άλλη από την έξοδο από την ευρωζώνη !  

Είχε προηγηθεί το success story της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ περί «κοινού τόπου», «έντιμου συμβιβασμού» και άλλα τέτοια φαιδρά στην διάρκεια του 7μηνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι δημαγωγίες του είδους ότι η σκληρή διαπραγμάτευση θα έφερνε μια «επωφελή συμφωνία» με τους τοκογλύφους δανειστές που θα έκανε σεβαστή την δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού!!

 

Στην διάρκεια αυτού του 7μηνου κατέρρευσε η θεωρεία της ρεφορμιστικής και φοβικής αριστεράς που εκφράζονταν από την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διακήρυττε σε όλους τους τόνους πίστη στις αρχές και στις αξίες της Ε.Ε και της ευρωζώνης αναπαράγοντας καθημερινά τα περί αλληλεγγύης, δημοκρατίας, δικαιοσύνης !  

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πόσο κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων ήταν και είναι όχι μόνο με την νίκη των εκλογών του Γενάρη 2015 αλλά και με το αποτέλεσμα και την διαχείριση του μεγάλου όχι του δημοψηφίσματος το οποίο ακύρωσε και κατακρεούργησε την αγωνιστική θέληση και βούληση του λαού και τρομοκρατημένη προσέφυγε στους ηττημένους (πολιτικό – οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο) και συμμάχησε απροκάλυπτα μαζί τους για να υπονομεύσουν από κοινού το παλλαϊκό Όχι και τελικά να προχωρήσουν σε μια συνθηκολόγηση άνευ όρων που οδήγησε την χώρα στην υποταγή, στις αξιώσεις και απαιτήσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ Γερμανών – Γάλλων και των λοιπών συμμάχων τους.  

Ταυτόχρονα η ηγετική ομάδα Τσίπρα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζοντας άριστα τις δραματικές συνέπειες για τον λαό από το τρίτο μνημόνιο άρον – άρον παραιτείται και προσφεύγει σε εκλογές εν μέσω καλοκαιριού με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού πριν την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων και των τραγικών συνεπειών που θα δημιουργήσουν αυτοί στον λαό και τους εργαζομένους και πριν γίνουν αισθητές οι συνέπειες των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων.  

Η προσφυγή στις κάλπες επικοινωνιακά επενδύονταν με την γνωστή δημαγωγική ρητορεία περί ανατροπής της κυβέρνησης από την αριστερή πλατφόρμα!!!

Πρόκειται για μια κακόγουστη φαρσοκωμωδία που ταιριάζει σε κόμματα που διαπνέονται από τον αστικό πολιτικαντισμό  και αποτελεί συνηθισμένη πρακτική των αστικών πολιτικών κομμάτων.  

Με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου παρατηρείται σε μεγάλη έκταση μια εντυπωσιακή μεταστροφή του διαπλεκόμενου μιντιακού αστικού συστήματος υπέρ του Τσίπρα και των πολιτικών του επιλογών ενώ ταυτόχρονα εξαπολύεται ένας βρώμικος επικοινωνιακός πόλεμος εναντίον των «δραχμιστών» στους οποίους προσάπτουν μια σειρά γελοίες κατηγορίες με σκοπό να ενοχοποιήσουν τους ίδιουςαλλά κυρίως να εξοστρακίσουν στο πυρ το εξώτερο και να αμαυρώσουν την όποια διαφορετική εναλλακτική θέση, πρόταση και λύση.  

Παράλληλα το επικοινωνιακό επιτελείο του Τσίπρα με επικεφαλής τον ίδιο, ηγετικά στελέχη του κόμματος καθώς και ορισμένοι από την πρώην ομάδα των 53 οι οποίοι ψήφισαν το νέο βάρβαρο μνημόνιο και ήδη κατέχουν δεσπόζουσες και εκλόγιμες θέσεις στις λίστες των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να χρησιμοποιούν σε καθημερινή πλέον βάση ένα νέο επιχείρημα που λέει το εξής: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέα κυβέρνηση, σχετικά με τα όποια δυσμενή μέτρα από το νέο μνημόνιο που αφορούν τον λαό και τους εργαζόμενους, θα μεταφέρει τα βάρη στους  έχοντες και κατέχοντες με αντίστοιχα ισοδύναμα με αποτέλεσμα να μετριάζονται και να μειώνονται οι συνέπειες για τα φτωχά λαϊκά στρώματα…. Και για να γίνει ακόμη πειστικότερο το επιχείρημα αυτό σημειώνουν ότι οι ίδιοι δεν έχουν δεσμεύσεις με επιχειρηματικά συμφέροντα και είναι οι μόνοι που μπορούν να πάρουν τέτοια μέτρα από τα κόμματα που διεκδικούν συμμετοχή στην νέα συγκυβέρνηση.  

Τίποτα πιο δημαγωγικό, ψευδέστατο και αθλιότερο δεν θα μπορούσε να εφεύρει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη που συντάχθηκαν μαζί του και προβάλουν αυτό το επιχείρημα στις προεκλογικές τους ομιλίες και στα ΜΜΕ που απλόχερα πλέον τους δίνουν απεριόριστο βήμα και χρόνο…  

Απάντηση σε αυτό δίνει η 7μηνη κυβερνητική πολιτική, τα έργα και οι ημέρες όπως αυτή ασκήθηκε και υλοποιήθηκε.  

Εξηγούμαστε:

  • Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης (όχι τυχαία) δεν άγγιζε ούτε διακηρυκτικά τον μεγάλο πλούτο και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

  • Η κυβέρνηση στην διάρκεια του 7μηνου δεν ακούμπησε το τραπεζικό κεφάλαιο ούτε τους λεγόμενους τραπεζίτες τους οποίους άφησε στο απυρόβλητο και συνεχίζουν να διοικούν το τραπεζικό σύστημα!

  • Το μεγάλο κεφάλαιο ο Τσίπρας ως Πρωθυπουργός στην συνέλευση του ΣΕΒ και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους διαβεβαίωνε ότι θα τους παράσχει νέα προνόμια για την αύξηση της κερδοφορίας στην επιχειρηματική τους δράση!

  • Στον χώρο της Ναυτιλίας με το εφοπλιστικό κεφάλαιο να φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας, ο συσσωρευμένος πλούτος ξεπερνάει κάθε φαντασία και από αυτήν την σκοπιά έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε τον μεγάλο πλούτο, το σκανδαλώδες θεσμικό πλαίσιο αλλά και την ασυδοσία που διαχρονικά απολαμβάνει το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο από όλες τις κυβερνήσεις την μεταπολεμική περίοδο και ειδικότερα μετά την μεταπολίτευση.

  Σημειώνουμε ενδεικτικά ορισμένα στοιχεία για το εφοπλιστικό κεφάλαιο που περιλαμβάνονται σε αφίσα της ΠΕΝΕΝ που βγήκε τον Φλεβάρη του 2015:  

-Σύνολο ελληνόκτητου στόλου 3650 πλοία, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 107 δις δολάρια.  

-Είναι πρώτοι στον κόσμο σε Δεξαμενόπλοια και στα πλοία χύδην μεταφοράς.

-Την περίοδο 2002-2013 υπολογίζονταν τα κέρδη τους στα 140 δις δολάρια ενώ ακριβώς την ίδια περίοδο προχώρησαν σε αγορές πλοίων αξίας 50 δις δολαρίων.

-Διατηρούνται ανέπαφες οι 59 σκανδαλώδεις και προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών.  

-Σημειώνουμε  ότι η φορολογία των εφοπλιστών όσον αφορά κέρδη, μερίσματα, μετοχές κ.λπ ήταν και παραμένουν σε μηδενική βάση.  

-Η φορολογία είναι επί της χωρητικότητας (τονάζ) των πλοίων και με τις τελευταίες ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά σε εθελοντική βάση... και τα ποσά που αποδίδονται από την ναυτιλιακή δραστηριότητα ως φορολογικά έσοδα είναι παντελώς γελοία και δεν ξεπερνούν τα 70 εκατομμύρια τον χρόνο !  

Εάν πάρουμε σαν βάση τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (οι οποίες καθόλου περίεργο ότι δεν αναφέρθηκε και δεν αναγνώστηκε το παραμικρό επί αυτών στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τον Φλεβάρη του 2015 στην Βουλή) για κατάργηση όλων των φορολογικών απαλλαγών που δεν συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με την λειτουργία των πλοίων και επανεξέταση από μηδενική βάση των υπολοίπων και παράλληλα αποδεχθούμε τις αναφορές και προτάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτές διατυπώθηκαν στην Αθηναΐδα το 2012 και τις σχετικές προτάσεις που συχνά – πυκνά διατύπωνε την προεκλογική περίοδο του 2012 στις ομιλίες, δηλώσεις του κ.λπ, το ύψος της  φορολογίας των εφοπλιστών θα ξεπερνούσε σε ετήσια βάση τα 2 δις ευρώ!  

Η αναφορά μας αυτή αποτελεί και απάντηση σε ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κάθε φορά που δημοσιεύεται οτιδήποτε για την φορολογία των εφοπλιστών και κυρίως για την διαιώνιση της φοροασυλίας τους μας προσάπτουν την κατηγορία του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας ακόμη και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού!!!

Τα έργα και οι μέρες της κυβερνώσας αριστεράς και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρας – Δραγασάκης – Σταθάκης – με την απόλυτη συμπόρευση του Θ. Δρίτσα στο διάστημα της 7μηνης διακυβέρνησης στον χώρο της Ναυτιλίας είναι δυστυχώς θλιβερά…  

Σημειώνουμε ότι ο τομέας Ναυτιλίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν είχε εμπλοκή που να σχετίζεται με την διαπραγμάτευση για την νέα συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών. Αντίθετα, όπως επίσημα προκύπτει από δηλώσεις Μέρκελ – Γιουνκέρ – Σόϊμπλε το καθεστώς φοροασυλίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου ετέθη επίσημα στις συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για να εισπράξουν μια παγερή έως αρνητική απάντηση…  

Μάλιστα στελέχη της κυβέρνησης, Σταθάκης – Δρίτσας, με δηλώσεις και σχόλιά τους δείχνουν να ταυτίζονται με τις απόψεις των εφοπλιστών ότι η Γερμανία επιθυμεί την αποδυνάμωση του ρόλου του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στην διεθνή Ναυτιλία και κατά συνέπεια η κυβέρνηση οφείλει να πάρει υπόψη αυτόν τον παράγοντα πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση…  

Στο σημείο αυτό δεν πρέπει να αποκλείσουμε τις διαφορές μεταξύ του Ελληνικού και του Γερμανικού εφοπλιστικού κεφαλαίου στον ανταγωνισμό που αναπτύσσουν στην ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτό υπήρχε, υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Όμως σε κάθε περίπτωση είναι άθλιο, πολιτικά ανέντιμο και ηθικά κατακριτέο η κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς να έχει αποδεχτεί με το τρίτο μνημόνιο και τα προαπαιτούμενα που ήδη ψήφισε η μνημονιακή πλειοψηφία στην Βουλή (ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ – Ποτάμι – ΑΝΕΛ – ΠΑΣΟΚ) τα οποία προβλέπουν νέα εξοντωτικά και βάρβαρα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα να αφήνουν άθικτο το προκλητικό καθεστώς της ασυδοσίας για το εφοπλιστικό κεφάλαιο.  

Μάλιστα οι εφοπλιστές όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς χρησιμοποίησαν την Ν.Δ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και την Χρυσή Αυγή οι οποίοι παρενέβησαν επανειλημμένα για να εκφράσουν την έντονη ανησυχία τους ότι τυχόν μεταβολές στο θεσμικό πλαίσιο της Ναυτιλίας θα σημάνει τον κίνδυνο μετεγκατάστασης της έδρας των ναυτιλιακών εταιρειών σε άλλες χώρες όπως Κύπρος – Μάλτα – Σιγκαπούρη κ.λπ!  

Για τον σκοπό αυτό υπήρχε και μπαράζ δημοσιευμάτων στον αστικό τύπο (Βήμα – Πρώτο Θέμα – Καθημερινή) στο νεοεκδοτικό κατεστημένο των social media αλλά και στα κανάλια των εφοπλιστών όπου περνούσε η εκβιαστική γραμμή των εφοπλιστών να αποσύρουν τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις τους από την Ελλάδα.  

Παρόμοια επικοινωνιακή επιχείρηση είχαν εξαπολύσει οι εφοπλιστές για τους έχοντες γνώση και μνήμη, την περίοδο της ναυτιλιακής κρίσης 1981-1985 όπου τότε λόγω του μεγάλου αριθμού ελλήνων ναυτικών στην ποντοπόρο ναυτιλία απειλούσαν ότι θα φύγουν από το ελληνικό νηολόγιο βάζοντας στα πλοία τους σημαία ευκαιρίας και θα αντικαταστήσουν τους χιλιάδες έλληνες ναυτικούς !  

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε υποτάχθηκε και δεν προέβη στην παραμικρή αλλαγή στο πλαίσιο λειτουργίας της Ναυτιλίας, παρ’ όλα αυτά όμως μεταξύ 1985 – 1996 πάνω από δύο χιλιάδες πλοία ελλήνων εφοπλιστών πήγαν στις σημαίες ευκολίας και πάνω από 40.000 έλληνες ναυτικοί οδηγήθηκαν σε μαζικό, βίαιο επαγγελματικό διωγμό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της κερδοφορίας του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου!  

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ενήργησε η κυβέρνηση της λεγόμενης αριστεράς:  

1) Διατήρησε χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ασυδοσίας των εφοπλιστών σε ότι αφορά την φορολογία, τόσο στο μέρος που αφορά την ναυτιλιακή δραστηριότητα αλλά και τις απαλλαγές που δεν συνδέονται με αυτή!  

2) Όσον αφορά το μεγάλο και κεφαλαιώδες πρόβλημα της ανεργίας που ξεπερνάει το 50% στον χώρο της Ναυτεργασίας δεν πήρε το παραμικρό μέτρο, αντίθετα νομιμοποίησε με σειρά εγκριτικών πράξεων σε νέα πλοία που σήκωσαν την ελληνική σημαία (πάνω από 30 πλοία) την άγρια εκμετάλλευση των αλλοδαπών ναυτικών, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία και έστειλε στο πυρ το εξώτερο την πάγια αρχή της αριστεράς που περιλαμβάνεται στην ιδρυτική διακήρυξη της Ρώμης, αποτελεί επίσης αρχή του Δ.Γ.Ε (Διεθνές Γραφείο Εργασίας) αλλά και του ελληνικού συντάγματος, για ίση αμοιβή στην εργασία ανεξάρτητα από χρώμα, φύλο και θρήσκευμα.  

3)  Διατήρησε τον νόμο Κατσέλη για το καμποτάζ στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία και άφησε αναλλοίωτο το θεσμικό πλαίσιο της Ακτοπλοΐας παρέχοντας και νέα προνόμια στις ναυτιλιακές εταιρείες της Ακτοπλοΐας όπως έγινε πρόσφατα με την κατάργηση του επίναυλου δίνοντας ζεστό και ζωντανό χρήμα στα ταμεία των εφοπλιστών.  

4) Διατήρησε ανέπαφο το αντιδημοκρατικό και αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο του ναυτεργατικού συνδικαλισμού που αλλοιώνει την βούληση των Ναυτεργατών και διαμορφώνει νόθους συσχετισμούς στην ΠΝΟ κατ’ απαίτηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου.  

5) Άφησε ανέγγιχτο το καθεστώς της απλήρωτης ναυτικής εργασίας και της ασυδοσίας  των Ακτοπλοϊκών εταιριών.  Παρ’ όλα αυτά ο απελθών Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας χωρίς ίχνος ντροπής έχει το θράσος να κάνει απολογισμό του έργου του στο 7μηνο της διακυβέρνησης παρουσιάζοντας έναν ανύπαρκτο και τραγικό απολογισμό στον οποίο δεν αναφέρει το παραμικρό για όλα τα παραπάνω ενώ απουσιάζει τεχνηέντως η πρωτοφανής μεθόδευση της κυβέρνησης της «Αριστεράς» για το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας του ΟΛΠ, του ΟΛΘ κ.λπ.

    Τι μας λέει λοιπόν η μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα της απερχόμενης κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκαν τα κελεύσματα των Μέρκελ – Σόϊμπλε – Ντάϊσεμπλουμ – Γιουνκέρ ότι «θα κατανείμει δικαιότερα τα βάρη από τα νέα μνημονιακά μέτρα έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση στον μεγάλο πλούτο»!  

    Την ίδια στιγμή που αναπτύσσεται η παραπάνω (πλουσιοπάροχη από τα ΜΜΕ) επικοινωνιακή προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, Σταθάκης – Δρίτσας καλούν το Προεδρείο των εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε) και τους παρέχουν την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι «η διατήρηση και η ενίσχυση του υπό ελληνική σημαία στόλου και των ναυτιλιακών εταιριών στην Ελλάδα συνιστούν προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και αποτελούν βασική προϋπόθεση για να παραμείνει η ελληνική ναυτιλία στις πρώτες θέσεις του κλάδου».  

    Η συνάντηση και οι διαβεβαιώσεις Σταθάκη – Δρίτσα στο όνομα της κυβέρνησης παγώνουν αυτόματα τις εφοπλιστικές πιέσεις και εκβιασμούς και τις τελευταίες ημέρες οι εφοπλιστές δηλώνουν την απόλυτη ικανοποίηση τους από την στάση της απερχόμενης κυβέρνησης!  

    Καθόλου απίθανο το επόμενο διάστημα, και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις εκλογές στις 20/9/2015, η νέα κυβέρνηση Τσίπρα με τις υπόλοιπες δυνάμεις του πολιτικού κατεστημένου να δώσουν σκληρό αγώνα με τους δανειστές να μην υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που αφορούν τους εφοπλιστές και αναφέρονται στις αποφάσεις και τα μέτρα πολιτικής μετά την σύνοδο κορυφής για το ευρώ της 12 Ιούλη 2015!!! Καθόλου απίθανο η πολυκομματική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, θα αναζητήσει ισοδύναμα στον λαό για να απαλλάξει τους εφοπλιστές από επιπλέον φορολογικά και οικονομικά βάρη….  

    Άραγε στην Ναυτιλία που αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό και κραυγαλέο παράδειγμα ταξικής ανισότητας αλλά και επιχειρηματικής ασυδοσίας του μεγάλου πλούτου γιατί ως κυβέρνηση με 149 βουλευτές δεν τους ακούμπησαν επί 7 μήνες και θα τους επιβαρύνουν τώρα που συμμάχησαν ξεδιάντροπα με τις δυνάμεις της διαπλοκής, της διαφθοράς και του πολιτικού κατεστημένου και θέλουν να πείσουν τον λαό ότι με τις δυνάμεις της Ν.Δ είτε του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού θα θιγούν τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα;  

    Ή μήπως πιστεύουν κάνοντας όνειρα θερινής νυκτός τα περί αυτοδυναμίας; Προφανώς όχι είναι η απόλυτη κατηγορηματική απάντηση. Εδώ ταιριάζει απόλυτα η αναφορά του μεγάλου έλληνα λογοτέχνη Μ. Λουντέμη «Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα έλεγαν»!  

    Η υποκρισία, το ψέμα και ο φαρισαϊσμός σε όλο τους το μεγαλείο από δυνάμεις που προήλθαν από την αριστερά, μιλούσαν στο όνομά της και οι οποίες προκλητικά και σήμερα αναφέρονται σε αυτήν εξευτελίζοντας τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της.

    Φαίνεται όμως ότι δεν είχαν το ήθος και την αξιοπρέπεια ούτε την δικιά τους ούτε του κόμματός τους να εφαρμόσουν στοιχειωδώς αυτά που προεκλογικά διακήρυσσαν αντίθετα υπέγραψαν, συμφώνησαν, ψήφισαν και θα υλοποιήσουν ένα νέο μνημόνιο πολύ χειρότερο από αυτό των Σαμαροβενιζέλων.  

    Όλα τα παραπάνω πιστεύουμε συνιστούν έναν προσανατολισμό που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μεθοδικά και με πρόγραμμα ακολούθησε έχοντας ως στόχευση την προσαρμογή και ενσωμάτωσή της στις πολιτικές της Ε.Ε, της Ευρωζώνης και θέτοντας τον εαυτό της  και τον πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης με την μορφή των μνημονίων, να συνδράμει και να ενισχύσει το καπιταλιστικό σύστημα της χώρας μας.  

    Το ναυάγιο που οδήγησε τον λαό η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ήττα της «αριστεράς» του συμβιβασμού, της υποταγής και της ενσωμάτωσης στις πολιτικές του κεφαλαίου και της ευρωζώνης.  

    Ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν και να εξαπατηθούν σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές, δεν πρέπει με την ψήφο τους να συμβάλουν στην αυτοκαταστροφή τους. Οι δυνάμεις του νεομνημονιακού τόξου ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – ΑΝΕΛ και μαζί η Χρυσαυγίτικη συμμορία και οι γραφικές πολιτικές καρικατούρες του συστήματος τύπου Λεβέντη πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να αποδοκιμαστούν στις επερχόμενες εκλογές.  

    Η ψήφος του λαού, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να δοθεί στις δυνάμεις της αριστεράς που αγωνίστηκαν και πάλεψαν για το μεγάλο Όχι στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Για να ακολουθήσει η χώρα ένα άλλο δρόμο που θα μας οδηγεί:

    • Στην κατάργηση των μνημονίων

    • Στην διαγραφή του χρέους

    • Στην εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλης στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων

    • Στην έξοδό μας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε

    *Ο Αντώνης Νταλακογεώργος είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, και μέλος της Εκτελεστικής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ)

    φωτό: Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του προέδρου της ΕΕΕ Θεόδωρου Βενιάμη (δεξιά) με τον π. πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την ιδιότητα του ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή (ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

    Ετικέτες